gnr

Members
 • Content Count

  430
 • Joined

 • Last visited

About gnr

 • Rank
  Dzomba

Recent Profile Visitors

621 profile views
 1. Ok, ja ne mislim da je baš tako opasno i da moramo hodati kao po jajima. Ovo je zgodno za ovu temu: "Mozete li da pronadjete u rez 1244 broj 999?A da pitamo ovo-na koji sto da vratimo rez1244, od koga da trazimo povratak vojnika i da li su UN zaintetesovane da vode dijalog?Politika nije spisak zelja, nego stvar moguceg." "Krajnje defetistički stav. Kako možete da sumnjate u akciju koju niste ni pokrenuli? Na ovaj način ništa se ne postiže ni u životu ni u politici. Nema u politici zadatih, večnih postavki a da bi čovek znao šta je moguće mora, ponavljam, da pokuša." "Defetizam ili realna procena? Dijalog u Un smo imali i znamo kako se zavrsio. Povratak vojske bismo morali da zatraziimo od Nato,znamo i to kako bi se zavrsilo. Na koji sto da stavimo rez? U Briselu, Nju Jorku, Hagu...?" "Na sto UN-a. Obrazloženje; pokušali smo pod okriljem EU, nije uspelo, tražimo uključivanje svih značajnih faktora svetske organizacije. I povratak vojske tražimo najpre od UN a ako NATO odbije, zapreti, onda proglasiti KiM okupiranim delom Srbije. Time sve dobija drugu dimenziju" "Da bi se nesto trazilo mora se imati vecina. Kada kazete UN mislite na GS ili na SB? Miskite da ce clanice EU prihvatiti nasu tezu da pregovori pod EU nisu uspeli?Jedini vlastan da dozovili povratak vojske je komandant Kfor-a.Nema kritike istog od Sb Un niti pomena o povratku" "Mislim na telo koje je donelo Rezoluciju 1244. Ona je osnov svega, izvor svakog osnova međunarodnog javnog prava. Sve ispod toga je samovolja, banditizam. Znam, banditi su u ovom trenutku jači, ali to dugoročno, nije presudno. Proglasite okupaciju i čekate, u stalnoj ste ofanzivi" "Imate li vecinu u tom telu ili nacin da izbegnete veto drzava koje subpriznale nezavisnost Kosova i koje ne zele da razgovaraju o statusu? Treba proveriti ustav i videti da li je proglasenje moguce po domacem pravu. Prihvatanje okupacije nije ofanziva." "nisam napisao PRIHVATANJE već PROGLAŠAVANJE okupacije. A, da li je moguće??? Pa šta je moguće ako to nije. Ustav, uz ostalo, zbog toga i postoji."
 2. i vrlo zanimljiva priča: "Evo malog pojašnjenja. Na obje gornje slike je "Jelačićev plac" kasnije nazvan "Trg Republike" pa povratkom ustaša na vlast opet "Jelačićev plac"... Autog knjige "Enigma Kopinič" Vjekoslav Cenčić kaže da je u vreme nastajanja one gornje fotografije bio prisutan na tom mjestu u društvu Josipa Broza, čiji komentar je bio: "Zar sa ovima da dižem ustanak!?" "Ovi tepihe prostiru pod njemačke gusjenice". Odoh u Beograd. Što je kasnije bilo poznato je svima. Ustanak u Srbiji, njemačke odmazde 100:1... I beskrajno stradavanje našeg naroda."
 3. i ne samo to: "O Pupovcu i njegovoj mimikriji bi se mogle i studije napisati. Davne 1990. godine u vreme predizborne kampanje u Hrvatskoj na jednoj tribini održanoj u bivšem kinu Beograd u Rijeci između ostalih sudjelovali su Dr. Bogdan Demić- profesor na Filadelfijskom univerzitetu, Đakomo Skoti- talijanski književnik, Milorad Pupovac-profesor na filozofskom fakultetu u Zagrebu. Dok su se svi učesnici tada otvoreno izražavali o Tuđmanovoj pretnji da izazove krvoproliće i o njegovom rigidnom stavu prema Srbima, Pupovac je sve nešto umotavao u stilu "okruglo pa na ćoše" izbjegavajući da stvari nazove pravim imenom. Sjećam se da je u jednom momentu rekao doslovno: "Sve one srpske zastave istaknute po kućama oko Benkovca, Knina, Gračaca i drugdje treba skinuti, jer one ne služe ničemu doli raspirivanju strasti". Dakle već tada je bio pristalica "netalasanja" i protivnik slobodnog izražavanja svojih nacionalnih osjećanja i prava stečenih kroz krvavu prošlost svog naroda. Na pitanje jednog od učesnika tribine-treba li poskidati i one hrvatske zastave, promrsio je nešto neodređeno sebi u bradu izbjegavajući direktan odgovor."
 4. Da, da... ima i toga, onaj video Ratka Dmitrovića govori o tome da su ustaše zapravo ubijali sve svjedoke svoje sramote.
