unista_au

Members
 • Content Count

  172
 • Joined

 • Last visited

About unista_au

 • Rank
  Dzomba
 1. Крволочне комшиjе Ни неке домаће усташе, наше комшиjе из Шарговца и Мотика, нису биле ништа мање крволочне од оних из Павелићеве гарде. Сазнао сам, да наведем само jедан примjер, да jе Лука Гагула, Марjанов син, дан иза покоља, међу лешевима нашао тешко рањену жену Милана Курузовића Jовиног. Замолила га jе, као комшиjу, да jоj помогне. Умjесто помоћи, он jу jе камом распорио, просуо jоj цриjева. Ужас... Чуо сам и ову, ништа мање грозоморну, причу: како jе око 50 Дракулићана спаљено у штали Милана Михаjловића. (Исти броj jе записан и у jедном њемачком документу, с том разликом што Ниjемци наводе да jе штала била Митровића, а не Михаjловића, прим. аут.) У њоj су, поред Михаjловића, Митровића и Aмиџића, живи изгорjели и неки моjи Тодориновићи. A да би им злочиначки "посао" текао брже и безбjедниjе, мада се штала налазила у долини и паљевина ниjе могла никога да узбуни и опомене, унутра су натрпали суве кукурузовине. Завршаваjући своjе мучно сjећање Ненад Тодоровић каже: Од тада стално размишљам: да ли jе човjек човjек, или...? (Наставиће се) ОПЛAКИВAЊЕ ФРAТРA КОЉAЧA Лист "Хрватска краjина" у Бањоj Луци, у броjу од 11. децембра, оплакуjе смрт душобрижника боjника Звонка Брекала", сахрањеног на римокатоличком гробљу у Jасеновцу, уз велике почасти. Рођен jе, пише лист, у Босанскоj Градишци, а као катехета "наступао jе у Бањоj Луци и служио у jедноj усташкоj боjни, Црноj легиjи и jасеновачком здругу"... "За своjе заслуге био jе одликован с двиjе сребрне колаине. Jедну jе добио за борбе на Козари, а другу приликом ослобађања Бање Луке. Одликован jе и круном Звонимировом. Покоjник jе, као ђак и као свећеник свуда успjешно дjеловао..." Од листа се ниjе могло ништа друго ни очекивати него ламент "због смрти фратра кољача". Као знак сјећања на 2 300 Срба које су усташе убиле 7. фебруара 1942. године у Дракулићу, Шарговцу, Мотикама и руднику Раковац поред Бањалуке, владика бањалучки Јефрем служиће сутра свету литургију у спомен-цркви Светог великомученика Георгија у Дракулићу 09/02/08 (14:38)
 2. На данашњи дан пре 66 година Бањалука је била завијена у црно. Припадници „Поглавниковог тјелесног сдруга” (Павелићеве гарде) и VIII усташке „бојне”, хладним оружјем су убили око 2.300 Срба, већином стараца, жена и деце, јер су војно способни мушкарци углавном били у заробљеништву или четничкој ослободилачкој војсци Ђенерала Драже Михајловића. Починиоце овог покоља предводио је „надпоручник” Јосип Мислов у пратњи петрићевачког жупника, фратра Мирослава Филиповића , а све је испланирао ранији хрватски фашиста „стожерник” др Виктор Гутић. Извршиоци су били хрватски фашисти из Загреба и Бање Луке, потпомогнути делом домаћег хрватског становништва. Поклани су, с ретким изузецима, сви Срби који су се тог јутра затекли код својих кућа. Због овог злочина, који никад не сме бити заборављен, град Бањалука ће у недељу, 10. фебруара, организовати бесплатан превоз до спомен костурнице у Дракулићу када ће бити служена света архијерејска литургија и одржан парастос жртвама усташко-фашистичког покоља из 1942. године. У 9.00 часова ће бити служена света архијерејска литургија, а три сата касније парастос код спомен костурнице у Дракулићу.
 3. Njemcima je bilo zabranjeno da posjete Kragujevac poslije
 4. Yugoslavia, Camp Bondsteel and the Caspian Sea by Lenora Foerstel Global Research, January 30, 2008 During World War II, the Croatian nation fought side by side with Hitler’s Germany.
 5. Koliko ja znam preko ovog sajtta a i preko novina nije mjerilo djela i visina kazne . Zasto je zenska Banic zatvorena ? Ta nije medicnska sestra ubijala ? Ako Hrvatska vidi za shodno da ovaj sajt i njegovi ucesnici nanose stetu i ugledu Drzave Hrvatske ona ih proglasi za ratni zlocin , raspise potjernicu i slucaj resava "demokratski " i pravno . Dokazi ti "mile" da nisi od
 6. jel bio u spisku od one 1000 poznatih ? Jel se ta lista vjecno dopunjuje ? da li ima neka vremenska granica za hapsenja ? Jel zlocin biti Srbin i voljeti svoj narod ? Moze li mi ko odgovoriti na ova pitanja ? hvala
 7. http://www.geocities.com/savindan/2004etnickaBiH.PNG zivjela Creljena boja RS
 8. pogledaj slike na ovom forumu
 9. Po tom Hrvatska bi imala 5.800.000 stanovnika sto nije slucaj . Sjetih se pokojnog Raskovica koji je govorio : "ONi nas ne broje al mi smo tu , bolje nego da nas broje a da nas nema " NJego va retorika se obistinila .