DADO123

Members
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

About DADO123

 • Rank
  Novi clan

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Npr uzmimo drvnu industriju.Izvoz 2017 drvnih proizvoda i namjestaja iz Republike Srpske ove godine ce biti blizu 600 miliona konvertibilnih maraka.Znaci kad bi izvoz RSK bio duplo manji to bi opet bio znacajan prihod od izvoza u vrijednosti 300 miliona km.
 2. Krajiska poljoprivreda bi imala trziste u istri,dalmaciji,dubrovniku.Prije rata iz Petrovca Drvara Grahova Glamoca sav krompir,krupna stoka mlijeko sirevi rakija je islo turistima u dalmaciji.Ovo ljeto hrvatski proizvodjaci vina su mogli podmiriti samo mali dio potreba turista na obali.Mnogo znaci kad drzava ima svoju struju peruca naftu djelatovci svoju jaku poljoprivredu.Krajina je samo bila siromasna sa rudama.Da napomenem i banje topusko i lipik sto se tice turisticke ponude.
 3. Da je RSK opstala autocesta bi se gradila,kao sto danas Federacija i RS zajednicki prave koridor C5.
 4. Nacionalni park “Krka” dočekao je posjet 900 000. gosta. Početkom tisućljeća na Plitvička jezera dolazilo je oko 300.000 posjetitelja, danas čak 1,300.000Ukupni prihodi Janafa u 2016. godini od 752,7 milijuna kuna.Dobar dio Janafa bi prolazio preko teritorije RSK Zapadana Slavonija. Uprava Zračne luke Zadar ove godine očekuje novi rekordan promet. Do kraja godine ukupni promet bi trebao biti viši za minimalno 10 posto u odnosu na prošlogodišnji rekord od 520,000 prevezenih putnika.Zemunik pripadao RSK U devet mjeseci zaradila autocesta Bregana-Zagreb-Lipovac sa 666,6 milijuna kuna .Dio Autoceste bi prolazio kroz RSK Preko Zapadne Slavonije. Dalmatina, odnosno autocesta A1 Bosiljevo – Ploče, s prihodima od 449 milijuna .Dio Autoceste bi prolazio kroz RSK Lika i Dalmacija S nalazišta kod Đeletovaca uskoro 600 barela nafte na dan.Pripadalo RSK Ako uzmemo u obzir Veliko bogastvo u Sumskom kompleksu,kao i bogastvo poljoprivrednog zemljista Ravni Kotari,Zapadna Slavonija,Baranja,Istocna Slavonija RSK bi imala solidnu ekonomiju na 400.000 stanovnika.
 5. Tetak mi je bio svjedok kad su pripadnici Vrs oborili srpski avion iznad Drvara 1995.Nije bio najavljen prelet te je avion oboren posto su mislili da je hrvatski.Pilot se katapultirao te su otvorili vatru na njega i ranili ga.Vojnik koji je oborio letjelicu je bio bogato nagradjen.