sreckovuk

Members
 • Content Count

  161
 • Joined

 • Last visited

About sreckovuk

 • Rank
  Dzomba

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

1,042 profile views
 1. Vi ste u svom odgovoru u najmanju ruku nekorektni i nema svrhe da dalje polemišem. Inače, neostrašćen se piše kao jedna riječ.
 2. Ako razmišljamo neostrašćeno, da li je neko vjerovao da će Srbima biti dopušteno formiranje države na teritoriji Hrvatske? Šta su bili maksimumi koje smo kao autohtoni narod mogli očekivati? Ko su bili naši izabrani predstavnici i kako su donosili odluke i koji su im rezultati? Koji su bili kapaciteti (ekonomski i politički) za vođenje samostalne i odgovorne politike? Gdje smo danas? Lamentiranje nad našom tragičnom sudbinom, danas osim nas, nikoga ne interesira. Ne postojimo kao kolektivitet i ne postoje naša kolektivna prava. Srbija se javlja u naše ime, ali UGLAVNOM kada treba začepiti usta Hrvatskoj. Da im "poslužimo". Danas, nakon "pročišćavanja" dvojnih ličnih dokumenata, u Hrvatskoj, vjerujem, da nema ni 100 hiljada Srba, i to uglavnom u trećoj dobi. Oni u urbanim sredinama se izjašnjavaju kao "pravoslavci", njihova djeca kao agnostici ili ateisti, a djeca njihove djece će biti sve osim Srbi. Kao oni u Žumberku koji su davno nestali kao Srbi. Šta će biti nakon uvođenja poreza na nepokretnu imovinu, koju će tretirati kao vikend kuće za odmor, pošto i jest većina nenaseljena? Visoki iznos poreza za tu imovinu će biti konačno rješenje srpskog pitanja. Šta nam je činiti? Ne trebamo vidovnjake, već ljude sa vizijom. Ako još ima takvih, i ako nam je preostalo išta vremena. Pozdrav!
 3. Ne treba vam ništa, nego pogledajte prvu fotografiju koju ste postavili. To je snimljeno na tribini. Vidite li ove momčine oko ovog ranjenika, koji skrivaju identitet? Šta mislite, ko je to? A štampa, to je sve pod kontrolom i ništa im se ne može vjerovati. Televizije također. Svi oni hoće da mi razmišljamo njihovom glavom. Ja odavno malo kome vjerujem. Možda sam paranoičan, ali to je dobar mehanizam samozaštite i neupadanja u "vatru". Pozdrav.
 4. Koji vam je đavo? BIA i MUP Srbije odlično sarađuju sa MUP-om i njihovom obavještajnom agencijom SOA. Razmjenili su podatke o ulasku ove šestorice u Srbiju, pa neka vide šta će s njima. Pa vidite li da su samo njih šestorica goli?! Oni su prepoznati čim su ušli u Srbiju i praćeni cijelo vrijeme. Na stadionu su dobili "anđele" i dalje se sve zna. Čak je moguće da su to odradili za Hrvatsku, pošto im ovi rade probleme kod kuće, pa eto, što da im ne odrade. Tako se to radi, a ne ovo što čitate po žutom đubretu i Pinku.
 5. BIA je razotkrila hrvatsku ekipu i organizirala im je topli doček. Ove batine i jesu u organizaciji BIA-e. Što balavite i prenosite gluposti iz Informera i sličnog đubreta?
 6. http://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/sibenik/clanak/id/513597/sto-se-krije-iza-skandaloznog-pisma-dijela-kninskih-hdz-ovaca-39povratkom-srba-unistit-ce-se-tumanov-san-koji-ih-je-s-razlogom-iselio39
 7. @ LičkiSrbin A zašto da vam otkriva ime pilota? Šta biste vi time dobili?
 8. http://www.nedeljnik.rs/velike-price/portalnews/nikola-tesla-vazda-ostajem-samo-srbin-i-nista-vise/
