Crni_Vrh

Members
 • Content Count

  178
 • Joined

 • Last visited

About Crni_Vrh

 • Rank
  Dzomba

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ako me sjećanje ne vara sav je taj cirkus završio tako što su linije vraćene na staro osim na Pećini sa koje se HV povukao, a SVK se na taj položaj nije vratila već je UNPROFOR (Česi) tamo postavio još jedan punkt.
 2. Zahvaljujući vrednim ljudima iz udruženja "Jadovno 1941" knjiga Miloša Puzića je dostupna svim posjetiocima sajta Jadovno.com http://www.jadovno.c...-ne-ponovi.html
 3. Svašta sam preturio preko glave, svakakvog sam se zla nagledao, otupio i ogrubio, ali uvijek kada posegnem za ovom knjigom, gorkom hronikom užasa ovaj me dio potpuno zgromi: "Na jednom kocu - nabijeno djete! Hrvatski zlikovci su djevojčicu nabili na kolac i tako je ostavili. Nabijena na kolac između nožica, i tako ostavljena smrzla se na studeni i izgledala je kao kakva lutka. Bila je potpuno gola. Samo joj je između nožica curila krv, pa niz kolac i tako crveni mlaz krvi se zaledio. Jedva sam skinuo to djete sa koca. Djevojčica se zvala Milena Lalić i rođena je 1944. godine. Nije imala ni godinu dana a krvnici je bezdušno nabiše na kolac. "
 4. Kreteni iz Pressa su bar mogli naći sliku ustaškog klanja kao prilog ovom tekstu. Ovo gore je slika klanja srpskog seljaka od strane pripadnika JVO iliti Mihailovićevih četnika.
 5. Jutroklik =pjevac, pjetao...beštija koja najavljuje jutro, zovu ga još i zoroklik
 6. Šerbedžija? Moji bi Mijaljevčani rekli: " Bunićka bena!"
 7. " Da je meni base i krumpira, ja bi bolje u curice dira'..." :}\/
 8. eTNk8AOYtMY&playnext=1&list=PL5DFF2FC30054700F
 9. Jes' ti ono gracacki "delija? Opusti se sinovac, ja se samo malo zezam. Inace, tu gore na temi "Vremeplov Zvezdinih utakmica" mogao bih napisati, pa jedno desetak stranica sjecanja na sve utakmice na kojima sam derao grlo i dlanove samo i uvijek za "Zvezdu" ( protiv Barselone, Panatinaikosa, Reala, Rendzersa...x-puta protiv tudjmanovih crno-bijelih i "modrih" zakljucno sa onom koljazom iz maja 1990.g.). A, sto se tice Prosineckog... prema njemu sam imao najveci respekt kao uostalom i velika vecina tadasnjeg zvezdinog severa (koji se nije libio da izvizdi Piksija svaki put kad bi se obrecnuo na Robija) sve do 1991, a onda je svako postovanje nestalo zauvijek sa svim onim sto je cinio da pljune ne samo na narod svoje rodjene majke nego i na "Crvenu Zvezdu" bez koje bi zauvijek ostao neupamceni propali talenat.
 10. A, jel' ono igrao i za stanoviti "Hrvatski Dragovoljac" godine "dvije tisućite"? Inače klub poznat po neskrivenom ustašluku, čiji je predsjednik Spajić poznat po zločinima nad Srbima na zagrebačkom velesajmu, po čijoj želji su Merčepove hijene likvidirale Mihajla Zeca i njegovu familiju, pa on preuzeo sve njegove mesarske poslove. Ili je i to novinarska patka i izmišljotina nekrofiličara iz Humske?
 11. Moze se naci u privatnim arhivima i bibliotekama , a ako me sjecanje ne vara bilo je nesto iskopirano i na ovom sajtu.
 12. Pa, sto bar bijednik ne promijeni ime u, recimo, Domagoj Santek sve u skladu sa omiljenom mu "skladbom" "Rodjen u Zagrebu". ;]\/
 13. Reportaza o 18. brigadi SVK i intervju sa Suputom se nalaze u broju 2 "Vojske Krajine" izdanje Maj 1993.g.