Van Helsing

Members
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

About Van Helsing

 • Rank
  Novi clan
 1. Iako je prethodna poruka malo konfuzna zbog bijesa koji se nagomilao u meni, što se dešava kada se sjetim Jasenovca i šahovnice. Šta mogu. To je jače od mene. Dva su mi rođena strica stradala u Jasenovcu, jer smo živjeli na samo 8 kilometara od tog pakla, pa su moje tamo otjerali. Narode, pogledajte dokumentarni film u trajanju od 67 minuta pod nazivom BOG I HRVATI! To mora svako da vidi! Imate ga na YOUTUBE u 5 dijelova. Samo ukucajte naslov i izbaciće vam sve.
 2. E, pa da se i ja uključim u ovu diskusiju povodom šahovnice. Od početka se zna šta ona znači. Simbol vječnog progonstva za Srbe, kao i njihova sveta Gospa koja je zaštitnica koljača u 2. svjetskom ratu, pa i u njihovom "Domovinskom ratu". Ta ista šahovnica nas je otjerala sa naših ognjišta na kojima smo tu duže nego oni, pa bila ona bijela ili crvena na početku, ona je ustaška. Formiranjem SFRJ je ustavom odlučenio da to bude njihov grb(??).Josip Broz Tito se ni jednog trenutka nije dvoumio da to dozvoli. Zašto bi se i protivio kad je od početka jasno radio protiv nas. Alojzije Stepinac, koji je blagosiljao koljače, a i danas je njihov svetitelj(?), je poslije para dana nakon pada Vermahta, na Trgu Bana Jelačića, stajao rame uz rame sa dr Vladimirom Bakarićem, a ostatak koljača i Franciskanaca su se sakrili pod skut tadašnjeg pape Pia XII, koji je i sam podržavao Pavelićevu politiku pod zastavom sa šahovnicom. Pa bila ona crvena ili bijela na početku, ona je ustaška. Činjenica da je Jasenovac bio Titova ideja, potkrepljuje i podatak da Tito nikada nije posjetio taj jezivi logor, ni poslije rata, a nikada ga nije napao ni za vrijeme rata, iako je 1944. godine u okolini Novske bilo stacionirano preko 25000 partizana. Interesantno je da im na pamet nije bilo palo da napadnu Jasenovac. Tako da je sam Tito bio ljubitelj istog simbola. Pa čemu onda rasprava da li je prvo polje bijelo, crveno ili neke druge boje???
 3. Tako je prijatelju, da se nikad ne zaboravi Jasenovac. Rođen sam i odrastao u mjestu Novska, na samo 8 kilometara od tog pakla. Srećom, po mene, rođen sam skoro 30 godina poslije toga. A preporučujem svima da pogledaju dokumentarni film "Bog i Hrvati". Od pamtivjeka se ovo dešava. Ne od 1991. :'(
 4. Volio bih da mi se javi neko ko je iz Novske ili okoline!