duck

Members
 • Content Count

  722
 • Joined

 • Last visited

About duck

 • Rank
  Dzomba

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Fotografija proslave mature u Drvaru iz maja 2014.
 2. Evo linka koji potvrdjuje da se u Krajinu vracaju i mladji bracni parovi sa vise djece. Drago mi je sto ce ova vijest pokvariti raspolozenje onih koji misle da je Krajina potpuno pusta. Molba svim clanovima da procitaju kompletan izvjestaj i da se ukljuce u pomoc viseclanim porodicama u skladu sa svojim mogucnostima. http://www.srbizasrbe.net/index.php?option=com_content&task=view&id=2599&Itemid=73
 3. Broj Srba u nekim mjestima nije toliko minoran kao sto to po obicaju izvjestava beogradska rezimska stampa. Ima i mladjih koji su se vratili i to ne treba stalno zaobilaziti. Ima nas jos, bez obzira na sve nedace. Bratiskovci, Djevrske, Ivosevci, Bribir, Oton, Raducic, Ocestovo, Vrbnik, Kistanje, Plavno, Padjene, Golubic... su mjesta u kojima ima i mladjih i broj svakako nije zanemariv. Slika na podrucju benkovacke opstine nije dobra i trebala bi biti mnogo bolja sto se tice povratka.
 4. Moze li neko od clanova opisati taj period na Baniji, Kordunu, Lici i zapadnoj Slavoniji (prije svega mislim na clanove KF koji su se vratili u Krajinu a ucesnici su nemilih dogadjaja iz devedesetih)?
 5. Slazem se sa napisanim! Cinjenica je da je sveukupna situacija u RSK (civilna vlast, vojska i policija) bila katastrofalna od prvog dana. Ne mozemo pobjeci ni od cinjenice da se jedan znacajan broj ljudi zaista nije stavio u funkciju odbrane i nije bio na raspolaganju drzavi koja se gradila. Politicko rukovodstvo je bilo jos gore od vojnog, bez ikakve dileme. To su uglavnom bili predsjednici opstina koji su sebi u tom trenutku dali prevelik znacaj a uglavnom se radilo o nesposobnim i mahom neobrazovanim ljudima. Bez obzira sta neki na forumu mislili, Borislav Mikelic je jedini od svih dobro razumio situaciju i pokusao nesto da uradi za narod Krajine. Svo ostali, od Marttica i Babica, pa do Hadzica i Mrksica, su jedna velika nesreca. Tacno je da je da Vukosavljevic nije imao podrsku saradnika i politicara jer je pokusao nesto da uradi. Mene boli cinjenica da niko od politicara u Dalmaciji (mozda samo Drago Kovacevic) nije pokusao mijenjati kurs u interesu ostanka i opstanka naroda na tom podrucju. Zar je moguce da smo bili toliko naivni i kratkovidi? Ne mogu da vjerujem da smo bili toliko zaslijepljeni, ni dan danas. Narod je morao postovati vlast i nije se mnogo pitao. Kakva vlast, takav narod. To je uvijek tako. da je vlast bila sposobnija i odgovornija, narod u zapadnom dijelu bio ostao na svojim ognjistima i u najgorem slucaju bi prosao kao Srbi istocne Slavonije, Baranje i zapadnog Srema. Ostali bi a to je ipak bilo najvaznije.
 6. Nedisciplina i anarhija od prvog do poslednjeg dana. Starjesine bez autoriteta sklone opijanju i kriminalu. Moglo bi se danima pisati o svemu. Vojska je vise podsjecala na raspustenu rulju koja je ipak bila dobro naoruzana.
 7. Ja se jos uvijek dobro sjecam kakva je anarhija vladala u Dalmaciji 1994. i 1995. Kada stvari realno sagledamo, zaista nije cudo sto nam se sve ovo desilo i sto je srpski narod protjeran sa svoje teritorije. Kada budem imao malo vise vremena, opisacu taj period.