sevastokrator

Members
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

About sevastokrator

 • Rank
  Novi clan
 1. А нађе се и нешто овако!!!
 2. Вријовац Плочасти мост Кривача
 3. Морам да ти се захвалим на овој борби за очување наше цркве. Жив био!!!
 4. Небо изнад Цетине у љето 2010.
 5. Пастрмка у Великом Врелу. Језеро у Баришића пећини. Натпис на основној школи у Цетини. Свитање.
 6. Црква Вазнесења Господњег.
 7. http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Izazovi/PrepodobniAmvrosijeOptinski.htm http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Izazovi/Perepjolkina.htm ΟρθΟδΟξια ή θανατΟς!!!
 8. Православна, јер друга вјера на постоји! Као дијете сам од старијих слушао да је црква сазидана годину посље Косовске битке, у знак сјећања на изгинуле. Оно што сам касније успијо да нађем и прочитам само је потврдило оно што су наши стари причали. Око цркве су искључиво православни гробови, ћирилицом исписани, можда имају 2 или 3 латинична и то су скоро постављени. Улаз у цркву је постављен на западној страни, док је олтар на истоку, као што је и прописано. Ако и није тачно окренут према истоку, у сваком случају му је ближе него сјеверу. Као неко ко је одрастао поред Цркве Вазнесења Господњег, црква је православна, саграђена 1390. Не насједајте усташким подвалама о цркви из 9 вијека. Ако одете на Далматинско Косово и видите разне путоказе за разне археолошке локалитете, на већини пише да су из 9 Вијека. Случајност? Мислим да не. Као рођеном цетињанцу сматрам за велику увреду и само питање да ли је наша светиња католичка. Ορθοδοξια ή Θανατος
 9. Земљаче, које је ово село ? Хвала унапред и поздрав.
 10. Бог вас клео, погани изроди, што ће турска вјера међу нама? Куда ћете с клетвом прађедовском? Су чим ћете изаћ пред Милоша и пред друге српске витез 1681 ове, који живе доклен сунце грије?