Vlada RSK

Members
 • Content Count

  134
 • Joined

 • Last visited

About Vlada RSK

 • Rank
  Dzomba

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Lužički Srbi se predstavljaju kao doseljenici u današnju Nemačku - to je netačno. Oni su starosedeoci Nemačke. Ima dokumenata i arheoloških nalaza o njima - stotinama godina pre Hrista su u Nemačkoj. No, i oni samo danas svoje postojanje u Nemačkoj računaj sa šestim stolećem posle Hrista. Tako pise u zvaničnoj istoriji Evrope, a nije tako. Oni su tamo starosedeoci.
 2. Gospodine Sovo, nema potrebe ocenjivati nečiju izjavu glupošću. Čemu to? Nije to rečnik za teme o kojima raspravljamo. Jednostavno, napišite da se srpsko ime ne spominje u Antici. Nabrojte nam dokumenta (izvore) o doseljavanju. Objasnite kako je izvedeno doseljavanje tolikog naroda - od Crnog mora do severne Italije i do Koruške. Objasnite kako se moglo desiti da najbrojniji narod Evrope (Sloveni) ne budu pismeni do 9. stoleća, a svi ostali budu. Eto, tako se raspravlja - a ne - taj i taj piše glupost, itd.
 3. Ratko Ličina: E, sad ovdje nam fali malo zakonodavstva iz vremena Knjaza Miloša. Za ove lujke idealna kazna bi bila : DVADESET PUTA ŠIBOM PO GOLOM TURU I SVE TO NA TRGU REPUBLIKE - ZA NAUK I DUGO PAMĆENJE!
 4. Na međunarodnom naučnom kongresu o Slovenima u Sankt Peterburgu, od 12. do 14. maja 2008, bilo je reči o nastanku naziva - Arijevci. Prof. dr Čudinov iz Moskve je ispitivao arheološke predmete iz Nemačke. Ustanovio je da su Sloveni živeli u Nemačkoj u Antici, pre Nove i ere, te da nema govora o dolasku Slovena na Zapad u 6. i 7. stoleću - prema izmisljenoj seobi naroda. Na mnogo lokaliteta u Nemačkoj su nadjeni natipisi - čitaju se samo pomoću nekog od slovenskih jezika. Ima mnogo tragova o slovenskom bogu Jaru, ponegde ga pisu Jarilo, ili Jarosta. Naravno, bio je slovenski bog rata. I kod nas se kaže za ljuta i preka čoveka da je - jarostan. Jarost ga zahvatila, itd. Krijući da su prastanovnici Nemačke Sloveni, u vreme Hitlera su te Slovene Nemci poistovećivali s najumnijom, najrazvijenijom, ljudskom rasom, pa su krivotvorili da su u pitanju nemački preci. A bili su, kako se vidi, preci Slovena - ili stari Sloveni.
 5. Šibenik se oslanja na zvaničnu istoriju u dve Jugoslavije. Ona je falsifikovana - od temelja. Pa i ono o Hrvatima u Duklji, Crvenoj Hrvatskoj, itd. Iliri, Tračani, Dačani... su samo imena za Srbe u Antici i Srednjem veku. Ako ovo prihvatate s nevericom, pogledajte ruski sajt: www.trinitars.ru/rus/doc/. Tu je navedeno nešto s Prvog medjunarodnog kongresa o doćirilovskoj slovenskoj pismenosti i dohrišćanskoj pismenosti Slovena", održanom u Sankt Peterburgu, od 12. do 14. maja 2008. godine. Najviše pažnje na Kongresu privukao je italijanski istoričar: Tomecoli Đankarlo Ticijano. On je kazao da je toliko obrađivana Minoska civilizacija na Kritu - od trećeg milenijuma pre Hrista - slovenska. To bi značilo - srpska, jer u to vreme još nije bilo odomaćeno slovensko ime. Ticijano je rekao da svaki poznavalac bilokojeg slovenskog jezika može čitati natpise iz arheoloških nalazišta na Kritu - bilo da su na: tkanini, kamenu, predmetima pokućstva, oružja, na zlatu, itd. Što se tiče Hrvata, oni su stigli u Srbiju u 6. veku - saveznici Vizantije. Vodio ih je avarski kan Bajan. Danas u Hrvatskoj imamo ovakva imena, pa i prezimena. Mada su bili mongolske rase, posle rata su ih Srbi primili i oni su se pretopili sa Srbima, izgubivši