MirkoDM

Members
 • Content Count

  116
 • Joined

 • Last visited

About MirkoDM

 • Rank
  Dzomba
 1. ruža.. kaktus cvijet Hristovog stradanja
 2. нјесецина 2007. На којој слици се наслућује твоја кућа, можда неком приликом буде и она усликана. Поздрав.
 3. Дуцк, Црква се налази у Горњем Јаворњу, Општина Двор на Уни. Сада се налази у фази реновирања, прекривена је новим цријепом, а припрема се обнова фасаде. Ако буде прилика када ставе фасаду постави ћу и ту слику.Поздрав.
 4. ... malo vjesti iz vrta.... pa uzivajte... i malo predaha ... počatiću Vas....sa... živjeli
 5. ... nastavljamo dalje...
 6. evo nesto iz matijevica...
 7. Овим путем позивам све бивше раднике (жељезничаре),који су радили 1993., 1994. и 1995. године на Жељезницама Републике Српске на прузи Нови Град - Храстовац, у станицама Волиња, СТО Костајница,Мајур и Храстовац да се јаве ради регулисања и признавања радног стажа у том периоду. Сви се могу јавити лично у Новом Граду код ЖРС Добој, Одсјек за правне и кадровске послове Нови Град (на жељезничкој станици Нови Град) или на телефон 0038752720912. Бивши радници који долазе лично нека одмах са собом понесу Радну књижицу и све остале документе (Рјешења,платне листе или друго) које доказује да су радили у поменуто вријеме и у наведеним станицама, ради лакшег доказивања стажа. Ми располажемо једним мањим дијелом података, али ако има нешто више лакше је доказати. У име бивших радника могу се јавити и њихови чланови породица. Овим путем позивам све чланове овог форума који познају неког ко је радио у наведено вријеме у наведеним мјестима,а није им доступно ово обавјештење да обавјесте исте. Поздрав свима.
 8. Морам још додати да већина досељених Хрвата из БиХ и расељених Хрвата из Републике Хрватске, настањених у српске куће које су агенције појефтино купиле нигдје не ради, већ живе од пензија које су добили као домољуби последњег рата или одсоцијелне помоћи. Већина њих преко 95% је између 40 и 60 година старости и преко 50% их је веома радно способно. У општин Двор на Уни већином раде Хрвати који путују из Петриње, Глине, Костајнице, пачак и из Сиска, самоиз разлога да се не запошљавају Срби. Иако је општина Двор на Уни преко 90% насељена Србима и даље постоји одлука при запошљавању, ако се јави бранитељ на оглас има предност запослења испредсвих,па без обзира из ког мјеста се пријавио на подручју жупаније. Поздрав.
 9. Драги Жељо доста добро си то бјаснио. Тачна је чињеница да у Двору на Уни преовладава српско становништво, али као и свагдје веома подјељени међу собом, тако да оно мало домицилног хрватског становништва из Поуња и један број досељених Хрвата из БиХ и један број Хрвата расељених из пасивних крајева Хрватске, иако су мањина воде коло и већином одлучују о свим потезима. Све осим пољопривреде у Двору на Уни и околици по питање трговина, мале привреде и других објеката држе Хрвати. Уназад годину дана има један мали помак попитању запошљавања Срба, али на небитним мјестима. У општини има нешто запослених Срба, али се слабо питају за нешто,јер неприродна коалиција странака не дозвољава већи ангажман Срба. Требају Срби да се колико толико уједине, предложе и изаберу млађе и амбициозније људе који имају звање, знање и вољу за покретањем живота и рада на подручју општине Двор на Уни. Толико сада. Поздрав.
 10. И ово је слика данашњице у Републици Српској и Новом Граду!
 11. Нисам ни ја љубимац ХДХ-аоваца и њихових истомишљеника, међутим ми морамо очувати нашу прадједовину, дједовину и очевину својим повратцима свој на своје, одржавајући своју традицију и обичаје, ашто ће њих удаљити од нас. Ако будемо продавали своје у бесцјење, као што има случајева, ми губимо и они нам се приближавају, ми се збијамо на мали простор, а они заузимају територију која ника није била њихова.