 5. Nema novog videa na teleprompteru već 7 dana. Da ih neko nije posjetio? I gledajte grome šta se događa kad i Ratko Dmitrović otvoreno napiše ovakvo nešto na tviteru. "Ne branim ovu malu Barbaru, sa Studija B, i ne ulazim u temu, samo podsećam da postoji forma novinarskog izražavanja koja se zove KOMENTATORSKI IZVEŠTAJ." (za ljude koji ne znaju - vučićeva novinarka se javila za vrijeme protesta i pokušala svojim komentarom u potpunosti relativizirati skup i nezadovoljstvo ljudi) I napiše mu ovaj na tviteru: "Bolje da se niste oglasili. Ona je bila izveštač, a ne komentator. Sedi, jedan." Veli mu Ratko: "Ništa nisam tvrdio, nisam iznosio ocene, samo naveo jednu činjenicu. Da Vas citiram: Bolje da se niste oglasili. Ne poznajete teoriju novinarstva. Sedi, jedan." i onda odgovor: "Ponavljam, ona je bila izveštač. Neprofesionalan, polupismene rečenice...u zanatskom smislu, ispod proseka. Na popravni!" "То може бити нова форма. Пошаљете коментатора ДАНАС на Маракану да извештава са утакмице Звезда ПСЖ." "Nije NOVA, već stara forma. Poznato u teoriji novinarstva." i onda mu konačno neko napiše.... ''U kojem je dozvoljeno lagati?''' "Ne podmećite, to nisam rekao." "Ratko, zar stvarno mislite da je devojka sposobna, intelektualno I iskustveno, da izveštava sa tako, osetljivih, skupova, I da priča o onome što nije tema, a da uz sve to LAZE. komentator događanja možete biti Vi, a ne ona, koja još, možda nije ni završila faks, I to privatni" Ne, to nisam čuo, trebalo bi točno vidjeti šta je rekao, znam da čovjek uvijek priča nešto da se novo sazna i da je puno vjerodostojniji od onog Deretića, dva najbolja gostovanja su mu "Srbi između malja i petokrake-zločini komunista" i "Jasenovac - genocid sinova tisućljetne kulture". I malo o Vučiću još, ovo su bile novine i naslovi u Srbiji, ovo je kao neka parodija, šala, a nije. POBEDA MALE I PRKOSNE SRBIJE!Vučić najiskrenije: Valjda sam previše radostan, pa ne mogu da kažem sve onako kako sam hteo! (FOTO) a naravno, nema tu ni p od pobjede i veselja Raspali vatromet Aco Srbine https://youtu.be/NzZ-68QOxak
 6. Grome, zašto svijet, ovaj prostor, nije uređen tako da Amerika huška Srbe da rade to što rade Hrvati? Zašto su im samo Hrvati protočni kanal? Sigurno me razumijete. Jer ovako će ispasti da je onaj koljač iz Jasenovca, jadan, morao to raditi jer ga je Hitler natjerao. Ili onaj što je ubio civile u oluji, i on je jadan to uradio jer je Amerika imala utjecaja. Neko ko je zao, vlada iz sjene, Amerika, zapadne genocidne hijene, traži svoje sluge i sluge ne treba opravdavati. One su odgovorne same za sebe i često su mračnije od svojih gospodara. Sjetite se nacista i ustaša.
 7. Dragane, ima smisla tvoj komentar ali ovo je najbolji komentar: E vidiš sad kada je sve palo na pod, sada je lako tebi pisati da je gotovo i da i uradimo nešto na kraju da opet ništa od toga neće biti. A ovo što pišeš za neka buduća vremena, prof Avramov je razgovarala sa jedinim od tih vladara iz sjenke, pitala ga je za Srbiju i rekao joj je da Srbija još jako dugo nema šta za očekivati u smislu pobošljanja njezine pozicije što i ti sam vidiš. Kad napišeš "Dozvoljeno je pa šta", vidiš o tome i pišem, čak i ako znaš da na kraju neće biti jačeg efekta, ti ipak moraš pokazati da si živ i da se Srbiju ne može tek tako ponižavati. I mislim da bi kontramjere nešto ipak dale, i ova rezolucija u praksi bi nešto možda dala, to bi trebalo vidjeti ali najgore je ništa ne uraditi. I tu Srbi nemaju šta izgubiti jer evo ti primjer: šiptari roknu takse, Srbija odšuti, oni tamo upadnu sa puškama i hapse ljude, i Srbija dalje šuti. I sad neki dan ovaj šiptar je rekao da sprema nove teške poteze prema Srbiji. Znači hebote šta god da napraviš ili ne napraviš, oni te i dalje tlače. Zato mislim da se ovdje nema šta izgubiti, i zato bi volio vidjeti da im Srbija malo odgovori. Inače zombijev komentar oko Kosova je nažalost najtočniji, oni se strašno razmnožavaju i ako ostanu u Srbiji evo ih za 50 godina do srpskih gradova. Strašno nešto.
