Делиријум

Members
 • Content Count

  1,629
 • Joined

About Делиријум

 • Rank
  Dzomba

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  ...ма где била ти...

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Па шта каже за Хрвате а да је у супротности са оним што је рекао за Србе? Јасно је да Срби живе са обе стране реке Дрине, која је кичма српске територије. Али у пројекцијама Ватикана, Дрина је нека почетна граница њиховог домена. Притом у древном црквеном шематизму Дрина није била граница, већ је у једном тренутку била граница између Источног и Западног Римског Царства. И из тога се види мимикрија римских папа. Они под маском хришћанства гурају причу римских цезара. И као што су римски цезари у своје време организовали убијање и гоњење раних хришћана, тако и римске папе у ово време преко својих егзекутора организују убијање и протеривање садашњих православних Хришћана, у конкретном случају Срба.
 2. Ромејски цар Константин Порфирогенит пише да су Срби од цара Ираклија добили простор између Цетине и Мораве. Франачки хроничар Ајнхард пише да Срби држе највећи део римске провинције Далмације. Како год окренеш, источно од Цетине и Динаре живе само Срби. Који су већински Православни, али има и Римокатолика. Пошто је план Ватикана да покатоличи цео свет, Срби су се као колективитет међу првима нашли на удару ватиканског прозелитизма. Како Ватикан није успео у својој максималистичкој намери да све Србе покатоличи, он је онима је покатоличио наметнуо други идентитет. Па су прво били Херцеговци, Далматинци, Буњевци, Шокци... да би их 1900. године одлуком Концила у Загребу све колективно утерао у хрватски тор. Уосталом то се најбоље види по језику. Тамо где се изворно прича штокавски то су старином Срби ма како се они данас изјашавали.
 3. Чоколинда као напаљена чирлидерсица у неком генг/бенг порнићу 🤣🤣🤣
 4. У тренутку отпочињања Олује, на Плану з4 стоји потпис крајишког руководства. Такође, у тренутку отпочињања Олује на Плану з4 и даље нема потписа хрватског руководста. Шта даље није јасно?! Хрватску страну нико није ни притискао да потпише јер је иза њих стајала мртва Данке Дојчланд и цео запад па су могли да мудрују колико су хтели. Иза нас није стајао нико и могли смо да потпишемо било шта, Олује би било.
 5. Ево четнички војвода и пуковник Драгутин Кесеровић, командант расинске групе корпуса са совјетским (руским) командантом Црвене Армије пуковником Проњином и америчким поручником Крамером, представником савезничке мисије код четника, на тераси хотела Париз приликом ослобођења Крушевца 14.октобра 1944. године. Ај' сад разгули!
 6. Е мој брате, мантра са Милошевићем је иста као и својевремено са четницима. Раније су нас учили да су домаћи издајници били четници и усташе, а сад нас уче да су за све криви Милошевић и Туђман. А са тим флоскулама се релативизује укупна хрватска кривица за све несреће које су се икад десиле на територији било које Југославије а ми Срби се гурамо у исти кош са Хрватима. Брига мене за Милошевића. Први пут кад сам стекао право гласа, гласао сам против њега, а после није било ни потребе јер је тада и пао. Колико да знаш. Али не може Милошевић у исти кош са Туђманом, као што ни четници не могу у исти кош са усташама. Јер је то подвала која нас Србе сврстава у исти кош са Хрватима што се тиче кривице. Уосталом, тај Милошевић никад није организовао референдум за отцепљење од Југославије у Србији, а ми Срби ван Србије где год смо били приморани да се изјаснимо, изјаснили смо се за останак у заједничкој држави. И ми у Крајини и у БиХ и у Црној Гори. И сад још треба да пристанем на то да смо за растурање Југославије исто криви ми који нисмо рушили са онима који су рушили. Вала, толико ми вране још нису мозак попиле.
 7. Како не схваташ јеб'о га ти... ништа наш потпис неби променио. Олуја је била спремна и имала је подршку запада. Само би се нашао други изговор јер би нас убрзо нечим другим условили. Замера се нама што нисмо потписали, као да га је Туђман потписао па је ситуација чиста. Непотписивање је само изговор, иначе колико они држе до писаних докумената најбоље се види у нашем брисању из конститутивности. Али кад имаш политичку подршку запада, онда можеш и да се једнострано одцепиш и ником ништа. Њихов референдум важи наш не важи, иако смо у тренутку истог још увек и једни и други формално у Југославији. О чему даље да причамо?!
