sreckovuk

Members
 • Content Count

  161
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by sreckovuk

 1. Vi ste u svom odgovoru u najmanju ruku nekorektni i nema svrhe da dalje polemišem. Inače, neostrašćen se piše kao jedna riječ.
 2. Ako razmišljamo neostrašćeno, da li je neko vjerovao da će Srbima biti dopušteno formiranje države na teritoriji Hrvatske? Šta su bili maksimumi koje smo kao autohtoni narod mogli očekivati? Ko su bili naši izabrani predstavnici i kako su donosili odluke i koji su im rezultati? Koji su bili kapaciteti (ekonomski i politički) za vođenje samostalne i odgovorne politike? Gdje smo danas? Lamentiranje nad našom tragičnom sudbinom, danas osim nas, nikoga ne interesira. Ne postojimo kao kolektivitet i ne postoje naša kolektivna prava. Srbija se javlja u naše ime, ali UGLAVNOM kada treba začepiti usta Hrvatskoj. Da im "poslužimo". Danas, nakon "pročišćavanja" dvojnih ličnih dokumenata, u Hrvatskoj, vjerujem, da nema ni 100 hiljada Srba, i to uglavnom u trećoj dobi. Oni u urbanim sredinama se izjašnjavaju kao "pravoslavci", njihova djeca kao agnostici ili ateisti, a djeca njihove djece će biti sve osim Srbi. Kao oni u Žumberku koji su davno nestali kao Srbi. Šta će biti nakon uvođenja poreza na nepokretnu imovinu, koju će tretirati kao vikend kuće za odmor, pošto i jest većina nenaseljena? Visoki iznos poreza za tu imovinu će biti konačno rješenje srpskog pitanja. Šta nam je činiti? Ne trebamo vidovnjake, već ljude sa vizijom. Ako još ima takvih, i ako nam je preostalo išta vremena. Pozdrav!
 3. Ne treba vam ništa, nego pogledajte prvu fotografiju koju ste postavili. To je snimljeno na tribini. Vidite li ove momčine oko ovog ranjenika, koji skrivaju identitet? Šta mislite, ko je to? A štampa, to je sve pod kontrolom i ništa im se ne može vjerovati. Televizije također. Svi oni hoće da mi razmišljamo njihovom glavom. Ja odavno malo kome vjerujem. Možda sam paranoičan, ali to je dobar mehanizam samozaštite i neupadanja u "vatru". Pozdrav.
 4. Koji vam je đavo? BIA i MUP Srbije odlično sarađuju sa MUP-om i njihovom obavještajnom agencijom SOA. Razmjenili su podatke o ulasku ove šestorice u Srbiju, pa neka vide šta će s njima. Pa vidite li da su samo njih šestorica goli?! Oni su prepoznati čim su ušli u Srbiju i praćeni cijelo vrijeme. Na stadionu su dobili "anđele" i dalje se sve zna. Čak je moguće da su to odradili za Hrvatsku, pošto im ovi rade probleme kod kuće, pa eto, što da im ne odrade. Tako se to radi, a ne ovo što čitate po žutom đubretu i Pinku.
 5. BIA je razotkrila hrvatsku ekipu i organizirala im je topli doček. Ove batine i jesu u organizaciji BIA-e. Što balavite i prenosite gluposti iz Informera i sličnog đubreta?
 6. http://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/sibenik/clanak/id/513597/sto-se-krije-iza-skandaloznog-pisma-dijela-kninskih-hdz-ovaca-39povratkom-srba-unistit-ce-se-tumanov-san-koji-ih-je-s-razlogom-iselio39
 7. @ LičkiSrbin A zašto da vam otkriva ime pilota? Šta biste vi time dobili?
 8. http://www.nedeljnik.rs/velike-price/portalnews/nikola-tesla-vazda-ostajem-samo-srbin-i-nista-vise/
 9. Vrijeđa ovo šaketanje brojevima. Te 200 hiljada, te 250 hiljada. 50 hiljada duša +/- kao kusur? I kada je riječ o ubijenima, ista stvar. Nekoliko hiljada, 2 hiljade..... Sramota. Do sada se moglo saznati svako ime protjeranog, ubijenog, nestalog, i onih koji još žive tamo, a ne ovako da se nabacuju ljudskim dušama kao drvima. Ne vjerujem u iskrenost političara ni kada žale ni kada slave, jer su do danas mogli bar da nas prebroje. Amerika za svakog svoga građanina, ako treba, pokreće i 6. flotu, a mi ni mrtve ne možemo da pobrojimo čestito. Ne vjerujem ni da bi branili, a još manje odbranili.... To su sve isti ljudi od 1990. koji su pokazali šta znaju i mogu, a rezultati se vide. Nema Krajine, nema KiM, i dalje nas unižavaju i prijete secesijama i represijama.
