viktori

Members
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

About viktori

 • Rank
  Novi clan
 1. Postovanje svima !Da li neko moze da mi pomogne,tj ima li informaciju ,saznanje. O prezimenu Miljatovic - Lika - Vrhovine. Ovo prezime je bilo prisutno do otprilike 1850 godine,kada su potomci otisli u zapadnu Bosnu u Potkozarje.Zanima me poreklo,i da li ima pisanih tragova o tom prezimenu na tim prostorima ? !
 2. viktori

  Prusci

  Na Brezicima se za Sv.Iliju,svakog 02.08 odrzava zbor - Ilindan ! Svima koji slave Sv Iliju ; Srecna Slava ! Ziveli !!!!! :}\/
 3. viktori

  Prusci

  Prusci su povrsinom prostrano selo,cije ime datira od davnina.Na pravcu je srednjovekovnog puta koji je spajao Kozarac i Prijedor sa Pounjem na severu i krajevima preko Une. Prusci su veliko i pitomo selo Potkozarja sa cijih visova se na jugoistoku vidi Kozara,na jugu Grmec,na zapadu Samarica i Zrinj,a na severu ravna Slavonija. Prusci su u novogradskoj opstini smesteni na severoistoku.Sa istoka granice grabasnicom,a sa severoistoka Strigovom i Pobrdjanima.Sa severa granice Gornjim Vodicevom i Kuljanima,sa zapada Ljesljanima,sa jugozapada Devetacima,i sa juga i jugoistoka Svodnom. Prusci su u sastavu opstine Novi Grad,a prostiru se na povrsini od 25,6 km kvadratnih i pripadaju jednom od vecih sela u opstini.
 4. viktori

  Prusci

  E ,pa ljudi ovo je moje selo,....selo Prusci.....tamo gde puca pogled sa brezika.....preko Suzica.....ka obroncima Dombrave......tamo su "Rivine"......tamo je moja Dedovina....tamo je moja Knezevina.......tamo mi cesto misli lutaju.....tamo je moje srce.........
 5. evooo ga !!! uspeo sam ! bio si u pravu ! izvini i hvala !
 6. pomagajte !!! postavio sam sliku po vasim uputstvima ,alli umesto slike imam samo ovo ; !!!!!!?? sve sam uradio na photo bucket-u,po vasem uputstvu ,iako je sema photobucket-a drugacija nego po vasem uputstvu ! sta da radim ??
 7. :}\/ oj Vukasine zemljace! Svaka ti cast ! Hvala,i ziv mi ti bio !
 8. auuuu brate Vukasine !!! Svaka ti cast ! Tek sada zasao vamo,i sve ovo procitao ! Tvoje li su sve ove lepe pesme ? Ziveo ti meni sto godina!!! Nego imas li slucajno koju pesmu o mojim Pruscima ? ;]\/
 9. viktori

  VODICEVO

  Pozdrav zemljakinjo,od jednog Pruscanina!Drago mi je da nas jos ima!
 10. viktori

  selo Svodna

  Dace Bog! Dace Bog ! Ili za Ivanjdan u curcijama ,blize mojim rivinama ! Dace Bog, i da se upoznamo pobro!Vidim tvoje radove i trud posvuda,po svim Srpskim zemljama! to je bas pohvalno! svaka cast Brate Vukasine ! Pozdrav od Jednog Pruscanina !
 11. Slike su sjajne!!!!!!!!! eeee samo kada se i ja setim,kako sam se tu kupao,setao,druzio.................. Hvala ti na ovim slikama!,podsete me na najlepse dane,moje mladosti !!!!!!!!
 12. viktori

  selo Svodna

  Svaka cast !!! slike su sjajne!!! Dugo nisam bio u pruscima!!! samo kada vidim slike... :'( :'( :'(