perobp

Members
 • Content Count

  138
 • Joined

 • Last visited

About perobp

 • Rank
  Dzomba
 1. Krajina Cuvaj me u malom kutku svog srca! Neka ti moje misli ne remete ni jedan trenutak zivota, a voli me tek toliko da znam da jos uvjek postojimo , zajedno, ja i ti koja se zoves Krajina.
 2. НЕВЛАДИНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ БОЈКОТУЈУ ПРОСЛАВУ ДАНА ВРС Представници Борачке организације Републике Српске , Организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила и Савеза логораша РС неће присуствовати данашњој централној свечаности обиљежавања Дана ВРС у Касарни "Козара" у Бањалуци, јер тамо неће бити истакнута обиљежја РС. Инфо | 09:58 12/05/2010 | Извор: СРНА Предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Недељко Митровић рекао је Срни да је руководство ове организације на јутрошњим консултацијама донијело дефинитивну одлуку да не присуствују овој манифестацији, с обзиром да Министарство одбране БиХ није дозволило да се на свечаности истакну обиљежја РС. "Одлучли смо да не присуствујемо таквом начину обиљежавања Дана ВРС, јер нема заставе и химне РС и то је крајње понижавајуће и недопуство за породице погинулих бораца чији су синови положили своје животе за стварање ВРС и РС", истакао је Митровић. Предсједник Савеза логораша РС Бранислав Дукић потврдио је Срни да српски логораши, такође, неће присуствовати овој свечаности, јер на њој неће бити истакнута обиљежја РС. Предсједник БОРС-а Пантелија Ћургуз рекао је раније новинарима да представници ове организације неће присуствовати централној свечаности обиљежавања Дана ВРС, јер на тој манифестацији није допуштено истицање обиљежја РС. У Касарни "Козара" у Бањалуци данас ће бити одржана централна свечаност обиљежавања пет година Трећег пјешадијског (Република Српска) пука Оружаних снага БиХ и 18 година од оснивања Војске РС. За 10.00 часова предвиђен је дочек и пријем високих војних и цивилних функционера, представника међународних институција и дипломатског кора, за 11.00 часова предвиђена је предаја рапорта члану Предсједништва БиХ из РС Небојши Радмановићу, а у 11.15 часова обраћања цивилних и војних званичника и културно-умјетнички програм. Из Министарства рада и борачко-инвалидске заштите РС саопштено је да ће сутра у 20.00 часова у Народном позоришту РС бити одржана свечана академија, којој ће присуствовати и министар рада и борачко-инвалидске заштите РС Раде Ристовић. Поводом обиљежавања пет година Трећег пјешадијског (Република Српска) пука Оружаних снага БиХ и 18 година од оснивања Војске РС, јуче је служен парастос погинулим борцима у храму Христа Спаситеља у Бањалуци и положени вијенци на спомен обиљежјима у Бањалуци и у гарнизонима у Приједору, Бијељини и Билећи. Дан Војске РС - 12. мај Влада РС је на приједлог Одбора за његовање традиције ослободилачких ратова, уврстила у календар обиљежавања значајних историјских догађаја.
 3. The dokument koji si postovao nije orginalan ,kogaje pravio blage veze nema sa vojnom korespodencijom . Naravno na njemu bi trebao da stoji i pecat glavnogstaba i potpis ,stim da i to nije uradjeno kako treba ,ovom dokumentu nedostaju jos neke stvari dabi licio na orginalan vojni dokument .
 4. Pozdrav svima dali neko zna nesto o porodici Banic iz Mekinjara.