 8. И о ком ми плану З-4 причамо и шта би наш потпис на њему променио, ако је Туђманов циљ био да "практићки нестанемо" ?! Ако је устав, као највиши правни акт мртво слово на папиру кад су циљеви другачији, онда је глупо потезати наш евентуални потпис на План З-4 као нешто што би променило било шта по питању нашег опстанка. Да се разумемо, мени је то одавно јасно али изгледа да још увек није свима.
 9. И швапски драг нах остен и онда и сад.
 10. Упоређујем ултиматум 1914. са ултиматумом 1995. Јеси ти преспавао пад Берлинског зида па не схваташ да је све што нам се после тога десило само последица наведеног?
 11. Мени тај план 3-4 личи на ултиматум који је А-У 1914. поставила Краљевини Србији. Наравно да је исход на крају био другачији, али ту је принцип исти. Понудим ти ултимативно нешто за шта сам сигуран да не можеш никако да прихватиш, а ако нећеш има да те нема. Отприлике ја сам решио да ти отмем кућу. И кажем ти: "Ако се не буниш оставићу те неко време да живиш у њој, а ако се буниш избацићу те одмах. Шта си одлучио?" И ти кажеш: "Како сад то, то је моја кућа. Чекај мало да размислим..." И ја злурадо констатујем: "Значи не пристајеш. Сам си крив". Ето тако функционише међународно право кад катедру држи Свето римско царство немачке народности илити четврти рајх познатији под еуфемизмом европска унија. Уосталом тај план није потписала ни Хрватска страна никад! Тај план је служио хрватима и западу само као изговор за Олују. И то му је била основна функција. Какав Мартић, какав Бабић, какав Милошевић?! Данке Дојчланд се ујединила и кренула да поврати своје раније изгубљене позиције. Хрвати, пијуни, физикалци, обични извођачи радова су ту само оруђе новог немачког драг нах остена. Срби као и увек брана свему томе јер не желе да буду швапски коњушари. Због тога смо кажњени 95. као што смо кажњени 41. или 1914. за време немачке доминације у европи.
 12. Није му гурао бакљу у уста, то је немогуће. Имаш неко друго објашњење за Трајковићево дивљање и махање пиштољем? А што се онда жандари понашају као да су припадници неке супарничке групе уместо да буду прави професионалци којима све време таксиметар ради. Иначе честитам, успели су Хрвати да се не прича о њима него о "злим" Делијама. Нећу се више оглашавати на овој теми. Ипак су Делије за све криве. Тако су рекле чике на тевеу.
 13. Немој и ти Куваре да вртиш сорошевску пропаганду о гурању бакље у уста. Ја сам био присутан на тој утакмици. Прво тај тРајковић није био у својству службеног лица на тој утакмици него се касније "спином" сакрио иза тога. Пре тога је изигравао каубоја и претио пиштољем да би на крају први пуцао из њега?! Наравно после је пуштена прича да је сваки дрот 24 часа на дужности, што је класично покриће за њихово дахијање. Време пролази и сећања бледе, али се још увек сећам да је Командант Жандармерије на питање зашто одмах није интервенисао и заштитио колегу рекао да уопште није знао да је "господин" тРајковић ту. Нарвано та изјава је одмах склоњена. Такође снимак који се појавио на јутјубу је крајцован тј. није пуштен од почетка, него од оног тренутка кад је то мурији одговарало. И онда за једну класичну кафанску тучу они ребну дечка са 10 година, а за убиство се добија мање Зато су и били графити Правда за Уроша јер је казна била драконска, и уопште није одговарала учињеном делу већ се демонстрирала сила на навијачима кад већ не може на шиптарима. Дакле, тражена је правда а не слобода. П.С. Немој и ти, молим те, да на овој теми која благе везе нема са Делијама, релативизујеш ствари и увлачиш Делије у њу.
 14. Не иду се млатити него иду код пријатеља. Не покушавај мени да солиш памет на ту тему, јер о њој знам сигурно више од тебе. И не покушавај у овај свињац да увучеш Делије јер немаш ниједан елемент за то. Туча је избила на југу, тукли су се Гробари међусобно, Делије нису учествовале у њој а Хрвати изгледа јесу. Пошто против Делија у овом случају немаш ништа конкретно осим стереотипа, молим те обиђи ме са том сорошевском реториком.
 15. Мешаш бабе и жабе. Делије у Грчку иду редовно јер су у братским односима са навијачима Олимпијакоса. Исто тако навијачи Олија долазе код нас. Тако да уопште не чуди откуд Делије у Пиреју. Чуди одкуд хрвати у Београду? Са ким су они у братским односима у Србији?