Далматински_Крајишник

Members
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

About Далматински_Крајишник

 • Rank
  Novi clan

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Крајишка војска се повукла по инструкцији из Београда. Није хрватска војска само 1995. године ударила на Крајину. 1993. Хрватска је напала Далмацију. Хрватска је тада ангажовала добро обучене јединице из Сплита, Шубеник, Ријеке, Загреба и других мјеста. Прије ове агресије војска Крајине је добила зазнања да ће до тога доћи и на вријеме су се припремали у сврху организирања и спровођења одбране. Хрвати су мобилисали широки простор и створили велику надмоћ током те операције. Но ипак Крајина је на вријеме организирала одбрану. Упркос надмоћи одбијени су напади, што је представљалу велико изненађење за организаторе те акције. То се остварило домаћим снагама и нико са стране није слао помоћ. Сама чињеница да он никад није обишао Крајину, свиједочи о његовом расположењу према том српском простору. Никад је није обишао, да бар да моралну подршку угроженом страноништву и ништа није предузео да се Крајина одбрани, као напримјер да се војска на том простору у добром стању одржи. Милошевић никад није имао намјеру бранити Крајину. Њега Крајина као етнички и историјски српски простпор није интересирала. Њега је само интересирала власт, никакви коријени, традиција, нити ђедовина. Не само да није хтјео бранити Крајину, он је (ја сам увјерен) радио на уништавању Крајине и њезиних иституција, као што је војска. Како другачије одбјаснити, да 1995. није било организиране одбране? То што Милошевић није слао војску у Крајину, могу разумјети. Али не могу разумјети што су онда инсистирали на повлачењу војске и чак такве инструкције давали, да се не иде у одбрану, него да се војска повуче?
 2. Папа је јеретик који је од 11. стољћа под проклетством (анетемом). То је човјек који само проклетство може доњети. Шта ће ти у дому проклет човјек који је званично под анатемом? Римокатоличка црква је на нашим просторима створила раздор међу људима, што је био предувијет за све вјерске, политичке и етничке сукобе, које су се десиле на нашим просторима. Да није било римске јереси, римска патријаршија не би се одвојила од осталих црква (то јест патријаршија) и имали би данас у Европи јединствену хришћанску цркву, као што је то био случај у првом миленијуму, која би почивала на ставовима Васељенских сабора, као што је случај у православној цркви. Чим је Рим пао у јерес, почео је настојати ширити своју административну територију према истоку и тако спровести колонијалну политику према народима који нису прихватили римског епископа за поглавара Цркве. То је управо коријен зла који је задесио наше просторе. Римокатоличке силе попут Аустрије и Венеције су спроводиле политику римске курије, да се прошири утицај римокатоличке цркве према истоку. Њихова државна религија је било римокатоличанство и ту вјеру су наметали народима, чије територије су запосјели. Све што смо доживили на нашим просторима посљедица је римске јереси, која је корумпирала римску патријаршију, која ради на проширењу римокатоличанства према истоку. Један дио нашег народа је прихватио њихову вјеру, а остали нису и тако је дошло до раздора. То је у другом свјетском рату кулминирало у конц. логоре у којима су Срби систематски истријебљивани, као и у периоду између 1990. и 1995. године када се разбијала Југославија и стим и српски народ.
 3. Крајина није тек таком пала. Ако је Милошевићу било тешко бранити Крајину, није требао радити на уништавање крајишке војске. Није било организираног отпора, јер су људи као Милошевић то спречавали. Милошевић је тада био највећи српски вођа и из тог разлога имао је највећу одговорност. Милошевић је био сљедбеник Тита и гледао је Србију у комунистичке границе. Он зато није Крајину сматрао српском земљом.
 4. Хвала што си се јавио. Ето видиш како се ругају на том снимку тим лијепим пјесмама.
 5. Имам књигу ту. Опет ћу је прочитати. Препоручујем је сваком.
 6. Не знам како се зове пјесма. Опрости. Ево и ја сам отворио питање помогни мени пронаћи пјесму.
 7. Помоз Бог земљаци, Како се зове ова пјесма која се чује на овом видео снимку? Ја сам заборавио име те пјесме. Ко је пјева и како се зове? На сљедећем снимку се може чути пјесма. 9.02 минута. https://youtu.be/wwVc0mnqrag?t=542 Женски је глас. Молим вас помогните ми!
 8. Сваки Србин зна да је наша будућност везана за мајку Русију. Вријеме је да се интегришемо с Русијом.
 9. Крајишници помогните ми. Како се зову пјесме? Јел сте живи браћо?
 10. Помоз Бог, Ко пјева ове крајишке пјесме? Како се зову пјесме и ко их пјева? На почетку овог скупа у Лици се чују двије пјесме. Које су то? Хвала унапријед. 1) https://youtu.be/yHqv-wxxtRk?t=38 2) https://youtu.be/yHqv-wxxtRk?t=64