Bepo

Members
 • Content Count

  930
 • Joined

 • Last visited

About Bepo

 • Rank
  Dzomba

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Knindza, Slazem se sa svime sto si napisao. Da, jos jedan pali mit... Hr reziser Ognjen Svilicic u nedavnom razgovoru za Jutarnji rekao je otprilike '...u kontekstu danasnje EU, Zagreb je periferija a Split zabit.' ;-)
 2. Danas, 2015. godine, svi spomenici NOB-a u Istri su na broju. Svi koji su 90-ih bili ruseni, ostecivani (uglavnom oni na glavnim prometnicama, sto upucuje na 'autore'), izvorno so obnovljeni. Neznam tocno na koje spomenike mislis, ali recimo spomenik na vodnjanskoj cesti kod Vodnjana, posvecen poginulim vodnjanskim komunistima Talijanima, na svojem je mjestu uz samu cestu, na vrhu mu velika crvena zvijezda petokraka.. Na Velom Vrhu, na raskrizju prema Fazani i tvojem Stinjanu, uredno stoji spomenik na mjestu, ulazu u grad, na kojem je fasisticka milicija iz osvete povjesala 27 pulskih antifasista. Spomenik je uredjen i redovno se na njega polaze cvijece. Preko puta arheoloskog muzeja nije bio antifasisticki spomenik, nego biste jugoslavenskih rukovodilaca Borisa Kidrica, Gjure Salaja, Edvarda Kardelja... to je jedino sto je uklonjeno. Tko je izazvao ratni kaos? Vjerujem oni koji danas imaju najvise koristi od tog ratnog kaosa - nacionalisticke elite.
 3. Šta je sad opet Željac? Tefteriš, tefteriš... i udaraš :<| ... Zatefterio si bio Vladi da je Srbin... Iskreno, iz gore navedenog da se zaključiti samo da je bio ratni kaos, a manje tko se branio a tko napadao... Da, mogu. Na ulazima u Vodnjan i na Velom Vrhu (ulaz u Pulu) i danas stoje uređeni svi partizanski spomenici na kojima su uklesana imena poginulih i ubijenih Hrvata i Talijana, palih za slobodu i stvaranje Jugoslavije. Koliko su voljeli Jugoslaviju i antifašističku borbu, svjedoče i danas njihovi potomci koji su te spomenike sačuvali, obnovili i na kojima redovno odaju počast. jel to zalis za Yugom ili za '90 godinama Ma kakva Juga, kakve 90-e, lijepo je napisao Knindža, žali se već i za dvije hiljaditima...
 4. Knindza, istina, prođoše godine od prvog postinga ovdje... Prije nego sam se odlučio javiti, po navadi krenuh računati, zbrajati baš to... uf... pa jeli moguće? Sjećam se kako su me neki učesnici tada pozivali na red, ne mogu ja i ne mogu oni samnom tako otvoreno razgovarati o tim temama, jer da je samo osam godina prošlo od rata... dobro se toga sjećam... a sada dvadeseta godina! Osam i dvadeset, razlika je to... puno... a kako je brzo prošlo... bolje da ne razmišljam previše...
 5. Pozdrav Knindza! Drago mi je da me se sjecas, ja se sjecam svih Vas upecatljivijih starih clanova... Ubi nas nostalgija, sva stara vremena cine nam se nekako boljim, ne mogu se ni sam oteti tome... Ziv bio!
 6. Ooo... Zeljo je jos brzopotezan... Ne brini se ti za Vladu, prepoznao bi on dobro Zavicaj, a i njega bi njegovi... Nego, ne napade me onomad davnih dana da lazem, da je Grbin Srbin, da nije bilo ispravna Hrvata bas niti jednog... A vidis, istinita historoja pise neke druge stranice, opovrgava mitove i rusi predrasude... Od 5'000 aktivnih vojnih lica u Puli, velikom vecinom Srba, niti jedan te 1991. nije krenuo u akciju kako bi zbilja branio Jugoslaviju, na njezinim stvarnim granicama... osim Vlade, Istrijana, Hrvata, Jugoslavena.
 7. Vlado Grbin je imao potrebu da se javi u zavičaj, da iznese svoju stranu priče iz ratne 1991. godine. Mislim da je ovo pravo mjesto da ju prenesem, neka ostane zabilježeno... I komentar... Izvor http://www.volim-losinj.org/razno/1307-okrivljeni-vlado-grbin-o-dogadjaju-1991-godine Pozdrav svima koji me se sjećaju, Živili!
 8. Pošto živim na toj "drugoj strani", sa sigurnošću znam za nekoliko takvih priča. Znam za priče iz Dalmacije, za primjere Srba koji su, ajde pristojno da napišem, imali potrebu da svoju 'lojalnost Hrvatskoj' dokazuju time što su jurišali prvi i najžešći... Poznajem i neke takve u Istri... Čuo sam priču za jednog Hrvata iz Dalmacije koji je spalio rodnu kuću svoje babe, odnosno kuću rođenog pradjeda i živog očevog ujca par dana nakon što je ovaj izbjegao.... A baš ovakvu priču koju ti ovdje opisuješ, ispričao mi je tip koji je nakon operacije 'medački džep' ušao u rodno selo svoga oca i dugo nije mogao naći temelje stričeve kuće, jer je sve bilo sravnjeno sa zemljom....
 9. Živ sam! Dosta toga mi se u životu promijenilo. Povukao sam se potpuno iz društvenog virtualnog svijeta. Upravo mi završava godišnji, sjedim pred kućom, pa se sjetih starih puteva virtualnih druženja.... Nevjerovatno mi je prije koliko godina sam prvi puta došao na ovaj forum, koliko sam vremena ovdje proveo, koliko sam uporan bio.... Vidim, još vas ima veterana.... Bravo! Bez obzira na ponekad teške rasprave koje sam vodio, teške napisane riječi, pa i uvrede... Kada se sada svega prisjetim, čisto mi je srce i sve vas kojih se sjećam, dragi ste mi svatko na svoj način. Puno sam toga ja ovdje saznao, u susretima sa 'drugom stranom', različitima od sebe, puno sam toga dobio, a mislimčak da sam odlaskom iz vašeg društva zaustavio čitav jedan aspekt osobnog razvoja na kojem sam među vama godinama radio. Nadam se da će mi se inspiracija za sudjelovanje na forumu nekad vratiti. Svi koji me se sjećate, primite srdačne pozdrave Živjeli!
 10. Krajnje točke ruske brige su Kavkaz i Crno more.
 11. Držati toliki eksplozivni arsenal, tako slabo uskladišten i osiguran.... Izgleda da u HV-u više nije ostalo mnogo od školovanog kadra JNA, očito je da sustav ne funkcionira. Požar koji je izbio nedaleko pod skladištem, u trenutku dok je puhao vjetar koji ga je potjerao u tom pravcu.... U svakom slučaju, ovo nije bio običan "vatromet", nego stvarno gadna situacija za ljude koji žive u tom okruženju.