Vrbasanin1952

Members
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

About Vrbasanin1952

 • Rank
  Novi clan

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Pozdrav! Nadam se da ste čuli za Minđušare, kao i Medeni Mjesec, prvi su iz Kninske a drugi iz Bosanske Krajine. Naravno teški rokeri, imali su mnogo lepe pesme koje bi da su izbačeni 10tak godina ranije bili hitovi, međutim, rat ih je pojeo. Danas su nepoznate, ali ubeđen sam da ste čuli za ove grupe. E sada, pitam se, postoji li još koja Krajiška, uopšteno Srpska grupa(e) koja je snimila onako dobre i jake melodije ali patriotske?
 2. Aj da vidimo šta mislite o demografiji preostalih Srba u Krajini. Čuo sam da imaju velikih problema sa starosnom strukturom (zbog velikog broja starih povratnika) kao i da su neka sela 70% naseljena ljudima preko 70 godina ali čuo sam da je Srbima jaka fertilna baza i da su najčešće porodice sa četvoro, petoro i šestoro dece, tako da očekujem strmoglav pad broja Srba za sledećih 10tak godina ali onda i nagli porast. Sve u svemu, biće RSK većinski srpska za kojih 20tak godina. Šta mislite vi koji živite tamo? Da čujem vaše procene?
 3. Pozdrav! Naime, Crnogorac sam i sa Krajinom nemam veze, ali sam njen veliki simpatizer i obožavam sve u vezi sa njom! :) Pre svega, voleo bih da maksimalno u ovaj razgovor uključimo one koji tamo idalje žive i koji znaju situaciju tamo. Zanima me sve od a do š. Stil života, demografija. Iz razgovora sa drugarom iz Knina (Srbinom) rekao mi je da Krajišnika uopšte nije toliko malo kao što se priča, da Hrvati mnogo više napuštaju od Srba, da srpske žene rađaju više od 3 dece i da će za 20 godina Knin biti većinski srpski (ukoliko se ne dogode neki ratovi, ili nešto što bi omelo ovaj scenario). Kaže da je najveći deo porodica sa 4,5 i 6 dece, kao i da oni i dan danas žive siromašno, da su na udaru, ali velike su patriote i optimisti i dan danas ne priznaju Hrvatsku kao svoju državu, već ponosno govore da žive u RSK. ( ponosim se time :) ) Želim da čujem vaša mišljenja, kako živite, jel sve ovo istina? Slično mi je ispričao i drugar iz Vukovara i rekao je da je Vukovar pola-pola (Srpski-Hrvatski).