celavac

Members
 • Content Count

  37
 • Joined

 • Last visited

About celavac

 • Rank
  Stalni clan
 1. Djevojcica jedna crna U Zrmanji kosu prala, Igrala se na Jankusi Ljubicice prve brala. Prva zgrada pored rijeke Njena kuca tu je bila, Djevojcica crna vitka Tu je svoje snove snila. Pobjegla je od oluje Prekinula svoje snove, Ispred njene prve zgrade Sad hodaju face nove. Stasala je u djevojku Ofarbanu plavom bojom, I dan-danas ona pati Za Zrmanjom rijekom svojom.
 2. Ocemo li mili brate, Jopet jednu zarozgati, Ti potegni, a ja cu povuci Pred krcmom se ponovo potuci. Ocemo li mili brate, Jopet jednu na balote, Da vidimo cij je punat sade Kako sudci sa strane nam rade. Da vidimo koji bolje valja, Ko bulina, izbija sa strane, Ocemo li da se porvemo Docekati jutro, sunce da nam svane. Ocemo li mili brate, Zaigrati sad na karte, Da vidimo koji bolje slaze Jesu kupe ili spade draze...
 3. Evo me opet Na stranama ovim, U ocima mojim jos kf-orce stoji. Nisam dugo bio Poslovno sam vezan, Eda li nam est brte la Da se opet zezam. Ne mislim na zezanje U pravoj rijeci, Vec na nase pjesmice Dje se tuga lijeci. Ovo sada pisem Da imamo rime, Evo nam je zahladilo Bice, bice zime.
 4. Mozda nam se sutra pojavi i "est brte la" sigurno je napunio baterije,sad je pun elana za nove pjesmice.Jedva cekamo da nam se vrati i ponovo pojavi na ovim strancima.Veliki pozdrav za njega...
 5. Ponoc je, mir i tisina Prigusena svjetla, svuda iza nas A u meni neka cudna toplina Kad mi se priblizis i cujem ti glas. Rjeka, ta brza rjeka sto tece Nas dvoje njeni drugari, sami Osluskuje nase smjeske i uzdahe Dok sjedimo tu na zidu u tami. Volimo noc, volimo stisak ruke Kraj tebe rjeko volimo, Docekati sviraca mandoline Kad pusti prve jutarnje zvuke. I drugu vece docemo ti opet Da cujes otkucaje nasa srca dva, Teci ces ponovo istom brzinom Ti znas nase tajne za vremena sva.
 6. Ne, ne reci nikad ne Jer znaj da to boli, Kad pustis suzu iz svoga oka Suza ce reci da li me volis. Ta tvoja suza sto si je pustila Dosla je iz dna duse, Zato ne dozvoli ono sto imamo Da nam drugi na brzinu sruse. Mladost nam brzo prodje Brzinom ptica, sto prodju u letu, Sjeti se dana sjedenja na mostu Za povratak taj sve bih dao na svjetu.
 7. Bila mi je bila U zivotu sve, Sad tugujem sam Osto sam bez nje. Po livadi rosnoj Skakutali bosi, Pravio sam uvojke Na njezinoj kosi. Volila je cvjece Da bere i kiti, Rekao sam tiho Ti ces moja biti. Nije se bunila Bilo joj je pravo, Bio sam naivac Rekla mi je ''zdravo".
 8. bice, bice novih stihova, a moga bi se i lovac ukljuciti malo vise na pisanje.Pozdrav za zg-LOVCA
 9. Volio sam drustvo Kafane i noci, Lumpovao sve do zore Mislio sam da ce doci. Dosla je sa drugim Sjela pored moga stola, Priso sam sa casom vina Gledao je s puno bola. Slao sam joj poruku Da napusti njega, Dusa joj je prazna bila Ustala je da me gleda. Gledali smo jedno-drugo Nismo bili mi za kraj, Ponovo je dosla k meni Bacila se u zagrljaj.
 10. Ranila mi dusu Nanjela mi boli, Otisla bez traga Jos je srce voli. Trazim je u liku Svake druge zene, Ne mogu da mislim Da ne voli mene. Bila mi je u zivotu I sreca i tuga, Kazu da se zaljubila U mog dobrog druga. Neka, neka zivot tece Kao brza rijeka, Niko nezna sta ce biti U zivotu sto je ceka. >
 11. vazi, spremicu kad malo ova vrucina prodje.Pozdrav za sve vas.Nema nam brte la mozda se i on uskoro probudi?
 12. Procvjetali bagremi Svud se miris siri, A iz moga srca Jedna ljubav viri. Osjetila to i ona Al' se pravi vazna, Svaka ljubav prije mene Bila joj je lazna. Spojile se nase duse Drhtala je pored mene, Tiho sam joj saputao Do sad nemam prave zene. Nisam dugo vjerovao Prolaznik sam i ja bio, Navikla je da ih mjenja Brzo sam je prebolio.
 13. Volio sam plave oci Volio sam osmjeh njen, A sa crnom dugom kosom Ja sam bio opcinjen. Gutao sam njene rjeci Na pucini plavog mora, U zagrljaju mom je bila Dok ne svane rujna zora. Volili se i ljubili Misleci da nece kraj, Ledja mi je okrenula Napustila zavicaj. Cujem da i nije sretna Da i ona sada pati, Imala je sta je htjela Jos je trazim da se vrati...
 14. Nisi vise "punoglavac" Sad si plivac mora, Nisi osa Dalmaciji "Odmami" te Crna Gora!
 15. Otisla nam ljepa Jela Preko brda, preko gora, Spustila se sa Lovcena Do cistoga plavog mora. Ljevo Bar, desno Budva Tu joj nije rodna gruda, Baci pogled sa visine Nista ljepse od Krajine. Kad bi prosla kroz Velebit I vidjela nase gore, Odmah bi se spakovala Na Karinsko plavo more. Draze bi i sinu bilo Da osjeti miris kraja, Dje se kozlac, sa kukacom I Kapljuv sa Zvjezdom spaja. Pozdrav!