dr. Mile Maunaga

Baned
 • Content Count

  104
 • Joined

 • Last visited

About dr. Mile Maunaga

 • Rank
  Dzomba

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. nema potrebe da ga branis, problem je sto on mene tako iritantno uzima u usta I kaci mi epitete koji su odvratni da sam jednostavno morao odgovoriti istom mjerom. I tacno je, mi malo znamo jedni o drugima bilo sta, a narocito ko za koga radi.
 2. Ovo si mislio na sebe, lažni Srbine iz centra Zagreba, tvoji su postovi uvreda za sve nas koji mislimo svojom glavom i upravo baš ti sve degradiraš sa sumanutim obrtanjem teza na baš svakoj temi, ali baš svakoj. Već sam ti odgovorio na jednom topiku , ali su mi obrisali ( ne znam zašto), tvoje pravo da nama držiš predavanja koji smo proveli u vojsci Krajine( SVK) period od 1991 do 1995 koji znamo šta se i kako događalo( dok si ti vagao šta će biti, konačno , mi nismo u svom zavičaju,ali ti jesi ) je na nivou frustrirane babe koja je izgubila menstruaciju pa ju više niko ne gleda. Nisi upućen u ništa , skidaš gomilu postova sa interneta i kenjaš. Sve ti je kopipejst.Vjerovatno ni za knjigu od Viktora Novaka ' Magnum krimen' nisi čuo do 1995 dok se nisi uguzio u neku organizaciju pod plaštom borbe za manjinska prava.Što se tiče Praljka , ti i takvi ste ista strana jedne medalje, udbaško interesna banda koja samo mijenja gospodare i odvratno laže.
 3. Bojim se da te nisam ništa pitao, zanimaju me ljudi sa terena koji su bili tamo i njihove informacije ,a ne klinci 79-o godište koji se svuda guraju sa svojim bezveznim i za temu nebitnim konstatacijama.
 4. Pošto sam ipak upućen u problematiku, takođe istine radi , a ne radi marketinga koji rade izdavačke kuće radi bolje prodaje odnosno prođe na tržištu, prvo izdanje iz 1948 je imalo negativan odijum kod dobrog dijela katoličke crkve ( znamo i zašto sa njihove tačke gledišta), te su oni pokušavali da otkupe što više primjeraka ne bi li sakrili istinu, međutim to im nije uspijelo, ali nema govora o nekoj zabrani knjige ili paljenju, pogotovo u slučaju izdanja iz 1960 ili 1986. Inače čitao sam kasnije izdanje knjige sa ova da li 2, 3 izostavljena poglavlja. Ta poglavlja uopće ne mjenjaju suštinu knjige i stvarno mi nije jasno zašto su izostavljena, ali se od toga sad pravi marketinški udar da bi se ovo novije izdanje što bolje prodalo, Inače nisi razumio moju ironiju u vezi žute boje, naravno da znam da je u pitanju boja Vatikana, samo sam namjerno ovo naveo da bi me oni( zna se koji) opet optužili kako se sprdam jer su oni jedini pozvani da sve tumače .
 5. Da li ovaj ima ikakvu odgovornost za zlocine protiv Srba ?
 6. Stvarno smatram da nisi pri sebi I da kilometarskim postovima lijecis frustracije. Ne uzimaj me u ta svoja licemjerna usta, lazni Srbine iz centra Zagreba. Svaku temu unistavas sa budalastinama.
 7. Inace za one koji jos nisu intelektualno metastazirali I koji znaju slagati cinjenice, ova knjiga je tri puta stampana u doba SFRJ I to za vrijeme onih za koje neki misle su je bas oni trebali zabraniti.Stampana je 1948, 1960 ( u tri manje knjige) I 1986.Ovo zadnje izdanje za one koji nisu daltonisti ima zuti omot. Preko 1000 stranica suvih cinjenica.
 8. Opet si indisponiran.Ovdje uocavam rukopis jednog propalog Pupovcevog novinarcica koji se za odredjenu mjesecnu novcanu prinadleznost toboze bori za prava Srba, ali ne u Zagrebu, nego inkognito preko internetskih foruma.Naravno, lazno optuzujuci druge za sve sto su oni sami. Duh patoloskog starcevicanstva je cak i njih deformirao da postaju vece usrase od njih usrasa, nesvjesno obavljajuci ovakav odvratni posao zagadjujuci ove forume sa svojom 'istinom''.
 9. ja mislim da tebe ne zanima sta neko drugi napise u bilo kojem smislu niti u vezi bilo koje teme i da ti se svuda pricinjavaju usrase, mogao bih ti ozbiljnije odgovoriti, ali cu vjerovatno biti banovan , sto govori da nismo u istoj poziciji, lazna Srbendo iz centra Zagreba.
 10. Pa dobro , cemu onda pisemo ove postove kad se u globalu slazemo ? Kao razgovor gluvih.
 11. Valjda ti je jasno. Vojska drzave koja se raspada , ta se vojska sama po sebi raspada, ne znam sta tu nije jasno ? Funkcionisanje te i takve oruzane formacije u nenormalnim uslovima.Sve tumaciti pricom kako su se oni eto za to skolovali, 45 godina, , 'ladili muda, mi ih finansirali je krajnje povrsno.Sta je ta JNA trebala u tim nenormalnim uslovima napraviti , desant na Zagreb ? Sa cime, sa Safetom, Muzaferom, Istvanom i Janezom ?
 12. Kuvaru, bez obzira što se ja ne slažem u nekim stvarima sa Kapetanom, kao ni sa tobom uostalom, on je ovdje naveo faktografski ipak ono što se dogodilo i što i ti i ja dobro znamo. JNa je u tom momentu vojska države koja se raspada, dakle vojska koja se raspada i koja ima mješoviti nacionalni sastav i gotovo da nema jasnu vrhovnu komandu. Dakle ta vojska u tim nenormalnim okolnostim nakon svega kad se podvuče crta čak i relativno dobro funkcioniše. I pored svih operativnih promašaja.Sa mobilizacijom koja je u Srbiji katastrofalna i opozicijom koja preko medija rovari. Ne znam šta se u datim okolnostima moglo , da bacimo atomsku bombu na Zagreb, pošaljemo 63. padobransku na Split ?