GONZO

Members
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

About GONZO

 • Rank
  Novi clan
 1. GONZO

  Licka prezimena...

  mirog !!! Zahvaljujem ti se puno na trudu, sebi sam zacrtao da æu ovo dovesti do kraja, tako da æu i knjige koje si mi ti naveo potražiti. Pozdrav !!!
 2. GONZO

  Potrebna pomoæ

  Zombi hvala puno, i drago mi je da si tako brzo reagovao. Trenutno mi to ništa ne pomaže pošto u Lici nemam rodbine niti sam je imao (barem koliko je meni poznato) pa nikad nisam ni bio u tim mjestima, kroz neka sam samo prolazio. Evo èitav dan provodim na netu i uspio sam da pronadjem neke stvari. Jedna od njih je i ta da je 1777 godine Vikentije Stojisavljeviæ podigao Manastir Dragoviæ kod Vrlike uz Cetinu. Što me je veoma obradovalo, te saznanje da se moje prezime pojavljivalo još u to doba. MOzda ga je samo obnovio jer je Dragovic podignut u 14 veku,oko 1359god. Uzdravlje! Nestabilno tlo, na kojem je bio sagraðen manastir, i velika vlaga na tom mjestu ponukali su manastirsku bratiju da izmjeste manastir na bolje mjesto. Po dozvoli mletaèke vlade godine 1777. jeromonah Vikentije Stoisavljeviæ je to i zapoèeo. Novi manastir je osnovan na mjestu zvanom Vinogradi. Njega je kasnije dovršio iguman Jerotej Kovaèeviæ. Osveæenje manastira i nove crkve bilo je 20. avgusta 1867. g. Hvala na ispravci Mr.Proper.
 3. GONZO

  Licka prezimena...

  Mery 79 !!! Pošto mi je otac imao sam 7 mjeseci kada mu je otac streljan nema baš puno informacija, jedino što znam je da mi se deda zvao Ilija, a pradeda Dane. Deda se prije 2 svejtskog rata doselio u Kljuè, a po ne potrvrdjenim informacijama neke daljnje rodbine korijeni su iz Velike Popine. Moja krsna slava je Sv. Arhadjel Mihail. Što se prezimena tièe, znaš kako je kad nemaš nikog starijeg da ti objasni taèno kako ti je prezime, ko su ti rodjaci i sve ostalo što se tièe tvojih korjena. Bio bih ti jako zahvalan ako bi mi mogla poslati naziv te knjige i rodoslovno stablo, ako ne ovdje onda na lièni tatagojan@hotmail.com. Unaprijed se zahvaljujem na pomoæi.
 4. GONZO

  Potrebna pomoæ

  Zombi hvala puno, i drago mi je da si tako brzo reagovao. Trenutno mi to ništa ne pomaže pošto u Lici nemam rodbine niti sam je imao (barem koliko je meni poznato) pa nikad nisam ni bio u tim mjestima, kroz neka sam samo prolazio. Evo èitav dan provodim na netu i uspio sam da pronadjem neke stvari. Jedna od njih je i ta da je 1777 godine Vikentije Stojisavljeviæ podigao Manastir Dragoviæ kod Vrlike uz Cetinu. Što me je veoma obradovalo, te saznanje da se moje prezime pojavljivalo još u to doba.
 5. GONZO

  Krsne slave

  Stojisavljeviæ - SV.ARH.MIHAILO Ako ima koji prezimenjak volio bih da znam da li i on slavi istu slavu.
 6. GONZO

  Licka prezimena...

  Pozdrav svima!!! Pozdrav svoma !!! Evo napokon i ja da nadjem pravo mjesto da se pozabavim svojim prezimenom i korjenima. Prvo da pozdravim Mr. Propera i da mu se zahvalim, jer da nije njega nebih ni pronašao ovaj forum. Naime, moje prezime je Stojisavljeviæ i ne znam mnogo (èitaj ništa) o svojim korjenima. Moj deda Ilija je bio gazda u Kljuèu, medjutim 1941 ga izdaše prve komšije i streljaše ga Švabe (pretci te iste Brigite koje sada provjerava jesmo li još živi) na rijeci Sani, moj otac je tada imao 7 mjeseci tako da mu niko nije imao prenjeti naše naslijedje. Ja vam se obraæam sa molbom, da ako iko ima ikakvih informacija o prezimenu Stojisavljeviæ bio bih mu vrlo zahvalan. Jedino što znam je da sam LIÈANIN porijeklom i tim se ponosim !!!! Unaprijed se zahvaljujem.
 7. Pozdrav svima!!! Evo napokon i ja da nadjem pravo mjesto da se pozabavim svojim prezimenom i korjenima. Prvo da pozdravim Mr. Propera i da mu se zahvalim, jer da nije njega nebih ni pronašao ovaj forum. Naime, moje prezime je Stojisavljeviæ i ne znam mnogo (èitaj ništa) o svojim korjenima. Moj deda Ilija je bio gazda u Kljuèu, medjutim 1941 ga izdaše prve komšije i streljaše ga na rijeci Sani, moj otac je tada ima 7 mjeseci tako da mu niko nije ima prenjeti naše naslijedje. Ja vam se obraæam sa molbom, da ako iko ima ikakvih informacija o prezimenu Stojisavljeviæ bio bih mu vrlo zahvalan. Jedino što znam je da sam LIÈANIN porijeklom i tim se ponosim !!!! Unaprijed se zahvaljujem.