BULIN

Members
 • Content Count

  566
 • Joined

 • Last visited

About BULIN

 • Rank
  Dzomba
 1. Завршен је други круг избора за градоначелника Обровца. Победио је Анте Жупан, који саставља коалицију са српском странком СДСС, што је најбоље решење за српску популацију у тој далматинској општини. По завршетку гласања и проглашењу победника, било је и велико весеље испред зграде општине, где је господин Анте Жупаљн одржао кратки говор те се захвалио свима који су дали глас за његов четверогодишњи мандат. Све је протеко заиста достојанствено са великим весељем. Било је чак и доста носталгије из прошлих времена где су се по први пут после неких година састали колеге из "радних организација". Биће боње...тако су обећали стари-нови победници локалних избора у општини Обровац. И ми се сви томе - надамамо.
 2. Можемо ми овде филозофирати колико нам је драго али треба сагледати чињенице на самом терену. Лако је нама из дијаспоре, Србије или Репубчике Српске делити лекције онима што су се вратили и живе на својим огњиштима, да треба то и оно..., зато још једном понављам да се треба уздати "усе и у своје кљусе", каже стара пословица...и не очекивати помоћи од оних који ти је неће или не могу дати.
 3. Одговор је једноставан: нема друге алтеррнативе. Чуле, можда ти имаш неку другу комбинацију? Да се разумемо, ја говорим за општину Обровац.
 4. Не знам Огњеславе одакле теби тај податак, да има Срба 31% на подручју општине Обровац: Тога податка - немам, али мислим да нити приближно нема толико Срба на томе подручју. Што се тиче организованога превоза из Србије постоје неке комбинације али је то још увек премало бирача, да би се добила власт у Обровцу. Већ сам негде у овој теми записао, да иако би се власт добила нама примерног кадра који би то могао водити. Како се чује, да ће већина бирача са српаским предзнаком бирати не Србе већ друге странке и то из ината, што је већ познато код Срба из историјских времена а то некако гласи: потурчио се неби за ништа на свету а из ината би за џабе. По мени ће остати садашња власт ХДЗ - СДСС, што је у тој општини и најреалније и најкорисније на томе подручију.
 5. Молио би било кога ако зна ко је био адвокат Јовану Берићу и његовим сестрама у овоме предмету. Хвала, унапред...
 6. Огњеславе, писац ових редова долази у свој завичај, још од 1996. године. Пуно се тога од тада до сада променило и могу констатовати да се променило на боље. Могу такође рећи да што се моје дедовине тиче, није ништа изгублљено. Обновљена је порушена кућа, одвратили смо напаснике, који су мислили, да је то све њихово, али су се у томе добро - преварили. Неки и данас, кажем неки имају неке претензије до онога што до сада нису уништили, или покрали. Чак су почели са неким претњама?. Срећа је велика у томе бар за сада што власт не дозвољава никаве провокације или нападе на повратинке...Е, да ли ћемо само кукати и причати около, како је све црно у завичју а још неки нису били никада од када су се морали умакниити. Ти су највећи говорци како је тамо све црно и како тамо нема живота. Пре, отприлике 20тек дана сам био у једном селу обровачке опшитне. Па ја сам се чуду чудио да се не би људи вратили на своја имања. Руку на срце баш у то село се највише вратило људи из изгнанства. Разговарао сам са тим људима, и кажу да њима ништа не фали, живе мирно имају све што је потребно за достојно живљење. А у то сам се и сам уверио. Зато причати приче...о повратку нема ни говора...је несмислено. Познам један пример из Београда...отац, мајка, син, невиста и мало дете живе на 11.спрату солитера у једнособнмом стану а њихво имање им стоји необрађено... Најлакше је критиковати, све и свашта. Што је добро и напредно треба похвалити а ако нешто није уреду и није у скалду са позитивним прописима, законима онда то треба критиковати.
 7. chule80 А зашто да то радимо? Мислим, да бирамо између два зла мање зло? Како би било да не изађемо на изборе? Споменуте странке и лидери апсолутно не заслужују пажњу никога од нас. Нису чак ни достојни да им се име помене, нажалост. Пред већином наших проблема они ћуте и жмуре... а очекују гласове како би задржали свој положај, плате, бенефиције и др. Није ли то више од срамоте? Докле више са тим, и том праксом да бирамо мање зло? Зло је зло, и не постоји веће или мање, као што не можеш рећи да је жена мало или пуно трудна, или је трудна или није! Суштина је да им не треба давати легитимитет! Чуле све што си написо, држи воду. Још једном, да поновим: да у Обровцу нема ко да влада и ако би победила опција странака са српским предзнаком, зато је најбоља опција, да победи ХДЗ и да се прави коалиција са СДСС. Ја, друге варианте тамо не видим.
 8. duck, колико је мени познато у Граду Обровцу нема никакве шансе да Срби добију власт, а шта ће им. Ко би је водио? Најбоње је за општину и за повратнике је, да остане овако као што је до сада било. По војничкој терминологији: иста мета, исто растојање.
 9. Добро размишљање Огњеславе...што очекивати од ових избора? Имамо два зла и сада се треба за једно мање зло определити. Које? Ајде да шпекулишемо. Садашње вођство Срба у Хрватској је такво, како је. Имамо ли боље? Моје је мишљење, да немамо. Где смо ту смо, само се треба надати бољим временима. Коалиција Срба са другим странкама у Републици Хрватској нпр. са ХДЗ се бар у неким општинама најбоље показала. На пример спомињем општину Обровац где су у власти ХДЗ и СДСС. До сада су на власти два мандата, а по свој прилици добиће и трећи мандат. Зашто трећи мандат? Навешћу пример, који одступа од других општина а то је: као прво и основно стање, нема националних проблема...и ако се деси који мањи инцидент то се одмах решава и починиоци су санакционирани. Градоначелник Обровца је члан ХДЗ, а у праакси то никао не показује да је из те странке. Имао сам прилику пре неколико дана са њиме разговоарати о разним темама, које се тичу опште проблематике у општини. Човек је врло реално сагледава ситуацију у општини, селима који јој припадају. Види се напредак у инфраструктури, обнављају се куће, асфалтирају се цесте итд. Дајем свој глас, а и гласови са моје стране ће ићи коалицији ХДЗ - СДСС. Могао бих још наводити неке предности за ту коалицију ХДЗ-СДСС али за сада толико.
 10. Co. iz 2010. godine Предизборна обећања странке СДСС, коју заступа г. Станко Мијић у општини Обровац за мјесну заједницу Зеленград.
 11. Драги моји зеленграђани, већ сада су почеле велике припреме за нове локлане изборе у нашој општини - обровачкој Неки људи су задужни да поновно користе бираче за своје потребе и фотеље. Два пута су нас варали и преварили у својим обећањима. Сада опет обећавају оно што су требали већ у првом мандату направити. То нису урадили нити у другпом мандату а сада се опет агитује за трећи мандат. Да ли ће то сада проћи? Можда. Али не верујем иако се опет обећава брда и долине. Прво се мора направити оно што су обећали пре неколико година и то 8 дана пред изборе да буде завршено. Они то добро знају што треба одрадити. Некима организаторима је то дато до знања што се мора направити. Рекли су: 100% ће бити све направљено до избора!?. Пратићемо (миритати) вас, било је речено са наше стране.