• Announcements

  • dj-zombi

   Pristup forumu neregistrovanim posjetiocima   04/10/2017

   Od danas gosti (neregistrovani posjetioci) vise nece moci vidjeti forum, osim sekcije "Uputstva i Pravila".   Razlog?   Eto bas zato!   Znaci, da bi citali forum registrujte se i udjite sa svojim nadimkom.

Делиријум

Members
 • Content count

  1,599
 • Joined

 • Last visited

About Делиријум

 • Rank
  Dzomba

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  ...ма где била ти...
 1. Дај Банија не зезај... ево људи су објаснили пре 30 година: ...све је то српски, а они могу да се пренемажу колико год хоће.
 2. Који је по свим научним критеријумима српски.
 3. Ево нешто слично: http://www.frontal.rs/index.php?option=btg_novosti&catnovosti=7&idnovost=60581
 4. Ако је рушена Југославија онда ми никако неможемо бити "побуњеници са којима нема договора". Драго ми је да ти ни данас није јасно шта сте онда хтели. Само полако...временом ћеш схватити какви сте мајмуни испали што сте за рачун запада кренули у неуставну и насилну сецесију.
 5. Личанка, нормално http://korenicani.com/HelenBentleyDelic.htm
 6. http://www.snd-us.com/aktivnosti/vesti/1763-odluka-2016-stare-rane-i-neispricana-prica-o-ulozi-americkih-srba-u-izboru-donalda-trampa-za-predsednika-amerike.html
 7. Знам ја то врло добро зато сам и написао оно данас. На главу су ми се попели разно-разни неолиберални НВО "експерти" са својом мантром како је транзиција болна, како су су против само губитници транзиције итд. Што бу рекли у Америци карма из бич
 8. Потпуно се слажем са твојом оценом у вези америчке потребе за предахом. Мени је само драго што ће једна од последица свега тога бити смањење америчких донација разним НВО петоколонашима по свету. Зато и кмече као дете кад се одваја од сисе А ја волим кад ови неолиберални кмече. Шта да им радим, транзиција је болна, јел тако беше
 9. Прво Брегзит па после Трамп. Задовољан сам. Не због тога што волим енглезе или Трампа, напротив, већ првенствено зато што након тога циче и пиште "неолиберални/НВО" јаничари. Њихова дрека је музика за моје уши
 10. Бог душу да му прости. Какав је да је, наш је.
 11. У суштини се слажем са тобом. Послератна комунистичка историографија је игнорисала све што је било пре 22. јуна и Хитлеровог напада на СССР. До тад се КПЈ придржавала споразума Молотов-Рибентроп, па су неки чак покушали да у оквиру Хитлеровог новог светског поретка (звучи познато) легализују КПХ код Павелића. Уопште до 22.јуна комунисти на територији окупиране и раскомадане Краљевине Југославије нису трпели никакве репресалије. Након Хитлеровог напада на СССР 22.јуна Стаљин је, кад се прибрао од шока, мислим 28.јуна (на Видовдан) позвао све комунисте на отпор нацизму на шта је КПЈ одговорила 4.јула својим позивом на борбу против окупатора. Е тај 4.јул су комунисти узели као репер за почетак свог отпора окупатору и све остале датуме се одредили после њега, желећи да себе представе као једине који су били за пружање отпора окупатору. Тако су у Србији одредили 7.јул који је сам по себи споран, занемарујући 27.март, занемарујући 6.април, занемарујући 11. мај... јер то није било у њиховој режији. У Црној Гори су приграбили српски народни устанак 13.јула против "независне државе" Црне Горе која је проглашена 12.јула. У НДХ је тек посебна прича. Присвојили су српски устанак на четничкој тромеђи и подели га на два дела. Као један је био у Дрвару 27.јула, а други у Србу исто 27.јула. А од Дрвара до Срба ваздушно има 10-ак километара. Занемарили су Грачац 12.априла. Занемарили су Сански Мост 6.маја... Али 'ај да кажеш да то нису ни били устанци у класичном смислу, мада су за Белу Цркву и Крупањ били оличење отпора окупатору. Занемарили су 4.јун у Херцеговини и устанак попа Радојице Перишића који је имао све елементе устанка, али комунисти у њему нису учествовали.
 12. Страшно како је "наука из ковачница братства и јединства народа и народности" мутирала и базично опстала до данашњег дана. Као што су после 2. светског рата у исти кош стављени усташе и четници, тако се сад у исти кош стављају Туђман и Милошевић. Упорно се релативизује хрватска кривица за пропаст обе Југославије и по сваку цену се део те кривице настоји пребацити нама Србима. Као да је Милошевић пре свих организовао референдум о једностраној сецесији. Као да је ЈНА сама себе држала у блокади док се није извукла на безбедну територију. Као да су за распад Југославије исто криви они који су је бранили и они који су је рушили. Како нико не може да укапира да се изједначавањем четника са усташама и Милошевића са Туђманом уствари ми Срби изједначавамо са Хрватима?!
 13. Милошевић једини није спровео референдум у својој републици о изласку из Југославије, а Хаг му је судио као највећем кривцу за распад Југославије. Судили су му што се једини супротставио насилној и неуставној сецесији у Југославији која је индукована са запада. Тако да... мани ме хашке правде. Можемо да причамо о начину владавине, крађи избора, издаји Крајине, санкцијама на Дрини... о милион ствари за које је Милошевић крив. Али Хаг да му суди због тога што се држао устава и закона који каже да је једнострана сецесија неуставна? Нека хвала!
 14. Кад мало боље размислим потпуно се слажем са тобом Извињавам се свима за оф... у праву је Тор Само бих да се осврнем на 2. пасус у твом посту, пошто се са 1. апсолутно слажем. Несумњиво да је Србија била једна од савезница и чланица Антанте, али на мировним конференцијама коло воде велике силе победнице. Оне прво себе намирују, а остале гледају да уклопе у своје планове. Наша велика несрећа у 1. светском рату је Октобарска револуција. Да комунисти нису убили Руског Цара и да је Царска Русија била заступљена у Версају ја верујем да би они тражили максимално територијално проширење за Краљевину Србију, пошто су због ње и ушли у рат. Овако је преовладао став запада да ако А-У није могуће обновити, треба бар направити неки њен сурогат како би лакше могли да управљају кризама. И тако су нас "усрећили" са Хрватима и Словенцима и уместо велике стабилне Србије, ми Срби смо завршили у нестабилној Југославији.