Rogonos

Members
 • Content Count

  946
 • Joined

 • Last visited

About Rogonos

 • Rank
  Krajinaforce Moderator

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Браво. Таман то. Али ипак видиш да имају и да нема граница у ономе шта могу урадити Србима (одређивати шта ће радити, пријетити, убијати итд., нема ниђе краја), и то увијек уз огромну и свесрдну помоћ српски изрода.
 2. Наша је несрећа што су нас у задњих 90 година увијек водили такви "најбољи". Ако је и било неке сумње Младић је своје право лице показао 1995. године. Срби из Босне су имали срећу да због муслимана буду потребни свјетској политици, иначе би били почишћени из Босне исто као и ми. То је резултат политике и вођења рата хашких "јунака".
 3. Ма они су за сва времена прокоцкали прилику да буду центар Српства. Српство је било јако у свим српским крајевима прије само сто година, кад је Београд преузео улогу да води Србе. До чега је то довело видимо данас. Срби у свим крајевима ван Србије, па и у самој Србији, су на ивици нестанка.
 4. Неће бити баш да нису ништа остварили. Они су за само стотињак година од једног мирнорног народића остварили државу и то не људским напорима него дивљаштвом. Цијена тога је наш нестанак и свеопшта пропаст Српства. Ако је то ништа, онда ја не знам шта је "нешто". Срби из Босне би били испрашени исто као и ми да се рат наставио само мало дуже. Небитно што их је двапут више него нас. Колико је данас Срба у западном дијелу Босанске крајине и у Сарајеву?
 5. Може се бити или црв или орао, а никако и црв и орао у исто вријеме.
 6. Сад кад смо демографски, културно и духовно скроз уништени најмање је битно коме је до прољевања крви и са ким би ти попио пиће. Они су своје остварили - сви - преко наших леђа и наших глава. Само прије сто година, ми, Крајишки Срби, били смо највиталнији дио Српства. Данас нас нема. Ниђе. То још док су наши прађедови знали обранити свој српски грумен земље натопљен крвљу и знојем. А коме се мири и замирује нека то ради по слободној својој вољи и своме образу ако га има. До сљедеће прилике. Срби у Босни ваљда су се дозвали памети, а ако нису, видимо се на бугарској граници.
 7. Ђе су Србијанци то "4 године ратовали"!? Слабо нешто вјерујем да ће ветерани СВК и ВРС приступити томе. Србијанци да, али остали Срби НЕ. То ће углавном бити "45 дана резерве на Вуковару, Косови" и сл. Ко нас бре завади?
 8. Није задњи има их још живих. Али сваке године све мање. Нека му је вјечна слава и хвала!
 9. Колика год да је, њихова војна снага је већа од војне снаге РС. Имају залеђину, имају простор, имају какве такве потенцијале, док РС нема ништа од тога. Волио би и ја да није тако, али треба бити реалан и озбиљно сагледати ствари. О њиховој пропасти у Босни и томе да су они одустали од Босне нема ни говора.
 10. Да, то исто су Срби мислили и 1941. Неће, не могу итд.
 11. То су лажни четници, ткз, црвени четници.
 12. Нисмо је могли употребити, јер не дадоше српски изроди који се зову Југословени. Ни онда ни данас.
 13. Да ће територије бити предате, највећа побједа у историји.. Ође чојек тачно изгуби памет да било ста смислено каже. Као ми Крајишници нисмо знали, нисмо ово, нисмо оно. А ко вам је слао џебану и гориво, као вам је Србија ударила санкције? Ко да смо ми имали фабрике муниције и нафтна поља па смо могли како оћемо? Па више је ВРС испуцала наше муниције и потрошила нашег горива 1994 и поч. 1995, него Војска Крајине. Смијешно је (и поразно) како људи размишљају након свега што се десило. РС је држава и побједа, колко и магла над водом. Некомпактна, без војске, без оружаних потенцијала, без савезника и са свих страна окружена непријатељем, у неком сљедећем метежу ће проћи исто ка и ми. Да ли за 20 година или 50, тешко да ће бити другачије. Хрватска војска сигурно неће пропустити ту прилику да и у Босни "ријеши српско питање". А овај говори о мају 1993, ко да се дотад није могло војнички одрадили главнина посла?
 14. Мартић, Караџић, Милошевић итд. Све је то иста багра недорасла тренутку и времену. Почели смо прошли вијек са таквима, а са таквима смо га и завршили.
 15. Каснимо једно 65 година по том питању. И онда некоме чудно кад се нешто овако деси.