Prika 666

Members
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

About Prika 666

 • Rank
  Novi clan
 1. Nasao sam ovo na jednoj staroj temi, na kojoj ste pisali. Te su teme toliko potresne i sjecaju da bi ih trebalo ponovo vracati na ove stranice. Jer, citajuci ih ponovo se prozivi toliko toga sto nikada ne smijemo zaboraviti i sto uvijek treba iznova biti izreceno. Hvala Lasti, Nebeskoj Ptici, Djedi i svima koji dusom pisu o nasoj Krajini. Izvinjavam se moderatorima sto sam dva puta ovo stavio, ali nisam bas nesto spretan sa ovom spravom. Ali, zato citam.
 2. Neno, tako se otprilike i sam osjecam. Jedan dio mene je siguran da cu jednog dana opet sjediti ispred svoje kuce, tamo u Krajini, a drugi mi odmahuje glavom i kaze da to ja docekati necu. A, onda opet mislim da bismo trebali pokusati nekom politickom borbom, a ne sto cutimo kao da nas nije tamo nikada ni bilo. Cekamo da nas Srbija zastupi, a oni ne znaju zastupati ni sebe. Od gotovog prave veresiju. Sto je moj djed imao obicaj reci:"Dokle ce to tako, ne znam, ali da nece na dobro, to vidim."
 3. Ovakve su price potresne, a ima ih i previse. Ne znam na koji bi se nacin moglo pomoci ovim ljudima. Zar ne postoji nacin da se pronadje nekakva kucica negdje u nekom naselju da se preseli ta familija i da im se omoguci bar donekle normalan zivot i da to dijete moze ici u skolu?
 4. Chule, zahvaljujem ti za ovaj feljton o velikom covjeku. Pravi sportista i pravi covjek. Mozemo s ponosom izgovarati njegovo ime, svugdje u svijetu.
 5. Hvala za ove fotografije. Lijepo je vidjeti ovako nesto, makar i samo na fotografiji.
 6. A dje je Lasta? Neka se ne uvrijede drugi ali volim procitati sta ona napise.
 7. Lasto, u svaku svoju rijec pretaces dusu. Citam s uzivanjem. Hvala ti sto budis u meni zaboravljena osjecanja i vracas mi trenutke mladosti.
 8. Povorka umobolnih je to. Umjesto da ih se smjesti tamo gdje bi trebalo i da se njihovi bolesni iskvareni umovi pokusaju lijeciti pusta ih se da defiluju gradovima. Mozda izopacenom katolickom svijetu to odgovara ali jedna pravoslavna zemlja bi morala tome reci odlucno "ne". I to "ne, zato sto je to bolesno i izopaceno".
 9. Licno vjerujem da on nije babetina koja ce olajavati nekoga. Osim toga dobro znamo za namjestaljke sa zapada. Takvim su rabotama skloni i oni u Sarajevu i oni u Zagrebu. Mi smo jedini od tri naroda koji nismo znali igrati te prljave medijske igre ili nismo htjeli jer to nije u nasem mentalitetu. Valjda bi po njihovoj logici najvise trebao biti kriv onaj koji zadnji bude uhapsen (ako bude). Ostaje da vidimo da li ce Srbija bas otici do kraja nisko i polizati cipele Americi pa izruciti i Mladica. Izgleda da neko priprema teren za to pokusavajuci ih unapred okrenuti jednog protiv drugog.
 10. Babetina koja je kriva za nesrecu ostalih haskih zatvorenika. Sve te babe sto se trpaju kojekuda ko gace u guzicu treba dobro pritvoriti i ne pustiti ih da laprdaju o onome o cemu ih niko ni nije pitao. Njena svjedocena su zakopala puno nasih ljudi koji su vrijedni nama kao narodu a sve je to radila u svrhu ublazavanja svoje kazne. Sto da je ne puste. Nikad im ni nije bila zanimljiva osim da je upotrebe da osude ostale i dokazu da su Srbi monstruozan narod a ona im pomagala u tome.