 10. E svaka vam čast na pobjedi. Pet stotina hiljada vojnika pripremila je Hrvatska za Oluju. Dakako, nisu svi aktivno sudjelovali, već je pola bilo u rezervi ili u Slavoniji za odbranu od eventualnohg napada iz Srbije (ahahahahaha). Protiv njih je Krajina imala oko 30 hiljada drugo i trećepozivaša, iznurenih četverogodišnjim izgladnjivanjem, bez podrške od bilo koga. Dakle, 250 hiljada prema 30 hiljada, uz logističku podršku SAD, te sudjelovanje NATO avijacije u razaranju PVO i komunikacionih centara. To nije pobjeda, to je sramota koja će se u civilizovanom svijetu izučavati kao etničko čišćenje neviđenih razmjera, na rubu genocida. Prethodno je Kradžić dogovorio sa Tuđmanom (Hrvoje Šarinić, u Beču, mislim1993.) nemiješanje Vojske R. Srpske i razmjenu Bosanske krajine za Posavinu. Srbi-Krajišnici su svima poslužili kao kusur, a da toga nisu bili svjesni, ili nisu htjeli znati. Ostaje nam gorko iskustvo i sjećanje na rodni kraj
 11. Kada "im" izbijete sve argumente, kažu: Hrvat pravoslavne vjeroispovijesti. Gade mi se i oni i ovi iz Srbije koji su ga također prisvojili, a u Srbiji bio tek nekoliko sati. Tesla je krajiški Srbin i ako pripada nekom kolektivitetu onda je to krajiški narod. No, prevelik je on, a mi premali i preslabi.
 12. Gdje ćeš sa proizvodom? ...... Kojim proizvod osim maline, jabuka i sl.? A gdje? Pa u Rusiju i Kinu, ali ni oni neće srpsku podvalu. Ništa država nije učinila .......... Kako nije? Možete izvesti u EU, CEFTA, Kinu, Rusiju, Tursku bez carine, po preferencijalnim uslovima. Priča da smo lijen narod ......... Ko to kaže? Mi smo neinventivan narod, uspavan u socijalizmu. Naviknut da "država nešto učini" umjesto nas. Nismo mi lijen narod, već smo naučeni da radimo "u brazdi". Da nas neko vodi ko volove i organizira da jedemo i spavamo. Priznali mi ili ne. Nismo mi takvi rođeni, već naučeni. Treba proći nekoliko generacija da bi se to promijenilo. Kažu: na zapadu nema boljih "od nas". Pa to je baš to. Upregne te i tegliš. Nema razmišljanja, rizika, ..... A i takvih je sada pretrpana Evropa.
 13. Tako ti je to. Kod nas u Dalmaciji ima kamena kolko o`š, ali nema lješnjaka. Lješnjaka! Nema ništa. Ima poskoka.
 14. @guns n roses Vi kažete: Ja recimo, da imam mogućnost izbora, ja nikada ne bi ostao ovdje. U tom i jest problem-sloboda izbora. Pošto ne znam gdje živite, a to i nije bitno, svi bi mi napustili i Srbiju i BiH i Hrvatsku kada bi imali izbora. Pitaj boga šta je pravi izbor? A što se tiče naslova: Hrvati složni samo u jednom: Zločini protiv Srba su svetinja! ja bih ga promijenio u Hrvati složni samo u jednom: Zločini protiv Srba se isplate! Malo zločinaca je osuđeno. Naprotiv, čak su i nagrađeni i odlikovani-redom. Pa i oni koji su ubili članove porodice Zec, ili Norac ili Merčep...... Nisam siguran da danas opušteno žive susjedi-Hrvati tih zločinaca, koji su tempirane bombe i samo se čeka da im proradi savjest. Također, nisam siguran da bi ih iko od njih želio u svojoj kući kao goste ili kao supruge svojih kćeri. Valja s tim živjeti i to dugo dugo, pošto su danas ti "heroji domovinskog rata" u najboljim godinama.
 15. @mario Vama je Pupovac trn u oku, jer bi radije nekoga kao što je Mirko Rašković kojeg kupite za tepsiju ribe. Ja tačno znam šta se dešava u Hrvatskoj. Znam i da mi Srbi nismo bezgriješni i sveci.... Sve to stoji, ali, u Hrvatskoj se vodi hajka na Pupovca koju su, na žalost, prihvatili i Srbi. Hrvatskoj smeta jak predstavnik Srba u Saboru i svim silama se trude da ga oblate. Za te prljave poslove imaju ultradesničare tiba Bujanec, Hasanbegović, Esih, Glasnović, Culej ...... koji i fizički prijete Pupovcu. Zatim, vlada i netrpeljivost između dalmatinskih i predstavnika Srba iz unutrašnjosti, kao što je oduvjek i bilo. Ništa dobro se ne piše Srbima ako zajašu tog konja. Vjerujte. Dobiće i Hrvatsku pravoslavnu crkvu i sve ostalo što ide s tim. Kaže narodna: Pametan uči na tuđim, a budala na svojim greškama. Pozdrav
 16. @mario, gledajte svoja posla. Vi Hrvati imate većih problem nego što su to Srbi. To ste valjda već riješili. Ne?
