DvorNaUni90

Members
 • Content Count

  1,218
 • Joined

 • Last visited

About DvorNaUni90

 • Rank
  Dzomba

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Да, да, да, и причам ти причу....само што поред измишљених особа многи постоје и у стварности, е то нас зајебава. А ове теорије можеш да разглабаш управо само у теорији. Драго ми је да не разумем неке ствари Не бих више улазио у дискусију. Сад озбиљно, знам ја за све те случајеве и има истина да има имагинарних људи на разним списковима, али није то толико изражено да сад из корена мења слику многих ствари, као и прошлости и стварности.
 2. То се нагађа, а не зна се, па ко год то некад, негде, неком...причао, говорио, објаснио. И не видим која је разлика, да ли их има 800 000 или више, наша (демографска) позиција тамо свакако није завидна и слабије је од њихове 10ак пута. Углавном, нико у том тексту не прича о шиптарима на КиМ, него о њиховом целокупном народу. Самим тим не мисли се у тексту ни о некаквом давању државе на простору КиМ. А и то ''што им је дато'' им није дато зато што је постојао неки специјално потребан број становника да се достигне. Ево и да се као направим да немам појма и сложим се да их је било/да их је сад 800 000, то не значи да сад ситуација не би била каква јесте. Не постоји формула за број становника на основу кога неко неком даје државу или шта већ. Срећом, тачно је да се ни они више не размножавају ко некад. У албанији су нпр. отишли у минус и сад их је испод 3 милиона.
 3. Као прво ту нико не говори о броју шиптара (на КиМ), већ о њиховом општем повећању као народа. Да, то је тачно, ако се ради о периоду од рецимо 100 година, а не баш ''последњих деценија'' како су у том тексту навели. Наравно да их нема 2 милиона, али не и мизерних 800 или 400 000. Претеривање је с друге стране и то.
 4. Управо то. Извињавам се, мада нисам ни мислио да се сви овде сад бавите неким милионитим доказивањем његовог порекла. Нагласио са да нисам испратио полемику детаљно, али ме је сам наслов навео да ће се опет расправљати о томе ко је он и чији је.
 5. Нисам испратио преписку од самог почетка, али морам нешто да напишем. Која је више поента овог доказивања с наше стране ко је био Никола Тесла? До пре неких 10 година, хрвати га нису ни помињали и онда је одједном постао интересантан. И тако последњих година стално неке приче ово је доказ да је Србин, те ово, те оно... Аман бре људи, коме да доказујемо? Да доказујем да је вода мокра, ваздух провидан?! Зашто ја нисам из хрватске перспективе хрват? Моји родитељи, рођаци, познаници? Стотине хиљада других Срба? Па нисам измислио струју...а кад измислим неку нову струју и око мене ће се ломити да сам њихов. Нек усташија доказује на својим форумима, окупљањима, ''књигама'', емисијама шта хоће. Знају сви да је Србин, а има и хрвата којима је јасно да је ово тотална глупост. Слажем се да се не сме попуштати кад ти неко на овакав начин нешто својата, али у случају Николе Тесле је све јасно ко дан и његова етничка припадност није у међународним круговима упитна, па да је потребно неко евентуално доказивање.
 6. Има 90 година, али ноге још служе и преваљују километар, два.
 7. ''Добродошлица'' у Дубици
 8. Мало сам им нарушио интиму