Nikola310

Members
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

About Nikola310

 • Rank
  Novi clan

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Слажем се, да је она роспија победила сад би свако од нас копао атомско склониште, али не треба бити наиван и мислити да нам је Трамп пријатељ.
 2. Evo i moj skroman doprinos ovoj temi: History of Orthodox People - istorija pravoslavaca. Sajt se bavi pre svega istorijom svih pravoslavnih naroda. Za nas je interesantno što postoji sekcija "Restoring the historical truth", posvećena istini o ustaškim zločinima za vreme NDH Death to the World - часопис који су покренули монаси из Калифорније Smrt svetu - српски огранак часописа "Смрт Свету". Више о њима: часопис ”Смрт Свету” (Death To The World) започели су подвижници манастира светог Германа Аљаског (северена Калифорнија) и духовни следбеници оца Серафима Роуза који је 1967. основао манастир. Часопис, како наводе ”надахњује трагање за Истином и преиспитивање душе, усред модерног доба нихилизма и очајања, промовишући древне принципе последње истинске побуне - умрети за овај свет и живети за други.” Термин не означава тежњу ка смрћу живога света, већ одбацивање и борбу против његове огреховљености. Изведен је из писања светог Исаака Сиријског (7.век): ”Свет је општи назив за све страсти. Страсти су следеће: љубав према богатству, жеља за поседовањем, телесна задовољства, завист, похлепа за моћ, гордост, облачење у скупу одећу. (...) Види за коју од ових страсти ти живиш. Тада ћеш познати колико си жив за овај свет и колико си мртав за њега. ” Часопис је настао као мисионарска заједница првенствено за младе у панк субкултури, од монаха који су и сами били панкери. Захваљујући томе се и тематски и изгледом разликовао од дотадашњих православних издања, у којем доминира црна боја, цртежи и црно беле фотографије икона и фресака. Године 1997. престаје са излажењем да би га 8 година касније, у сарадњи са монашким братством, поново покренули млади чланови антиохијске цркве светог Варнаве, такође из Калифорније. Са њиховом дозволом родио се и наш огранак.
 3. I ja sam odrastajući u Hrvatskoj imao priliku da vidim ovako šta. Prosto je neverovatno koliko se uvlače Hrvatima u guzicu. Meni to nikad neće biti jasno, jer oni šta god da urade nikad neće biti Hrvati, niti će ih Hrvati ikad prihvatiti.