lika.gracac

Members
 • Content Count

  36
 • Joined

 • Last visited

About lika.gracac

 • Rank
  Stalni clan
 1. uvijek isto...čim se netko s hrvatske strane uključi u razgovor pa čak i na ove hipotetske imaginarne teme, odmah se proziva da sere i da provocira...šteta, bilo bi zanimljivo malo dublje se poigrati s tim šbbkbb...
 2. S kim ti to iz VRS-a pričaš bogamu ? Pa napadne snage iz smjera Petrinje su završile prema Kostajnici, kakvoj Dubici. Snage ZP Bjelovar su sređivale Dubički prostor i onda nastavile prema Kostajnici za napad združenom grupom. Pa bogati, od Kostajnice se nitko nije niti kretao prema Dubici, a kamoli da su potegli iz Petrinje. Ne znam ni kako bi to napravili.
 3. Šta je dubina neprijateljskog teritorija stručnjaci ajde ? Aj pogledaj smjer kojim se kretala 125.dp. Pogledaj gdje su završili pa izračunaj kolika je udaljenost od početnih pozicija gledano po osi " y " manje više. Uhvatili ste se one jedne izv.-div- 52.dp. ko pijani plota, a kad nolje pogledate ja sam rekao da je ZP Bjelovar ostvario prodor, znači sve zajedno jedinice. Prvo veze nema s vojnom terminologijom, a pravite se pametni, drugo nitko ni da se potrudi pročitati nečiji post kako treba nego vidi jednu riječ pa se uhavti za nju kao za slamku. Aj sad pročitaj šta je napisano za izv.-div. 52.dp. Uletili i vratitili se zbog efekta zbunjivanja. Jel uspjelo ? Je. Kako ? Pa kanarinac je odgovorio. Onaj njegov izvor je bio siguran da su nas potprašili i 100 % je to javio svojoj komandi, a ovi napravili veselicu. Dok su se oni tako veselili 125. je uletila malo višlje.
 4. heheheh a jebote, niti jedan jedini od vas nije bio niti blizu ovih područja u dotično vrijeme, a puni ste pameti. " Strelice " na mapi su okvirnog karaktera i služe samo za orjentaciju radi analize a u smislu boljeg poimanja prostora. Mapu sam postavio čisto da se vidi cijeli ovaj prostor o kojemu se raspravljalo. Nemam pojma akko je bilo u 119., jer brate mili pa tko zna sve o svemu. Možda smo i dobili teritorij bez jačih borbi, ali za to mi nismo krivi. A tu je tema šbbkbb i ništa više, ovo što smo mi počeli raspravljati nema veze s originalnom temom.
 5. ovo je ustvari prikaz stanja nakon dovršenja VRO Oluja s prikazom nastupa po danima. Žuta boja - 05.08., Crvena - 06.08.
 6. evo ovo je dio plana djelovanja HV i MUP snaga za oluje, posebno ovaj dio gdje je forsirana Sava da ne bude zabune
 7. Izvor ti govori o djelovanju izv.-div. 52.dp, međutim, krivo je da su pobjegli, nakon njihog ulaska i presjecanja komunikacije, uvedene su još dvije bojne. A Sava je forsirana na još dva mjesta. Sveukupno na 3 mjesta.
 8. Skrenuli smo s teme do kraja. Ova polemika je posebna tema koja se može pokrenuti. Netko je izjavio da je nosio HV odoru i zna sve o moralu. Zanimljivo je da sam i ja nosio tu odoru svo to vrijeme na svim mogućim terenima i nisam osjetio takav drastičan pad morala. Dapače, od 1992. do 1995., sve akcije su izvođene s više ili manje uspjeha, ali ukupno gledano, sve se završavalo u našu korist.
 9. a brate jesi se uhvatio za to...nije mi se dalo pisati HV i MUP, nego sam napisao HOS, a mi tu kraticu dosta često koristimo, barem u profesionalnim krugovima...
 10. Definitivno DA, a posebno u tom slučaju. Gledaj, glavni čimbenik koji je odredio datum akcije je bilo napadno djelovanje kombiniranih jedinica VRS i VRSK na Bihać. Mi jednostavno nismo smjeli dozvoliti da zauzmete Bihać. Odatle Skok 1 i daljnje akcije prema Grahovu iz dva razloga. Prvi je: zbog angžmana oko Bihaća popustila je koncentracija na području Livna, Grahova i Glamoča i to se moralo iskoristiti i iskoristilo se. Drugi: zaposjedanjem kritičnih točki otvara se Knin, doslovno u domet kratkometne artiljerije. Nije jasno zašto je GŠ VSK uporno nastupao u Bosni sa VRS kada im se doslovno mač spuštao na glavu. Svatko je to vidio. Kada su se malo pribrali bilo je kasno jer mi smo već zauzeli sve što smo htjeli. Ironija je ova. Da niste napali Bihać, do Oluje ne bi tada došlo to je sigurno. Možda iduće godine ako se stvari ne bi popravile. Drugi napad na Bihać je ono što je poslužilo kao okidač za operativnu akciju isplaniranu 1994.
 11. Prvo i osnovno da je VRS imao snaga da " udje " u podrčja pod kontrolom SVK, onda sigurno ne bi tražio pojačanja od SVK za djelovanja na teritoriju BiH nego bi to odrađivali sami. Zanimljivo je kako ste malo malo išli pucketat po Bosni, a da VRS nikad nije pucketala u Hrvatskoj...
 12. hehehehe, al ti kontaš majke ti...HOS = hrvatske oružane snage ( HV i MUP ) mrki jednostavno mi je teško povjerovati u to da je nekome iz Novog Sada ili Zemuna stalo do, primjerice, Banije nego nekome iz Bjelovara. Ali u ovom kontekstu govorimo o ulasku VJ u otvoreni rat s Hrvatskom, što bi reklo da je svakom stalo da ih zaustavi i onemogući....tu je suštinska razlika.