 5. ово је прва верзија песме: Косовска Зора Још једна зора свиће, зора тужна и чемерна, Над оградом нових логора усамњен голуб стоји, Летећи му испала гранчица маслинова, Тамо где су остали моји гробови, преци моји. Хоће да нас спале, хоће да нас сломе, Да лажемо децу којег су порекла, Да се Србин не пробуди из ове гадне коме Која нас стеже, сече попут стакла. На Косову данас шета туђа чизма, Гази га и пљује нека туђа реч, Мрзи га и воли нека нова песма Отровом му гаси за слободом жеђ. Ма колико хтели Косово да узму, Ма колико псовали, тукли или клали, Не могу да преваре Божју катаклизму, Ону која стиже од оних што су пали. Не желим да чекам, не желим да стојим Иако би неки хтели да ућутим, Могу да им кажем, смрти се не бојим И да је време да се пут Косова упутим. Са тенком или без тенка, топом или без топа Са последњим метком намењеним себи Притискао ме свет, притискала Европа Ни сада ни тада одустао не би. Неки можда мисле, повукао Запад, Плашимо се смрти, ране и пакла, Али када дође време за последњи напад Бориће се свако, до највећег дебакла. Осећају то, осећају шиптари први, Осећају Антонов и беле куполе са неба, Виде како се гуше у сопственој крви, Десиће се оно што се десит' треба. Над манастирима, над црквама нашим, Свануће опет наша лепа зора, Бежаће и Чеку, бежаће и Хашим Преко планина, преко плавог мора. Косовска зора ће сванути...догодине у Призрену. pesmu napisao : Kosovo sunrise u Sub Okt 11, 2008 12:43 am orginal
 6. Pitaju me za tebe Pitaju me za tebe. Podmuklo i sa podsmjehom... Uz casu crnoga, Dok mi je jos mutno pred ocima. Pricaju mi za tebe. Bajke, poeme, teoreme... Uz jutarnju kaficu, Dok brisem tragove krmelja iz ociju. Obljecu oko mene. Lesinari, kojoti , hijene... Dok lagano setam, Samo tebi i meni poznatim stazama. Traze od mene.Pa dokle ce
 7. SJEĆANJE NA JEDNU LJUBAV Sjećanja na davne dane probudiše stare rane ostale su lijepe uspomene da se sjećam ja ljubavi njene. Još se sjećam lijepih sastanaka a još više tužnih rastanaka tugu sam djelio na pola sa njom ostade mi samo da žalim za njom. Otišla je jednog dana na srcu mi osta rana kako da ublažim ove boli svoje sad znam da bila je dio duše moje. Dali ćeš me žaliti samo dan il dva ili sve do groba kolko bi za tobom ja.
 8. MISLIM NA TEBE Mislim na tebe, dok jesen topi osmijeh ljeta i vlaznim trgom vjetar seta mislim na tebe, i dok misli bjeze kad malo toga jos nas necim veze i dok sa svoda zvijezda pada mislim na tebe i tada Tvoje su rijeci ko noc sto sja u staroj luci ko kisna kap na mojoj ruci mislim na tebe pamtim tvoje oci kad sve sto traje neka sjeta smoci i kad me izda svjetlost grada mislim na tebe i tada Mislim na tebe kad je vrijeme lose kad se bez mjere neke rijeci trose i dok se kucom sulja gusta tama i dok me motre slike s trosnog rama na tebe mislim i kad valja leci dok vjetar ljulja zadnji sjaj u svijeci Mislim na tebe, i kad me vecer tugom zbuni uz tanku kavu s velom sumnji mislim na tebe, i kad ptice prhnu cak i kad misli gube svaku svrhu i kad me umor posve svlada mislim na tebe i tada i tada, i tada Meri Cetinic
 9. Znam, mora biti da je tako: nikad se nismo sreli nas dvoje, mada se tražimo podjednako zbog sreće njene i sreće moje. Po obrazima vetar me mlati. Čupa drveću žutu kosu. U koji deo grada da svratim? Dan je niz mutne ulice prosut. Vucaram okolo dva prazna oka, gledam u lica prolaznika. Koga da pitam, smešan i mokar, zašto je nisam sreo nikad? Il' je već bilo? Trebalo korak? Možda je sasvim do mene došla, al' ja: za ugao skrenuo, gorak, a ona: ne znajući prošla. Možda smo celu jesen obišli u žudnji ludoj, podjednakoj, a za korak se mimoišli? Da. Mora biti da je tako.