est brte la

Members
 • Content Count

  229
 • Joined

 • Last visited

About est brte la

 • Rank
  Dzomba
 1. est brte la

  POZITIVNO

  Poštovani gospodine Bulin, moram se ograditi od Vaše prethodne konstatacije, jer u nijednom trenutku nisam osporio (minimizirao i sl.) sve ono što ste uradili i radite za Zelengrad i Zelengrađane. Takođe Vas molim da ukoliko nađete (Vi ili neko od učesnika) bilo koji moj odgovor i repliku na stranicama KF, gde se i malo naslućuje na gore navedeno, javno ću da Vam se izvinim punim imenom i prezimenom. Pozdrav!
 2. Niste pročitali moja dela "Zlatni škobalj sa dna bunarića", pa knjigu ratne poezije "Od danas nas jaši, Jasuši Akaši", pa knjigu aforizama "Puka lemeš, dalje nemeš"...i jednu knjigu recepata!? Pozdrav!
 3. Sretoh nekidan Nevena, Bogami lijepo odjevena. Vidjeh i Vajinog Miška, Kila nabacio viška. Bejah sa Dujom Kuzmićem, Duplim me častio pićem. A nekad je život njih trojicu Mučio ko malog Radojicu: Neven je uvijek šetao nag, Kesa u ruci, nikada prtljag. A Miško gladova i za vreme Tita, Uvijek zbog para, ne apetita. Dujo bi samo obilazio kafiće, Gledao ko će mu platiti piće. A onda dođe Zelengradsko veče, Od tada sve im ko po loju teče: Od para su naših Zelengraca Kupili svaki po dva-tri placa, Zidaju vikendice, dižu palate, Ne sade u bašti puterice salate, Već samo ruže. I skupljaju spuže oko fontane, a što da ne? ONDA SE SAMO MALKO SABEREM I PITAM SEBE DOKLE DA SEREM, KAD SVAKO KO OVU TROJICU ZNADE ZNAJU KOLIKO SVE POŠTENO RADE, KOLIKO SU UVIJEK BOGATI BILI, I SA PRAVIM SE SAMO LJUDIMA DRUŽILI, I NIKOM NISU OSTALI DUŽNI, A MNOGO ZA OBNOVU CRKVE SU ZASLUŽNI... ŽELJA MI SAMO DA S POČETKA OVE PJESME, U VREME KAD IZVORI LJUDSKOSTI SUŠE, BEZ GUSTERNE, HIDROFORA I ČESME, NAPOJIM NEKE BOLESNE DUŠE!!!
 4. Mišljenja sam da ni jedan tekst ne bi trebalo brisati. Ako bi ja nekoga vređao napisanim tekstom, to bi zasigurno trebalo svi da vide koji se ovdje javljaju, pa da mene okarakterišu kao npr. lošeg čovjeka, i da se na moje buduće komentare ni ne osvrću, zar ne? Kada je u pitanju nepridržavanje tema, pa pobogu ljudu, ne pišemo pismeni iz srpsko-hrvatskog jezika, pa da smo promašili temu. Na ovim diskusijama, po meni, trebalo bi da piše ko šta hoće, ostali da komentarišu ili da "okalaju". Pozdrav!
 5. Bulin, ja nigdje nisam rekao da je prodato cca 150, već sam samo kao laik računao ugrubo, na osnovu onoga što sam vidio tu veče (ali nisam brojao ljude), samo da bi došao do neke cifre koja je po meni i dalje beznačajna. Onih 500 din koje sam računao, to je 500 din koji su namenjeni domaćinu za osveštanje crkve (kojeg nije bilo, zar ne?). I ovaj put zaključak: I pored finansijske krize, neimaštine i sl. kod mnogih naših ljudi, treba da bude sramota one Zelengrađane koji se nisu pojavili te večeri na Busijama (samo zbog ljubomore i očekivanja da će ista propasti, kao što nisu vjerovali ni u obnovu crkve), a isti su finansijski dobro potkovani. Izuzimam sve one koji su bili sprečeni zbog drugih stvari, ali zamjeram onima koji su mi komentarisali pre te večeri: "Ma j..eš to, nema od tog ništa!" Pozdrav!
 6. U stvari, Miško, Dujo i Neven uzeli svaki po cca 250 EUR. Opet zaključak: Obogatili se, pa narednih 10 godina ne razmišljaju o organizovanju novog okupljanja Zelengrađana. Ha,ha,ha... Pozdrav!
 7. Ja kao laik: cca 150 ljudi x 500 dinara = 75 000 dinara Što u prevodu znači "ciglih" cca 750 EUR. Zaključak: Dajem odma duplo više da mi neko uradi vikendicu ili kuću!!! Pozdrav!
