Nen@d

Members
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

About Nen@d

 • Rank
  Novi clan

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ја сам се регистровах да бих могао разменити мишљење о одређеној ситуацији са неким ко је проживео сличне ствари као и сам, међутим све се некако почиње сводити на свађу, то није добро...
 2. "sovo" имаш ти право, ко људима може удовољити свако има своју тужбу и пресуду, своју верзију и своје доживљаје истог.
 3. "prva linijo" Ја се потпуно слажем да ми морамо преиспитати одговорност тадашнјег крајинског владајућег врха, ко је шта радио, ко је продао душу врагу и зашто. Без обзира колико то било тешко и болно ми се морамо суочити и са том нашом тамном страном како са зликовцима тако и са издајницима, сада шта је горе од тог, то би већ била нека друга тема. Што се тиче канапа сматрам да то не доликује времену у којем живимо, да би се нешто такво чинило или пак упућивало на то. То је примитивно и неморално, молим те немој ме погрешно схватити јер само покушавам да ти скренем пажњу као човек човеку да твој револт и наше страдање, бол нису оправдање да би нешто такво чинили. Ми наравно тренутно немамо механизме да би правду спровели кроз судске процесе, уз доказе и сведочења људи којји имају зазнања о томе шта се тамо уистину дешавало, ми несмемо нагађати јер то није правично
 4. Ако ћемо на вагу стављати и мерити ко је колико пострадао и расправљати шта нам издајници урадише у име српства, бојим се да ћемо само још више пострадати. Важније је да документујемо наше страдање, а на крају једино толико као индувидуе тренутно можемо учинити!
 5. Ма ко је ту владу уопште бирао, ја нисам а не знам никога од моје браће крајишника да јесте, можда неко јесте али часни људи сигурно нису! Ја сам се изненадио када сам то уопште видео на овим страницама, било ми смешно и жалосно тако да нисам ни читао њихове глупости. Или су то неки њихови лични интереси или је то опет неко продавање магле народу, може бити било шта само никако влада РСК. За пад крајине постоје само два кривца влада крајине и влада србије, а остали су само покушавали. Крајина није смела пасти јер пада све српско што постоји!!!
 6. Ако сам добро видео на овој слици, чак и свештеник држи испружену десну руку да поздрави џелата, крвници ни ту немају чисте руке.
 7. Они морају попунити, празан простор који је остао после нас и добро се обезбедити да се вратимо у што мањем броју. Само им је проблем што их је мало а простора има поприлично!
 8. НДХ имала је, једина у Европи, логоре у којима су боравила деца. То су: Стара Градишка, Сисак, Јастребарски логор, Горња Ријека, Новска, Приједор...Кроз ове логоре прошло је близу 72 000 деце, а око 55 000 је изгубило животе. Заточена деце су углавном била српске националности.
 9. Поводом посете Милорада Додика Хрватској, тј. Српском националном већу, Месићу засметало
 10. Он позива да се не носе усташки симболи, каква драматургија. Човек који је усташки симбол као појава, са својим идејама и песмама позива да се не носе симболи могли су они и цвеће да носе када се зна зашто су се окупили и шта су певали ту се не ради о концерту то је чисто нацистичко окупљање за које њихова влада није ни трепнула, што значи да га и они подржавају. Ја сатварно не знам шта они још треба да ураде да би неко реаговао, то је срамота за цео људски род!
 11. Морам се осврнути на ову твоју изјаву и молим те немој ме погрешно схватити. Ако само један секунд занемаримо православље занемарили смо све о чему овде говоримо, без православлја нема ни српства. Није наше страдње потекло из српства него из православља. Није Србина подигао Србин него Господ Бог, у Светом писму стоји, да неће зло доћи споља него изнутра. Ово за комунизам је истина и ту се догодио наш највећи пад. Црква није једини чуавар националног идентитета али, јесте кључни. Свети Сава је спознао Христа и његовим путем кренуо а ми несмемо стати и занемарити то, јер занемаримо ли суштину бадава нам све остало. А ови што разводњавају нашу православну цркву знају добро шта чине кад нам то отму из душе ми смо уништени а веруј неће стати док не учине то. Зато Богу се приклонимо и молимо за спасење кроз нашу Свету Православну Цркву, јер то нам је једина нада, уточиште и спас!
