Velebit

Members
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

About Velebit

 • Rank
  Novi clan
 1. Nitko nece Srbe ni pitati. Odluka postoji u nekoliko varijanti, a Srbi ako ne pristanu odmah, pristati ce naknadnim nagovaranjem, nakon sto pitanje Kosova bude i pravno i Fakticki rijeseno.
 2. Kroz citavu nasu povijest uvijek nam je netko treci odredjivao granice. Smatram da ce to biti i ovog puta, time da ovog puta treba biti odista mudar i uzeti ono sto je najvrijednije. Svjestan sam cinjenice da je na Kosovu povijest citavog srpskog naroda, ali, ali, ne zivi se od povijesti, nego od buducnosti. Dakle, kada je vidljivo da su ovo sve takticke radnje medjunarodne zajednice i da je Kosovo svrsena stvar, mislim da ne bi trebalo na to rasipati ni snagu ni novac, a i tako nece se nista zauzvrat postici. KFOR nije na Kosovu zbog zastite niti Albanaca, niti Srba, vec zbog svojih interesa, a koji su, mozemo samo pretpostavljati. Slovenci su jednostavno izbrisali iz spiska 40.000 neslovenaca i nikom ni dlaka zbog toga nije pala. Ako to ne predstavlja genocid, vec demokratski postupak, sto prijeci Srbiju da i ona bude demokratska.
 3. Pripadati Srbiji samo "de iure" je totalna glupost. Fakticki, Srbija niti je imala, niti ima, bilo kakvih ingerencija na Kosovu. Kosovo treba podijeliti, po mom misljenju, negdje 20%:80% i za uvijek rijesiti stvar. Sa Siptarima treba onako demokratski napraviti kao sto su to ucinili nSlovenci sa neslovencima. Sudbinu Kosova trebaju rjesavati oni Siptari, koji su u Srbiji izvan Kosova. Da visimo kakvi ce onda biti rezultati.