 8. Bulin, jel ovo pitaju oni što nisu bili to veče na Busijama? Pozdrav!
 9. Došao jedan klapčić za vikend iz grada u selo. Ruča ti on sa rodbinom. Ima na stolu tučetine, prasetine, janjetine. Dali njemu batak od tukca, a on će: "Tata, ja bi nešto drugo!" Pita njega ćaća: "Šta bi?", a on će: "Janjetine!". Diže se ćaća za stolom da dovati iz tanjira i pita: "Ima li tu još janjetine?", a stara baba za stolom brzo promrmlja: "Ima kolko oš!", a mali brže bolje viknu: "Neću kokoš!" Pozdrav!
 10. PUJNA - grad u Indiji, ali mislim da nema veze sa Glumcem. Kad su u pitanju indijanci, komentar jednog mog rođaka došavši u Zelengrad je bio: "Prolazimo mi autom, a ono djeca kao indijanci samo proviruju glavama preko zidova, svi ošišani na teću..." Pozdrav!
 11. Znam kako smo još od milošte zvali Glumca, ali ako neko može da mi objasni šta to u prevodu znači? Pozdrav i hvala unapred!
 12. Tanak sam ja igrač za bilo kakve pobjede. Meni je bitno samo učestvovati. Razumije to Zelengrađanin (100% sam siguran). Molio bi samo da sve ovo i dalje shvatate kao šale iz neizbrisivo dragog mi vremena u kojem sam živio, a nikako kao podrugljivost ili omalovažavanje bilo koga. Ako sam spominjao npr. anegdote vezane za pok. Marka Kuzmića, to ne znači da nisam znao i doživio svu dobrotu i njega i njegove familije. Ali kad se danas sastanemo (pojedinci) i pričamo o tom vremenu i nezaobilazno spomenemo Marka, tad ne pričamo kako je spretno progunio onako velike autobuse LIBURNIJE kroz one uske arbanaške ulice po Zadru, koliko je struka kapulice izbacivao po sezoni iz bašte, kako je dobro svirao cintare, kako je imao vilu od kuće, pravu ženu pored sebe, ćerku i sinove sive sokolove... već upravo o stvarima o kojima sam pisao. Lepi i Žorž da imaju lap-top za surfovanje po internetu i da čitaju sve ovo sigurno se ne bi ljutili. Znam da me razumijete... Pozdrav!
 13. Ako je bilo riječi o turističkim atrakcijama, podržavam. Po uzoru na Egipat, piramide, jahanje kamila, predlažem kupovinu desetoro magaradi sa sve samarima, i ponuda obilaska ćulka na Kulini jahanjem istim. Kruv sa lopara da zaprete Jela Marinkova (kao ona Beduinka u pustinji Egipta što joj se turisti dive dok kruv peče na presječenoj bačvi), pa kod Jovice Paljetnovića da izđelja koju mješaju ili držalicu za pinjurice, u povratku piti vodu na Vruljama, pa u ljetnjem periodu kupanje na Kapljuvu. Nezaobilazan je i izlet na Vršinu, zbog "ruža vjetrova". U suton pozorišna predstava kod “dekor crkve” na Kapljuvu sa scenama iz filmova snimljenih u Zelengradu na tom mjestu, a za noćni provod u disco "KAPLJUV". Organizovati bacanje kamena s ramena, skakanje na mješinu, buće, briškulu…, a za djecu cilj-pilj, nogomet prasećim pušnjakom i sl. Dati malo i mašti na volju pa organizirati i zavlačenje u grme itd,itd. Sve ovo bi se moglo “mauške” odraditi. U naslovu nešto kao "TURISTIČKA ORGANIZACIJA ZELENGRADA": PR manager - Lepi Rokić Blagajnik – Žorž Problem je samo strani kapital, tj. navući strance na tzv. zajednička ulaganja iliti “izuvanje stranaca” (naša prirodna bogatstva, a nasuprot njihova kešika). Mi dok ulažemo negdje drugo, da oni ulažu u Zelengrad, mislim da će biti “malo morgen”. Malo se plašim da ne dođe i do sledećeg: cbuwr-9t_bc
 14. Meni je ćaća uvijek govorio: "Ne budeš li učio, vratiću te u Zelengrad da čuvaš ovce!" A ja kreten učio!!!! Pozdrav!