svoje mongolske crte. No ostao je geografski trag, pa i naziv u Srbiji - Hrvatska. Srbija je u 8. i 9. stoleću zahtvatala na zapadu područje iza Trsta, na jugu Peloponez, na istoku - polovinu današnje Grčke i polovinu Bugarske, a preko Rumunije je granica išla do ušća Dunava u Crno more. Tu se Srbija graničila s Rusijom. Ova Srbija je osnovana 490. godine - pre zvaničnog "doseljavanja" Slovena na Balkan. O ovoj Srbiji, i njenim dinastijama, napisao je knjigu katolički sveštenik - Srbin katolik iz Dalmacije, Andrija Kačić Miošić, u 18. stoleću. Naslov knjige je: "Prisvitli gospodine", ali je ova knjiga uklanjana iz šire literature u obe Jugoslavije, a u istorijskoj nauci se nije smela spominjati.
 6. Haramija navodi da Englezi (i drugi) misle da je Kosovo oduvek albansko. Ne. Englezi tako ne misle. Oni odlično znaju (bolje od naših istoričara) da je Kosovo srpsko - i Metohija. Njihove arhive su krcate potpunim podacima o prošlosti Balkana. Ali, oni imaju svoje kolonijalne planove (danas se to tako ne zove), pa šire neistine o etničkom, nacionalnom i državnom statusu srpske pokrajine - kroz prošla stoleća.
 7. Ratko Ličina: Utiče, majkane, utiče i to ovako: Džabaleboršima i dokonjacima bolje odgovara lijepo vreme, jer tad možda i izadju (inače to su oni što izlaze od 17-20 časova!) Radncima i seljacima (seljacima pogotovo!) za izlazak na izbore više odgovara kad je kiša, jer ljudi koji imaju poljske radove ako
 8. Ratko Ličina: Prvi korak je gotov. Koalicija SRS-DSS-SPS već funkcioniše na nivou Beograda! Novi gradonačelnik - ALEKSANDAR VUČIĆ. Još malo i dobijamo NACIONALNU VLADU!
 9. Ratko Ličina: E ..... dečko moj, još ćeš ti dugo rasti......
 10. Ratko Ličina: Kratko i jasno bili smo sprečeni od strane tadašnje aktelne vlasti koji tada "mir nije imao alternativu".
 11. Ratko Ličina: Ponoviću SPS bi definitvno "ugasio" ukoliko bi ušao u koaliciju sa ZES-om. Za Ivicu Dačića, može se reći svašta, ali svakako ne i da je glup i da ovu jednostavnu činjenicu ne shvata. On je tek nedavno učvrstio svoju poziciju, konsolidovao je partiju (ne mislim da je nešto posebno dobio novih birača, više je njihov dobar rezultat - rezultat dobrog koaliranja (čitaj glasovim PUPS-a -oko 2% na prošlim izborima i glasovi Palme u Jagodini i okolini)), tako da je očito da on namjerava dugoročno da se bavi politikom. Neka bilo ko od vas zamisli čvrstog birača SPS-a (Djiki i Čeda otjerali im Slobu u Hag, a sad sa njima u koaliciji!) da poslije takvog političkog "gafa" ponovo glasa za SPS - mislim da je to nemoguće, a za očekivati je da bi došlo i do raskola u partiji, sjetite se kog je sve Dačić (od organizacija!) naveo da ih podržavaju : Pokret ratnih Vetrana prošlog rata, SUBNOR, Udruženje "Sloboda" .... Sa druge strane SPS-u je varijanta da bude u koaliciji sa onima koji su im po svjetonazoru puno bliži i sa kojim (sem sporadičnih koškanja!) nemaju nikakvih političkih suštinskih sukoba. U ovoj varijanti Ova koalicija SRS-DSS-SPS uzela bi gotovo svu vlast u Srbiji (na pokrajinskim bi vjerovatno u drugom krugu popravila rezultat i možda preuzela vlast!), a ZES-u bi od cijele Srbije ostao Novi Sad, Subotica i možda Kragujevac (u kome bi Verko Stevanović imao potpuno drugačiji stav nego sad i vrlo vjerovatno bi se sa novim pobjednicima brzo dogovorio!). Sve ostalo što danas i sinoć slušamo od kojekakvih analitičara obične su budalaštine po sistemu: "što je babi milo to im se i snilo!"