CetnikSaIlidze

Members
 • Content Count

  50
 • Joined

 • Last visited

About CetnikSaIlidze

 • Rank
  Stalni clan
 1. :biggrin нисам знао да је твоја ! чисти то ! мислим....када завршиш славље !
 2. За овакву прљаву пушку војника треба на робију ! :eek
 3. Генерал и Командант те области је био је Словенац....Конрад или Комрад , заборавио сам презиме. Генерал и Командант Авијације - Антун Тус , Хрват ! Скоро сви Командант и и Генерали на високим положајима су били несрби....и шта Србин да очекује? Са оном јадном обуком у ЈНА и исприрањем мозга о партизанским "побједама" и чувеним "Пленарним сједницама" КПЈ .... Ми смо још и добро прошли....
 4. Не би ни стигли даље од "осниваа" да је ЈНА радила свој посао и Контра-Обавјештајна служба, али они су имали пречег посла - чување братства и јединства по касарнама и шпијунирање људи који су почели да буде српску свијест ! Па један од тих дрипаца, чини ми се Генерал Васиљевић је признао да су они знали за сваки конвој оружја из Мађарске према Хрватској али да, ето, нису хтјели да их зауставе !!!
 5. Са киме? Са дјецом из ЈНА ? Уосталом, заузети једна велики град какав је Тузла - никоме није било ни од каквог интереса, ни стратешко, ни војног ни политичког. Иста ствар је за Сарајево....не можеш ти извести војску на улице тек тако, неприпремљене ни за шта, па да их ови убијају са прозора као глинене голубове! Процент мислимана у тим градовима је био кудикано већи од српског....био то невиђени масакр. ЈНА није имала капацитете за нешто више од повлачења према Србији, што је и било "наређено" одуком Савјета Безбједности и 10 маја 1992 године, започело је то повлачење. Неке су блокиране касарне и даље биле под опсадом, па су војници ЈНА из њих изашли мјесец дана касније, као што је касарна "Маршалка" у Сарајеву.
 6. ЈНА је вјеровала Европи ! Вјеровала је Западним војницима, који су гарантовали сигуран пролаз колони, и на жалост, вјеровала је муслиманима да ће све протећи у најбољем реду. Превише вјеровања, у оне у које се нипошто није смјело вјеровати - нарочито муслиманима. Мени није јасно како је ико могао вјеровати муслиманима, то ми не иде у главу - постоји само један разлог: присуство страних посматрача и страних војника. То нас је скупо коштало. Ти војници ЈНА нису били чак ни наоружани ! Одбијена им је муниција, из "страха" да неко случајно не повуче обарач - то су муслимани одлично знали, зато су и напали...иначе не би смјели, њих никада красила превелика храброст. И у пријератном животу, нападали су само када су били у чопору, и када су били бројчано надмоћнији.
 7. Добровољачка је била планирана оног тренутка када је договорен и излазак војника из Команде 2 Војне Области. То што је изјавио Кукањац, кукала му мајка, ако је истина да је то изјавио, су обичне глупости, јер он за то није имао времена јер је Алија већ био у другом транспортеру. Све су касарне у Сарајеву биле нападнутем а посебно су били бестијални према припадницима ЈНА из Касарне Јусуф Џонлић, које су убијали у возилима у покрету и избацивали их на цесту. Одговаран за све те злочине је Ејуп Ганић. Сличан сценарио се одиграо 15 маја у Тузли, на Брчанској Малти....побијена је већина од 250 војника из колоне и никада ин нису пронађени горобови. Злочинац је градоначелник Тузле Селим Бешлагић. Углавном, ријетко који војник је преживио ове двије колоне а један мањи дио, тако сам чуо, размјењен је негдје, али никада нисам сазнао гдје ни за кога. Преживјели из заробљеништва се никада нису јавили са неким свједочењем.
 8. Ово је одломак из једне књиге која тек треба да буде објављена.
 9. (poruku editovao dj-zombi, mislim da ti je za postenje bilo vise nego dovoljno da se prosipas i kazes sta imas da kazes, odnosno vredjas).
 10. e sad si ga pretjerao (poruku editovao dj-zombi)
 11. Поредити Аркана и усташу Орића може само кретен. Шупаљ си ти и то уопште ниси свјестан колико си шупаљ. Ваљда тако мораш да пишеш да те не укину, шта ли. Срам да те буде. Нисмо на истом континенту али би те хракнуо у главу са мераком да јесмо јер си шупак обични. Фуј.
 12. Ма селе лијепа, немој се ти мени секирати шта. Такви смо какви смо и ту нема помоћи.
 13. Драга Маша, нисам ни у једном тренутку мислио да ти или неко други, не ради свој посао....моја опаска, тј. критика се односила на приступ узера према дешавањима у Републици Српској.....наравно да ниси дужна да тражиш било какве линкове да бу удовољила неким тамо болесницима попут мене.... Долазимо до онога што сам хтио рећи а то је да никога не занима шта се дешава у Републици Српској; Уосталом, није више ни битно....ја остајем као што јесам увијек био, само један Србин којег нервирају подијеле. Биће боље....
 14. :biggrin Ти заиста муслиш да си нека памет и да си неки ратник....Свака теби част са сајт, али за друге ствари, заиста те је тешко поштовати. Тебе то, уосталом, није ни брига, јер имаш свој сајт и мислиш да водиш неку борбу за нешто.... Исто тако, ни мене није битно ово све што си написао, ове бљувотине о Аркану, који уопште није предмет дискусије. Да те подсјетим, ријеч је о Насеру Орићу, за којег те боли уво јер злочине које је радио нису били у Крајини, него у некој тамо Републици Српској.
 15. Предугачки су ти постови да би их ико читао....углавном, ниси рекао ништа паметно. Није први пут, а није ни задњи. Није ми јасно шта ти то треба.