Wolffocke

Members
 • Content Count

  121
 • Joined

 • Last visited

About Wolffocke

 • Rank
  Dzomba

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. The AEG C-seria lovaca-bombardera razvijena je u fabrici Allgemeine Elektritzitats Gesellschaft kao principjelna letjelica na raspolaganju Imperialnoj Njemackoj tokom 1 Sv. rata. Letjelice su ucestvovale na svim ratistima, izdrzljivog i tada modernog dizajna mocno se borila kao lovac ali jos bitnije kao bombarder. Avion AEG C.IV predstavlja najbolju i masivno proizvodjen letacki sistem u cijeloj seriji. Jedno motorni dvosjed je izradjivan i kao izvidjacka nenaoruzana letjelica. Pored C.IV variante, nocni bombarder inacica takodjer biva ukljucena u proizvodnju pred kraj 1916. Taj sistem je zadrzao mogucnosti svog dnevnong predhodnika ali je poboljsan u dijelu nosivosti, sada je bio u stanju ponjeti 6 x 50kg bombe. Letjelica se pokazala nadprosjecna tokom cijelog rata...poneka bi bila obarana sto se vidi i na slikama.
 2. Fokker Dr. I Dreidecker (triplane) je ratna letjelica koristena u 1 Sv. ratu, dizajniran je od strane Reinholda Platza i proizvodjen u firmi Fokker-Flugzeugwerke. Fokker Dr.I u rano proljece 1918 morao je proci rigorozne prepravke zbog nedostataka utvrdjenih tokom rata. Ovaj model je postao izuzetno popularan poslije rata jer je razvikan kao avion s kojim je Manfred von Richthofen (Crveni Baron) postigao svojih zadnjih pobjeda nad saveznickim avionima. Sam Baron je poginuo u jednom od tih modela crvene boje 21 Aprila 1918.
 3. Napio se vincine pa zagrlio kolegu iz istog samostana i srce puci mora...
 4. Suma Sumarus est, da je to trenutno stanje podvuceno krvlju ili zutim kao nekad ona slovenska reklama...
 5. GRANICE SE CRTAJU OLOVKOM NA SALVETAMA U RESTORANIMA UZ DOBRU KRKACEVINU I SISATU PEVALJKU...ZAPAMTI
 6. Dragi EKV, upravo si priznao da patis od predrasuda u ovome isjecku...
 7. Mladi hrvatski narastaj vidim da je dobro nagnojen od ranih stopa... :cry :redface
 8. Banijo, niko od nas nije da se Kosovo preda...to uopce nije u pitanju ali da trazimo Krajnu nazad i to trebamo...
 9. Banijo slazem se sa time da Kosovo nije bilo okupirano od Srbije ali Svijet upravo tako misli i shodno tome se ponasa...nase misljenje nije uvazeno...inace UNMIK ne bi bio gdje je... Sipci na Kosovo su dosli po tadasnjim zakonima iz 1947. potpuno legalno, usli su na Kosovo jer ih je isti Broz na to pozivao u cilju slabljenja utjecaja Beograda. Kao sto znamo on je bio predsjednik drzave dakle po njemu sve je bilo legalno...
 10. SVIM KOJI SLAVE KRSNU SLAVU SVETOG NIKOLU, SRETNA SLAVA... :biggrin