 12. Да ли је ико докучио до Броза, зна ли се уопште ко је уистину био тај човек?
 13. Kuća mog dede je izgorela, zatim moga oca, dedinu prvu ženu su zaklali muslimani koji su se priključuli ustašama sa još četvoro dece, za to niko nije trepnuo ni tada ni sada, gomila može se reći i velika većina ustaških zločinaca iz dugog svetskog rata je pobeglo i mirno dočekalo starost, tako je i sa ovima danas. Moj deda je rekao kao i većina srba tada, dobro šta je bilo bilo je idemo dalje, to za zove oprost zar ne? A bilo je da su se oni opet okupljali i spremali uz ogromnu podršku Broza da potamane i to što nas je tamo ostalo zar se nevidi da su nas sistematski uništavali jedan deo su poubijali u 2. svet ratu, jedan dobar deo je Tito, prebacio u Vojvodinu i sada Franjo završio posao do kraja. Oni nas kolju a mi opraštamo, mi se izvinjavamo njima što nas ubijaju. Nama se sudi što smo branili kuće svoje, što smo branili Kosovo i Metohiju, a koliko su nam manastira srušili po nekim izjavama, ni Turci to ne uradiše za sve one silne godine. Oni su uz pomoć svetskih moćnika naterali Tadića da ide da se izvini, da nam se mogu smejati toliko laži i nepravde ja mislim svet još nije video koja se događa nama od tih devedesetih pa do sada. Mi opraštamo a Tomson peva, a nacija ga obožava on je za njih prosvetitelj, kakve su to mračne pesme to samo lud može pevati i slušati, pa da li postoji i treba li veći dokaz šta bi nam radili i danas kada imaju etnički čistu tu svoju državu. To nigde na svetu nema da nacionalna televizija emituje i podržava takvog pevača sa takvim stavom ja ne znam ni jednu državu koja tako otvoreno i javno podržava nacističke stavove, to vam je isto kada bi nekakvog serijskog zločinca pustili na televiziju da ima svoj šou, a cela država mu aplaudira, to je više nego bolesno. A oni se nikada ne izvinjavaju oni se brane ispravljaju istoriju da bi sakrili svoje zločine, a to vam je kao kada bi ja noću uključio jednu sjelicu i rekao e, ljudi dan je pa vidite da se vidi ali, nemoguće je to tako je i njima nemoguće da sakriju svoje zločine. Mi pričamo o oprostu a oni pevaju "Jasenovac i Gradiška Stara to je kuća Maksovih mesara..." ako je oprost da praštam to, da kažem da je zlo dobro a dobro zlo molim vas ne tražite od mene da budem toliko glup i naivan. Oprostiću tek kad to zlo umre, ta ideologija a dok ono traje ne tražite od mene nemoguće. A i kada bih sad rekao "Opraštam" ne bi stigao to ni izgovoriti a već je neko zlo učinjeno ili je u pripremi. Dragi moji nemojte se zavaravati sa oprostom kao za nešto što je bilo pa ćemo oprostiti jer zlo i nepravda
 14. dj-zombi želim da se pridružim pohvalama povodom knjige i voleo bih kada bi ona bila i štampana. Dugo sam se mučio dok je nisam skinuo pa tako da je nisam još ni pročitao da bih ti nešto više rekao. Smatram da je tvoj rad Bogom dan da se dokumentuju sva naša stradanja kroz istoriju, jer došla su vremena da niko od zvaničnika Srbije ne reaguje oni ni danas nisu svesni da Krajina nije smela pasti jer kada padne Krajina ode i matica što se nažalost dešava a potvrda toga je uzimanje svete srpske zemlje Kosova i Metohije. Neće dušmani tu stati, ići će oni i dalje! Neprijatelj je shvatio da je srbe jedino moguće uništiti iznutra i tu napadaju kao vukovi. Na hr medijima se uredno svakog dana govori o "Domovinskom ratu" u našim o našem stradanju samo u avgustu. Ja njihove težnje razumem ali, ne razumem šta se dešava sa nama ko nam je to zavezao usta i šta nam nude za to... . Zato tvoj rad podržavam i cenim!!! Budi mi dobar i Bog da nam te čuva!!!