Kordunaska sljivovica

Members
 • Content Count

  52
 • Joined

 • Last visited

About Kordunaska sljivovica

 • Rank
  Stalni clan
 1. 8.godina? znaci 6.mjeseci po covjeku,toliko se u hr.dobija za ubijanje prepelice
 2. Poceli su izbori,u to nema sumnje! a zna se kako se dobivaju politicki poeni u hrvatskoj
 3. koliko ce bit u zatvoru?? mjesec ili dva??? evo ja kazem da ce za mjesec dana iz nekog razloga bit vani
 4. HHO upozorava da je Zakon o poljoprivrednom zemljištu donesen protuustavno te poziva Vladu da ga povuče. Ukoliko se to ne dogodi, i oni će se tužbom obratiti Ustavnom sudu. Nakon SDP-a i nekoliko udruga koji su već najavili tužbu Ustavnom sudu RH zbog Zakona o golf-igralištima i Zakona o poljoprivrednom zemljištu, pravicu pred tim sudom zbog poljoprivrednog zemljišta zatražit će i Hrvatski helsinški odbor. "Sabor RH je na sjednici 15. prosinca donio Zakon o poljoprivrednom zemljištu sa 72 glasa za, 3 protiv i 2 suzdržana. Budući da Sabor ima 153 zastupnika, a spomenutim zakonom ograničavaju se ljudska prava i temeljne slobode iz onog dijela koji se odnosi na gospodarska, socijalna i kulturna prava, zakon se trebao donijeti kao organski, što znači da je za njega trebalo glasati 76 zastupnika. HHO stoga zaključuje da je zakon donesen na protuustavan i protuzakonit način", stoji u priopćenju HHO-a, koji najavljuje tužbu pozivajući se na nekoliko članaka iz Ustava kojima se jamči pravo vlasništva, prva stečena ulaganjem kapitala te pravo nasljeđivanja. HHO upozorava da usvojeni Zakon predviđa da će o agrotehničkom stanju zemlje odlučivati tročlane komisije općina i gradova, što prema njima ukida pravo vlasništva i otvara mogućnosti za malverzacije i uzurpacije zemljišta. "Sličnu situaciju već imamo na područjima od posebne državne skrbi gdje su općinski organi uzurpirali dijelove zemljišta vlasnika srpske nacionalnosti i protuzakonito ih dodijelili Hrvatima koji su na ta područja planski kolonizirali poslije rata. Ovim zakonskim rješenjem de facto se legaliziraju rezultati etničkog čišćenja i definitivno oduzima privatno vlasništvo nad zemljom najvećem broju građana srpske nacionalnosti", stoji u priopćenju HHO-a. Ta udruga poziva Vladu da povuče protuustavni zakon. Net.hr
 5. Kad bi bio hrvat,a nije,bio bi prvi hrvat kojem je otac svestenik srpske pravoslavne crkve.Bitno da se oni grebu za njegovu slavu,a u selu u kojem je "izmisljena" struja, struje nema,naravno samo zato sto je srpsko i to sve u 21 vijeku!
 6. Kako to da nikog drugog ne pokusavaju zabranit???I kako to da "postenjacina" tompson nema nista za rec kad par hiljada ljudi na glavnom trgu pjeva "ubi ubi srbina"?
 7. UZELAC: HRVATSKA BLIZU REŠAVANJA PROBLEMA IZBEGLICA ZAGREB , 13. juna (Tanjug) - Hrvatski vicepremijer Slobodan Uzelac i pomoćnica visokog komesara Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR) Erika Feler usaglasili su se danas u Zagrebu da je Hrvatska blizu cilja da konačno kvalitetno reši problem izbeglica. Potpredsednik vlade Uzelac je rekao novinarima da je u razgovoru razmotreno sprovođenje programa stambenog zbrinjavanja povratnika i stvaranje uslova za njihov održiv život, kao i daljnji koraci koje još treba preduzeti za uspešno rešenje problema povratka. Uzelac je naglasio da su stvorene pretpostavke da se to reši za ljude koji žele da se vrate. Felerova je izrazila zadovoljstvo sastankom i naglasila kako postoji realna mogućnost da situacija za otprilike 80.000 izbeglica iz Hrvatske bude rešena na pozitivan način. UNHCR će i dalje nastaviti da pomaže vladi u Zagrebu, kao i direktno ljudima na terenu u rešavanju tog problema, rekla je Felerova. Sastanku je prisustvovao i šef UNHCR u Hrvatskoj Vilfred Buhorn. Felerova se juče sastala i s predsednikom Stjepanom Mesićem pri čemu je izražena zajednička zabrinutost zastojem u procesu povratka izbeglih Srba u Hrvatsku. Tom prilikom je zvaničnica svetske organizacije informisala Mesića o inicijativi UNHCR kojom bi konačno bilo rešeno pitanje izbjeglica i povratnika u Hrvatskoj. Mesić je, pak, još jednom podržao nalaženje pravednih i sveobuhvatnih mehanizama, pre svega u rešavanju problema priznanja radnog staža i stanarskih prava. Mesić je izjavio da Hrvatska želi da se vrate svi njeni građani i potvrdio svoju predanost doslednoj i potpunoj primeni Sarajevske deklaracije koja je potpisana u januaru 2005. u cilju rešavanja problema izbeglica u tadašnje tri države - Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji i Crnoj Gori.
 8. radio MreznicaMalo vijesti sa Korduna,naravno boze sacuvaj da su lijepe