Una74

Baned
 • Content Count

  56
 • Joined

 • Last visited

About Una74

 • Rank
  Stalni clan

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Postoji samo jedna Krajina.Knin je Sjeverna Dalmacija.Dalje,Lika,Kordun,Banija su ispravni pojmovi.Postoji Krajina i Visoka Krajina.
 2. Pitaj svog admin-a.On to najbolje zna,skupa ste MH Federacija.
 3. A brat s bratom,banija 79 to nabolje zna....trgovina s 5-im korpusom.
 4. Pa sada,sta je skuplje glupo je raspravljati,srpske oblasti koje su Srbi izgubili.Glede Krajine,Srbi su prije nemilih dogadjaja nastanjivali podrucja sve do mora.danas je ta granica pomjerena skroz na Sanu i Unu.iako ima povratnika na teritorije zapadno od ovih rijeka,sve je to malo i vrijeme ce uciniti svoje.Na zalost.prosli vijek nista dobro nije donio Srbima.
 5. Kosovo,najskuplja srpska rijec! Kosovo,teritorjalno srpsko vise nije.I nece ni biti dok Srba ne bude kao nekad.Sve ostalo su bajke,ubi nas moratalitet,komunizam i nase izdajice.Albanaca tamo nekad nije ni bilo,ali sve navedene stavke su dovele do njihove nadmoci.
 6. A mozda iz Suvaje,Bos.Krupa?Na samoj granici,Risovac-Suvaja.Risova Greda.
 7. Za razliku od tebe,velike.ja sam Krajisnik,a malo nijh na ovom forumu to jeste.Za razliku od tebe bio sam akter dogadjaja,nisam bjezao kao ti.I za razliku od tebe zivim u RS.A sto se tice RSK,znam vise od tebe,ti i tvoji u Cetvrtkovcu,sta vi znate o tome?
 8. Inace,za tvoju informaciju,Una ne tece samo kroz Bihac.Ako vec nemas nekakvu konstruktivnu diskusiju,nemoj onda nemoj davati bezveyne komentare.I ne znam kakve ti veze imas sa RS i Srbima u njoj?A vidim da ne znas ni kako se zivi ni kakva je situacija,ovdje u RS.
 9. E nedoreceni covjece,tako ti je to kada ti pamet kratka.Ti si slucaj,ne zna a ne zna da ne zna.Pa Srbima se ne pise dobro na ovim prostorima,kada ces to vec jednom shvatiti.Ne znam sta je ovdje dobro,pa ti tako mislis.
 10. Za razliku od tebe bio na nekim mjestima,Drenovo Tijesno.Kuda Una tece?
 11. Ja sam srbin na svome,za razliku od tebe.Drzi se ti germanije,odavno su se stvari promjenile, a stalno se mjenjaju,ne pise nam se dobro.
 12. Ej,Srbo..bijese to prosle godine,novembar,onakav kakav moze biti na Dinari.Suncan,s malo vjetra iz Dalmacije.Kao nekad,podjosmo iz Unista staro stazom ka Batu.uspon lijep,lak,samo uspomene teske.A na vrhu,nirvana.Pogled na lijepi krajolik,Gahrovo,ispod polje,Sator,Staretina i dalje ka Glamocu.Bas kao 95-e.Sjecanja,bole...s druge strane oni koji su se nazivali Krajisnicima.i koji su kao zarobljeni krstasi cekali mac saladinov i mirno se mirili s tim.Njih mi nije zao,sami su izabrali svoj put.Ti se sigurno sjecas Poljanica,bili ste sami...mi smo poslije stigli.Bat veliki,mali,Crni Bunari,vrijeme tesko,a jos teze uspomene.Ostaje mi uvijek sjeta na jezero Satorsko,njegove vile i sjete iz davnih vremena.Kada smo odlazili dalje prema Grahovu,a znali smo da je tu negdje i kraj nasih nada da se nesto uraditi da.Veoma brzo je dosao i kraj,a mi putem za Drvar...sad but true!
 13. Srasno,ko jos moze da vjeruje u ovo,djeca koja ovdje pisu i nista ne zanju o ratu,balistici,granatama i o istini .Znaci Igore,slobodno me banuj,po navici,ali ovo istina nija kao mongo toga
 14. Ako nije tako,kako li je kod nas? I da hajde da me prosvjetlis -Drenovo Tijesno?