 8. Ovako, konvertiti, ljudi koji nisu mogli stati na crtu i pokazati snagu, ostati ono što jesu pod udarcima, uvijek se kasnije, da bi tu prazninu i slabost upotpunili, prišljamče uz jače. Od tuda kod Hrvata to da su bili uz Hitlera a kasnije uz pobjedničke komuniste. A drugo, kad si manji i slabiji, ti mrziš večega, imaš kompleks. Ima tu još cijeli niz osobina kod tih koji nisu mogli pod udarcima ostati na nogama, praznina i nebitnost te tjeraju da postaneš zao i nisko udaraš, od tuda ta podlost i ta hijenska osobina kod većine Hrvata.
 9. Red je jedno a ubijanje, mučenje i zatvaranje ljudi, komunistički ekstremizam, je nešto drugo. Pogledaj dio filma od 54:03.
 10. Ne pravdam se, pišemo komentare, ja sam pratio svaki njihov video i kako sam slušao nove klipove o Vučiću bilo mi je malo grbavo da neko tako odlučno tvrdi da je taj i taj ubio Ivanovića i već sam tu primjetio neke stvari ali nisam ništa htio pisati ali prerije je istu primjetio pa sam se nadovezao kratko. Sad me zanima novi video o protestima u Bg, o Vučiću koji je rekao da ga je baš briga za proteste, nešto u stilu da je sve uzalud. Stalno molim Boga da je ono što je Dunđer rekao istina, da će se u svijetu desiti velika promjena oko 2021-2023. Možda je ovo u Parizu početak, a možda će (jučer sam slušao Vladimira Dimitrijevića o tome) Rusiju napasti zapadne hijene, Vladimir Dimitrijević nije teoretičar zavjere, sve njegove klipove sam poslušao, prepametan čovjek.
 11. Znate šta je ovdje problem grome. Ovaj Beljak je mali mrav bez utjecaja na bilo koga i bilo što. I u isto vrijeme na zg kioscima se prodaju '7 dnevno' novine gdje novinar piše članak pod nazivom "Baci limun, goni bandu" aludirajući na tomsonovu pjesmu Čavoglave. Imate i činjenicu da su se novinari iz mainstreama potrudili da se onakvo nešto desi Pupovcu. Ratko Dmitrović je rekao da će u Hrvatskoj kad ode/nestane zadnji Srbin, oni prekopavati groblja, rušiti i uništavati bilo što što ih podsjeća na Srbe. Ovaj napad na Pupovca koji je čovjek nikad nije provocirao Hrvate i koji daje izjave koji su uvijek umjerene, pokazuje šta se dešava u Hrvatskoj. Tu je i predsjednica RH koja je poručila Pupovcu da je sam kriv za prijetnje koje dobiva. Dmitrović je pričao da je išao sa Pupovcem od Trga bana Jelačića do nekog restorana, dakle centar grada i da se Pupovcu nekoliko ljudi unjelo u lice sa "Za dom spremni". On takve neugodnosti doživljava već 20 godina. A ovo što sam napisao o stanju u Hrvatskoj, evo zadnji skup u Vukovaru gdje je 20 hiljada ljudi zahtjevalo hapšenje Srba za izmišljene ratne zločine. Neki dan su uhapsili 5 Srba iz Vukovara. Ti skupovi i hapšenja Srba su ništa drugo do kriza koja hvata ustaške mase po Hrvatskoj koje dugo nisu ubijale i zatvarale Srbe pa bi ako ništa drugo htjeli uhapsiti par Srba kad već nema jama i Jasenovaca i pakračkih poljana. I država im se, očekivano, povija.
 12. Ok, razumijem, ti i inače pišeš dobre komentare ali mislim da pretjeruješ sa pričom "Mi smo Srbija i ne možemo ništa". Nemoj molim te. Ništa opasno neće biti po Srbiju ako udari kontramjere i Srbija ne mora biti jedina zemlja na svijetu koja je pasivna na ovakva događanja, oni kad vide da se povlačiš još te više maltretiraju, biće još gore jer vide da se Srbija ne buni, neki dan je prof Brdar gostovao na Balkan info i pričao o tome. Ili uzmimo ovako: Koliko je to daleko otišlo vidjeli smo onda kada su uhapsili Đurića, upali sa fantomkama i oružjem među ljude u civilu sa djecom koji piju sok i jedu tamo, guraju ih na pod pod prijetnjom oružja, to ni u filmovima nije viđeno (fakat) a Srbija po rezoluciji UN ima pravo da pošalje policiju i vojsku na sjever. I nije to uradila ni tada ni danas. Ne znam kako (nakon svega) imaš snage napisati da Srbiji nije dozvoljeno.
 13. Prerije slažem sa se ovim šta si napisao, kasnije sam i ja bolje snimio kanal i pogledao njihove nove kipove i to je više na nivou neću reći špekulacija ali ono vjeruj ili ne. Video klipovi o Vučiću i onim što se desilo u Francuskoj su im dobri uz jednu zamjerku da nije sasvim sigurno da je to bilo baš zbog Vučića već prije zbog Srbije i Srba.