Srbijanac

Members
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

About Srbijanac

 • Rank
  Novi clan
 1. јел' ти друже свакоме постављаш оваква питања када се неко региструје и постави тему Јеси ли ти свестан какву провокацију изазиваш код човека оваквим својим држањем?
 2. А шта вас господине веже за Србију? Молим Вас не постављајте слична питања,очекујем да је администратор понајмање озбиљан на овом форуму.
 3. Због србског живља у том граду а још више због извесних села са србском популацијом иза самог града.
 4. Поздрав форумашима и осталима. Ни родом ни фамилијарно нисам везан за простор РСК, истина девојка ми је из Грачаца. Док је трајао рат био сам у основној школи, тако да као и друга београдска деца генерација 1982 једино преко избеглица смо имали додир са овом темом. Брат је служио војску у Бенковцу 1990 као тенкиста и негде код догађаја око Кијева следеће године је због заразе отпуштен из војске, 2 месеца пре истека рока. Тек после као студент а поготово када сам почео да радим упознавао сам се са овим темама и увек ми је било фасцинантно да је на простору РСК могла да се организује било каква српска полудржавна територија... Читао сам и Секулића и Врцења и друге књиге на ову тему. Мене посебно интересује Госпићко ратиште, да ли је у Госпићу било обрачуна,зашто се одатле просто повукла наша војска и полувојска и све остале детаље. Да ли је истина да се извесни ,,војвода'' Давид повукао из града и оставио народ на цедилу.... Молим пишите.