 17. Prihvatam vaše obrazloženje. Ja ne koristim anonimnost da bih ikoga vrijeđao ili diskvalificirao, već nastojim da pišem onako kako bih govorio u realnom životu. ----------------------- U vezi "preostalog naroda": Od njih se ultimativno zahtjeva lojalnost, i tu nema alternative. Pa i od manjina u Srbiji se očekuje lojalnost, ali osim od Mađara nje nema. I to se "ne sviđa" državotvornom narodu u Srbiji-Srbima. Je li tako? Za razliku od Hrvatske, Srbija nema saveznike po tom pitanju. Koliko god imali animozitet prema odnosu službene i neslužbene Hrvatske prema Srbima, alternative NEMA, osim ako se misli da je alternativa iseljavanje. Tako stoje stvari i za to Hrvatska ima podršku u EU (ćutanje je odobravanje). Pupovca niko nije bilo šta pitao iz Evrope; Srbija je ta koja je dala blagoslov bez ikakvih uslovljavanja. Smatram da ljude koji predstavljaju Srbe u političkom životu u Hrvatskoj treba podržati, dakako, uz normalnu zadršku, a ne napadati i vrijeđati sa sigurne udaljenosti. Volio bih da vidim te žestoke kako se ponašaju na graničnom prelazu u recimo Strmici, ili kako bi se ponašali u Saboru. Pozdrav.
 18. Napisana-izgovorena riječ je kao metak-ne može se povući. Nedavno sam preporučio komentatorima da paze šta pišu. Ovaj portal je pod nadzorom hrvatskih obavještajnih službi, a vjerovatno i među komentatotima ima njihovih provokatora koji "nagovaraju" da se piše o pojedinim temama i osobama koje su pod istragom. Ovo sigurno nije paranoja.
 19. U mom komentaru ne obraćam se vama, već iznosim svoj stav. Ja vaš komentar uopšte ne razumijem, no to nije ni bitno. Ne bi bilo dobro da svi isto mislimo. Nije mi jasno zašto se obraćate meni: Jednostavno to je kao da si glup pa.... sigurno nije stvar tvoje psihičke/fizičke snage i hrabrosti ?? Inače, ne želim daljnju raspravu s vama, jer nismo mi tema, već nešto drugo. U zdravlje.
 20. Srbiju se pitalo 1918. i ona je onda rekla šta hoće. Nakon 1918. Srbiju se za ništa ne pita. Hrvatska ima konzistentnu nacionalnu politiku zasnovanu na mržnji prema svemu srpskom i to neće prestati dok je i jednog živog Srbina u Hrvatskoj. Srbija je 1991-95. učinila neoprostiv zločin prema svom narodu i kažnjena je egzodusima i oduzimanjem teritorija. Naravoučenije: Ne idi u rat ako ga ne možeš dobiti, jer ćeš proći kao Srbi i Srbija. Svaka gnjida ti u prolazu udara mošu.
 21. Ako imalo pratite politiku, onda ste mogli primjetiti da manjine nigdje i nikada nisu u opoziciji. Tako i Pupovac, odnosno njegova SDSS, kao i stranke ostalih manjina. Uostalom, lako je biti Srbin u Srbiji. Ajde bato malo u Sabor pa se bori sa Brkićem, Hasanbegovićem i sličnima. U prošlom sazivu su bili u "prirodnoj" koaliciji sa Milanovićem i mogli ste ispratiti kako su prošli. Isto kao na prvim izborima-oprani komunisti su najlošiji izbor, odnosno nužno zlo. Koliko pratim događanja preko, jedan od uslova za podršku vladi g. Plenkovića jest i status izbjeglih Srba, odnosno prebivalište i osobna iskaznica. Radi toga su se pobunili Brkić, Hasanbegović i Esih, koji su uslovili podršku ukoliko eliminišu Srbe, odnosno SDSS. Na kraju, trebate imati razumijevanja za rad g. Pupovca. Siguran sam da bi on mogao daleko bolje da živi bez da zastupa Srbe u Hrvatskoj. Ovako, živi kao lovina, i svaki čas očekuje da ga neko zaskoči. Pa čak i izbjegli Srbi.
 22. Pavelić NIJE ubijen. On je crko prirodnom smrću. Bio je atentat, ali neuspješan.
 23. Umjesto komentara: http://www.politika.rs/scc/clanak/252676/Spirala-mrznje-rasistickog-govora
 24. Ima li moderatora u avionu? Ovi se svađaju kao dječurlija. Bruka jedna.