Kosta_Mirkovci

Members
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

About Kosta_Mirkovci

 • Rank
  Novi clan
 1. Pozdrav zemljaci a i sire ! Interesuje me jel poznato nekome da je baja snimio neki album sa Corbom protiv Milosevica i tadasnje vlasti,zbog toga su bili u zatvoru ali intervencijom nekih ljudi iz Cikaga pusteni su.Neznam koje se pesme nalaze na albumu ali nije to album na kojem je pesma recimo ona o BRATSTVU I JEDINSTVU itd,ne mislim na njega.I jos jedno pitanje - POSTOJI JEDNA PESME bAJINA ALI NE MOGU DA JE NADJEM KAKO SE ZOVE MOZDA JE CAK I IMAM PA AKO JE NEKO PREPOZNA NEKA MI JAVI IZ KOJE JE GODINE PESMA POSTO IMAM SVE ALBUME A PESMA IDE OVAKO - TRIDESETOG MAJA RODIO SE BAJA,PRICALE SU PO KRAJINI TETE RODILO SE NAKARADNO DETE !!!
 2. Krajini ne treba nada jer krajina je ziva ma koliko se svi trudili da je izbrisu-mogu da je izbrisu sa karti ali ne i iz srca krajisnika.Krajina nikada nije pala ratom i tu je velika dilema,Krajina je napustena u Beogradu i nijedan krajisnik nije stavio ruke na dupe i otsetao iz nase Krajine nego je oteran ali ne od Hrvatske vojske nego od domacih izdajnika. Za Krajinu recimo uvek ima "nade" jer da bi nesto povratili to moramo da zaboravimo a mi nikada necemo da zaboravimo nase rodne krajeve tako da nam to nikad i nije bilo oduzeto.Tacno je da je malo situacija zategnuta i ne tako dobra za Veliku Krajinu,mozda ne danas ali nicija sveca ne gori vecno. Nije tacno da nema ko da se bori za Krajinu,uvek ima ko.Nije ni nasima lako bilo napustiti drzavu,sve svetinje i otpesaciti na Krf ali cak ni tada nisu gubili nadu i nisu pali duhom i povratili su svoju drzavu. Predlazem da se okupe nekada svi krajisnici,njihova deca i unuci i da traze svoj deo drzave od Srbije,svima je srbija dala drzavu samo je nama oduzela-molim lepo,nemoraju da nam daju gradove-neka daju napustena sela mi smo sposobni izgradicemo svoju zemlju. Zivela Krajina !!!
 3. Pa da sklonimo sumlju sa svega - Mirkovci su selo sa istocne strane Vinkovaca.Deli nas pruga i ujedno ta pruga bila je linija razgraničenja izmedju dve vere,dva naroda.Spomenik palim borcima u selu mirkovci podigla je mesna zajednica i zahvalni sugradjani 1993 godine.Uz spomenik palim borcima nalazio se drveni kip visine oko 3 metra sa podignutom desnom rukom i tri prsta koji je napravio za vreme rata Zoran Vinčić (koji je u ratu ostao bez ruke) i sa jednom rukom uz pomoc alata koji je bio u obliku čekića koji se stavljao na ruku bez sake napravio je taj kip koji je krasio mirkovce do dolaska hrvatskih vlasti.Iz Vinkovaca su dosli i za auto prvo zakacili drveni kip i vukli ga u Vinkovce kroz celo selo dokazujuci nista vise sem svoje slabosti i kukavicluka.Potom je dosao kamion i lancem zakacio spomenik te ga polomio.Niko nije dirao polomljen spomenik iako su srbi,srpske majke i sestre,ocevi i braca na polomljenom spomeniku palili svece uoci dana oslobodjenja tj odbrane Mirkovaca 22.07 i drugih svetaca. Tek ove godine je uklonjen spomenik iz Mirkovaca ali je ostao spomenik nedirnut na pravoslavnom groblju u Mirkovcima sa imenima palih za slobodu Pravoslavne vere.
 4. Da li neko zna postoji li jos uvek malo mesto na kordunu negde kod Gline a zove se KLOKOČ. Pozdrav