Kraj.

dj-zombi

20tog januara 2020, tacno na dvadesetogodsnjcu osnivanja Krajinaforce ce prestati s radom u dosadasnjem formatu.

 

Sto se kaze, spala knjiga na dva slova, nigdje nikog, ni nas iz urednistva ni vas posjetioca, osim dva tri slucaja koji vecinom ljece neke svoje komplekse na forumu.

 

Vreme i socijalni mediji su pregazili ovaj sistem druzenja. Danas je radje ljudima guglati po internetu i gubiti vreme gledajuci tamo neku farmu, zadrugu na tv-u ili se tagovati na facebooku gdje i skim piju kavu, sve to uglavnom sa laznim i namjestenim osmjesima brojeci "lajkove" i ljubomorno umiruci kad ih neko kog znaju pretekne po broju "lajkova" ili "frendova", nego li procitati i ucestvovati u nekoj inteligentnoj raspravi u vezi zavicaja.

 

O kolikoj je nezainteresvanosti rijec dovoljno govori i cinjenica da u nekoliko dana od kad je postavljena ova obavijest niko se nije sjetio napisati barem "hvala za sve ove godine", ili bar da nas opsuje onako kako spada ako misli da smo to zasluzili ... ama niko ... osim nekoliko privatnih poruka podrske.

 

Bolje da se forum zatvori nego da zjapi prazan.

Mjesto na kojem smo se dva desetljeca okupljali, vredno skupljali svjedocanstva i dokumentovali nasa stradanja, nase zrtve i progone, slavili nase junake i pobjede, mjesto gdje smo pomagali jedni druge i nase najugrozenije, mjesto gdje smo pruzili ruku svim ljudima dobre volje bez obzira na vjeru i naciju, mjesto gdje smo prelili,  gdje smo se smijali, druzili, ocijukali, plakali, sklapali nova i pronalazili stara prijateljstva, zenili, radjali, umirali ... takvo jedno sveto mjesto ne zasluzuje da zjapi prazno i neposjeceno na ovoj internet prometini.

 

I ne, ....odmah odgovor onim zlonamjernima, nije to do urednistva, barem mi iz urednistva znamo koliko smo vremena provodili na sajtu, koliko se zalagali , tako je svagdje, forumi i sajtovi slicne vrste i namjene venu i gase se, vreme, izapranost mozga socijanim medijima i nezainteresovanost posjetioca su ucinili svoje.

Ko misli da moze bolje i vise, samo napred ... nek svako odradi 20 godina pa nek onda baci kamen...

 

Na forum ce od 20-tog Januara 2020, na dvadesetu godisnjicu postojanja foruma, biti ogranicen pristup do daljnjeg (registrovanim posjetiocima bice omoguceno samo citanje pojedinih sekcija, kao i rad privatnih poruka, dok se ne odluci kako i sta dalje sa forumom).

Za sada, neka ga kao spomenik jednom vremenu, jednoj uspomeni. Neka svjedoci o nama svima kao ljudima dobre volje i sirokog srca jer one lose ionako niko ne pamti.

 

Od sveg srca, najiskrenije i najtoplije se se svima zahvaljujem na trudu, zalaganju, radu i angaziranju.