• Announcements

  • dj-zombi

   Pristup forumu neregistrovanim posjetiocima   04/10/2017

   Od danas gosti (neregistrovani posjetioci) vise nece moci vidjeti forum, osim sekcije "Uputstva i Pravila".   Razlog?   Eto bas zato!   Znaci, da bi citali forum registrujte se i udjite sa svojim nadimkom.

RudopoljacBruvanjac

Members
 • Content count

  23
 • Joined

 • Last visited

About RudopoljacBruvanjac

 • Rank
  Novi clan

Contact Methods

 • Skype
  Divlji94

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Interests
  Ако неком затреба контакт ту је мејл: Divljak94@gmail.com

Recent Profile Visitors

389 profile views
 1. Земљаче то је очигледно Ја живим сад у Лазаревцу,који важи за општину са највећим платама у Србији,просек преко 45 000дин месечно. А толико се бедно живи да то није нормално. Цене дигли само тако,једино што Колубара донекле извлачи ситуацију,а ни она неће дуго. Овде се већ људи враћају на села,почињу да саде и гаје нешто,и тако је свуда у околини. Није пророчанство,али је раалност :|<
 2. Људи зна ли неко нешто о породици Саватовић. Видео сам да их има у Мр.Пропер-овом посту на слово С. Savatovic-28, 1)Kulica(Ostrvica-gospic)-6, 2)Oraovac(Lapac)-5, 3)Rudopolje(Bruvno)-17. Знам да смо из Рудопоља(рођен сам у Книну и као беба избегао са мојима),покојни деда Тома(Томаја) био је ковач и приучен сеоски ветеринар. Чистио је веприће,поткивао коње,правио потковице,телио краве,итд. Тако да можда то може да вас асоцира ка нечему. Покојна баба ми је из Суша,исто из Рудопоља. Па би и ја почео да правим породично стабло,али не знам пуно тога,сем да су били имућна породица. Свака помоћ ми значи
 3. Поздрав земљаци,знате ли нешто о презимену Саватовић.? Знам да нас је било у Рудопољу Брувањском(Грачачка општина) као и у неком месту код Книна. Можда неко од Грачана зна мог покојног дједа Тому(Томаја) који је био ковач и приучени ветеринар у Рудопољу и околини. Ако нешто знате било би ми од велике помоћи.
 4. gracac.com више не ради колико видим
 5. Поздрав Грачанима од Саватовића из Рудопоља Брувањског.
 6. Из Рудопоља Брувањског или Рудопоља другог.?
 7. Управо тако Knindza Krajisnik . По ком се дјелу Крајине крећеш.? Ма пази,па дошли смо без ичег у Србију,(бар моји,мислим без неких пара) и снашли се,па сад кад смо се скућили,можемо сачувати бар толико да се на љето вратимо доље,а не да се не одлази по неколико година,а кад би се вратили исто би се снашли. Разумем ја све разлоге,али не могу да разумем кад неко каже мене тамо ништа не вуче. Ако те не вуче,иди због оца,дједа,прадједа,иди због корена. Можда кад би се више људи вратило у поједине општине,можда би могло нешто да се покрене,али шта да се покрене у општини која има 3-4 000 становника.? Од тог броја око 100 ради у Општини,има ту још комунално,воде,итд,шта ти ја знам,где ради још 100-200. Има маркета,фризерских салона,пекара,мотела,кафића,...,где ради па бар 200-300 радника,неђе и више. Остало су људи раштркани по селима,који се већином баве сточарством. Тако да за неку озбиљну индустрију нема радника,а омладина бјежи у веће градове или вани,тражећи срећу. А ми би бар то требали да искористимо. Нађемо некога ко откупљује вуну и кожу,то сад није тешко наћи. Британци долазе по неколико тона,и добро плаћају за то,само треба успоставити везу са њима,што није тешко. Може се наћи и неко ко купује јунад и телад,бар у Србији има тога. За теле до 150кг дају 450е ако је мушко,ако је женско до 370е. Онај ко има 4-5 крава има и 4-5 телади,то је близу по некој рачуници нешто више од 1500е месечно,наравно да се крава тели сваке друге године,и да се продају млеко и сир. А бар има људи који то купују,и млекара које млеко купују. НЕЋЕ ДУГО БИТИ,А СВИ ЋЕМО СЕ ВРАЋАТИ У СЕЛА,ЈЕР СРБИЈА ПРОПАДА И НЕМА ЈОЈ ПОМОЋИ. КО СЕ ПРВИ ВРАТИ И ПОЧНЕ НЕШТО,БРЖЕ ЋЕ НАПРЕДОВАТИ ОД ОСТАЛИХ.!!!
 8. Искрено се надам,да би се Крајишници масовније враћали,кад би добили неки новац,али нпр да их и услове тиме,сем оне који се нису снашли. Јер,реално,шта ће некоме ко има посао,кућу,ко је своје продао и себе и своје скућио,а неко ко хоће да се врати или се вратио тешко живи,или нема ништа. Мислим да је ово много реалније,па да се то равноправно подели. Не кажем ја ништа против тих људи,али ево код мене у фамилији примера. Да дају нпр 10 000е по особи,а нас 5 чланова,то је 50 000е,а имамо у Србији 2 куће,и доста земље,снашли смо се,а неко се није снашао или хоће да се врати а нема ништа. И шта ће онда мени 50 000е,боље да то поделимо на 2 породице,од којих би се једна вратила а друга скућила у Србији,или обе вратили,или обе скућиле ође,свеједно. Хвала свима који се боре за ово.!!! Понављам,то је моје мишљење,и мислим да би било исправније тако.
 9. Хвала земо
 10. Кад би сви Грачани стали под једну странку лако би изборима узели већину,самим тим би постојала нада да се што више Крајишника врати. Ја намеравам да се вратим,па би то било пуно повољније,кад знаш да су твоји на власти. Неко ће рећи идеш да живиш под хрватском капом,али није ту битно под чијом сам капом,кад сам ја на својој земљи,на својој дедовини,прадедовини.Мени је то битније,а наравно да никад не би гласао за неку хрватску странку.Чујем се са људима који су се вратили у Грачац који кажу да је скоро све исто као пре. Немају проблема са Хрватима,нико их не дира,само је проблем за посао,али не жале се,чак сви делимо мишљење да је битно да си на својој земљи.
 11. Жао ми је тих људи што су погинули. Покојни Тихомир је био најбољи другар мом ујаку,такође тенкисти. По његовим причама,ти људи су погинули због чисте глупости наших командира који су то наредили. Сви су знали да усташе чекају иза угла,а наши хтели да протерају пошто-пото. Страшно.
 12. Џабе ognjeslav послати ође,кад или било ђе кад то нико неће видјети. Држава неке ништа да покрене,и тако,тапкамо у мјесту. Срамота.!!!
 13. Мене интересује најреалнија слика. Искрено,волио би највише на свету да је више Крајишника него хрвата,али шта је ту је. Даће Бог да се вукови поново врате у јазбину.
 14. На којој другој теми мајкане.?
 15. Има ли нових слика.? Иде ли ко скоро у Грачац.?