 9. Vrijeđa ovo šaketanje brojevima. Te 200 hiljada, te 250 hiljada. 50 hiljada duša +/- kao kusur? I kada je riječ o ubijenima, ista stvar. Nekoliko hiljada, 2 hiljade..... Sramota. Do sada se moglo saznati svako ime protjeranog, ubijenog, nestalog, i onih koji još žive tamo, a ne ovako da se nabacuju ljudskim dušama kao drvima. Ne vjerujem u iskrenost političara ni kada žale ni kada slave, jer su do danas mogli bar da nas prebroje. Amerika za svakog svoga građanina, ako treba, pokreće i 6. flotu, a mi ni mrtve ne možemo da pobrojimo čestito. Ne vjerujem ni da bi branili, a još manje odbranili.... To su sve isti ljudi od 1990. koji su pokazali šta znaju i mogu, a rezultati se vide. Nema Krajine, nema KiM, i dalje nas unižavaju i prijete secesijama i represijama.
 10. E svaka vam čast na pobjedi. Pet stotina hiljada vojnika pripremila je Hrvatska za Oluju. Dakako, nisu svi aktivno sudjelovali, već je pola bilo u rezervi ili u Slavoniji za odbranu od eventualnohg napada iz Srbije (ahahahahaha). Protiv njih je Krajina imala oko 30 hiljada drugo i trećepozivaša, iznurenih četverogodišnjim izgladnjivanjem, bez podrške od bilo koga. Dakle, 250 hiljada prema 30 hiljada, uz logističku podršku SAD, te sudjelovanje NATO avijacije u razaranju PVO i komunikacionih centara. To nije pobjeda, to je sramota koja će se u civilizovanom svijetu izučavati kao etničko čišćenje neviđenih razmjera, na rubu genocida. Prethodno je Kradžić dogovorio sa Tuđmanom (Hrvoje Šarinić, u Beču, mislim1993.) nemiješanje Vojske R. Srpske i razmjenu Bosanske krajine za Posavinu. Srbi-Krajišnici su svima poslužili kao kusur, a da toga nisu bili svjesni, ili nisu htjeli znati. Ostaje nam gorko iskustvo i sjećanje na rodni kraj
 11. Kada "im" izbijete sve argumente, kažu: Hrvat pravoslavne vjeroispovijesti. Gade mi se i oni i ovi iz Srbije koji su ga također prisvojili, a u Srbiji bio tek nekoliko sati. Tesla je krajiški Srbin i ako pripada nekom kolektivitetu onda je to krajiški narod. No, prevelik je on, a mi premali i preslabi.
 12. Gdje ćeš sa proizvodom? ...... Kojim proizvod osim maline, jabuka i sl.? A gdje? Pa u Rusiju i Kinu, ali ni oni neće srpsku podvalu. Ništa država nije učinila .......... Kako nije? Možete izvesti u EU, CEFTA, Kinu, Rusiju, Tursku bez carine, po preferencijalnim uslovima. Priča da smo lijen narod ......... Ko to kaže? Mi smo neinventivan narod, uspavan u socijalizmu. Naviknut da "država nešto učini" umjesto nas. Nismo mi lijen narod, već smo naučeni da radimo "u brazdi". Da nas neko vodi ko volove i organizira da jedemo i spavamo. Priznali mi ili ne. Nismo mi takvi rođeni, već naučeni. Treba proći nekoliko generacija da bi se to promijenilo. Kažu: na zapadu nema boljih "od nas". Pa to je baš to. Upregne te i tegliš. Nema razmišljanja, rizika, ..... A i takvih je sada pretrpana Evropa.
 13. Tako ti je to. Kod nas u Dalmaciji ima kamena kolko o`š, ali nema lješnjaka. Lješnjaka! Nema ništa. Ima poskoka.
 14. @guns n roses Vi kažete: Ja recimo, da imam mogućnost izbora, ja nikada ne bi ostao ovdje. U tom i jest problem-sloboda izbora. Pošto ne znam gdje živite, a to i nije bitno, svi bi mi napustili i Srbiju i BiH i Hrvatsku kada bi imali izbora. Pitaj boga šta je pravi izbor? A što se tiče naslova: Hrvati složni samo u jednom: Zločini protiv Srba su svetinja! ja bih ga promijenio u Hrvati složni samo u jednom: Zločini protiv Srba se isplate! Malo zločinaca je osuđeno. Naprotiv, čak su i nagrađeni i odlikovani-redom. Pa i oni koji su ubili članove porodice Zec, ili Norac ili Merčep...... Nisam siguran da danas opušteno žive susjedi-Hrvati tih zločinaca, koji su tempirane bombe i samo se čeka da im proradi savjest. Također, nisam siguran da bi ih iko od njih želio u svojoj kući kao goste ili kao supruge svojih kćeri. Valja s tim živjeti i to dugo dugo, pošto su danas ti "heroji domovinskog rata" u najboljim godinama.