Primislje

Members
 • Content Count

  81
 • Joined

 • Last visited

About Primislje

 • Rank
  Stalni clan

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Pročitao tekst Žarka Jankovića i moram da kažem da dugo nisam čitao nešto besmislenije. Primjera radi, izjava Hrvatice Dalmatinke "Svi Hrvati su ustaše. Nas tako vaspituju od rođenja u katoličkoj crkvi" jednako je prezenciozna kao i ona da je Srbin iz Vukovara razbio ploču s ćirilićnim natpisom pa to sad kao znači da su svi Srbi u Vukovaru protiv ćirilice. Jeftini manevri kojima autor teksta pokazuje svoju opterećenost međunacionalnim odnosima.
 2. Član je i Zvezde i Hajduka. Članstvo u Zvezdi samo je još jedan argument da podivlja u drugu stranu. Tako to ide sa dokazivanjem da si "veći i čišći Hrvat" od drugih.
 3. Imajući u vidu odrastanja djece miješanih brakova u društvima današnjih banana-republika, mali je novi Pavelić. Predviđam mu ulogu jednog od vođa Torcide, čije će navijanje u većini biti okrenuto pljuvanju po Srbima.
 4. Najbolji dio kad mu Marić na 1:11:45 kaže da ga je Radivoj Radić na 100 strana svoje knjige masakrirao i razvalio. A ovaj odma u kontru :"Ma kako bre razvalio; koga razvalio?"
 5. Slažem se s tobom da je teorija o doseljavanju i imenima naroda u to vrijeme besmislena. Eh sada...ako ti misliš da su švabe zapravo Srbi, isto kao i Rusi, da je rimskim carstvom vladalo 40-ak careva srpske krvi, da su Drakula, Konstantin Veliki, Aleksandar Veliki i Ivan Grozni bili veliki patriote-Srbi, da je jedna od prvih srpskih prijestolnica Babilon (Vavilon), da je Isus pričao srpski a Biblija napisana na srpskom, da su Srbi vladali Egiptom te da je raspadom antičkog Srpskog carstva nastala Evropa, onda moram da se nasmijem. Možda Jovan ima titulu doktora, ali to ne garantira da su mu preko 95% izrečenih teorija obične gluposti i nagađanja.
 6. Deretić je car i po. Čuo sam na desetke njegovih teorija, ali svaki puta me uspijeva oduševiti. Srbi vladali Egiptom; Isus propovjedao na srpskom; prva Biblija pisana na srpskom. Ovo je samo prvih 10 minuta videa. Legenda
 7. Postoji i to je relativno nova piva (nije je bilo u Jugoslaviji). Nema tradiciju, ali se proizvodi u malim količinama - nije pasterizirana i nema konzervansa. Jako dobra piva, ali teško se nađe.
 8. Svijetle pive: 1. Vukovarsko svijetlo 2. Velebitsko svijetlo 3. Zlatni pan Tamne pive: 1. Velebitsko tamno 2. Vukovarsko tamno 3. Karlovačko crno Nažalost, duže vremena nisam imao prilike da pijem neku od nekada poznatih i priznatih piva naših krajeva (Nikšićko, Laško, Jagodinsko, Apatinsko,...) Karlovačko svijetlo otišlo u 3pm...Ožujsko nikad nije ni valjalo. Strane pive nikad nisam preferirao, a Bavaria je sve samo ne piva (djeluje kao da je nekad bila piva pa su u nju sasuli hektolitre vode - preblag okus za kordunaško grlo. Dj-zombi, unaprijed se izvinjavam )
 9. Imaš zanimljiv način razmišljanja. Nelogičan, ali u svakom slučaju zanimljiv. OK, pjesma je proustaška i točka. Vrvi ustašlukom i ogavno je da čovjek uopće ima obraza da sklada pjesmu majci.
 10. Ne znam što se pališ odmah? Samo mi nije jasno zašto tu pjesmu smatraš nacionalističkom pjesmom. Čovjek (Jasenko Houra) je lijepo objasnio da je napisao pjesmu kao posvetu preminuloj majci. To što ti ili ja mislimo kakvu poruku pjesma ima, totalno je nebitno. Nismo je mi pisali.
 11. Ahhh...vidim da mi gore u komentaru onaj smajlić mlati bičem. Da ne dođe do nesporazuma, trebao je da se smije, ali očito sam nešto krivo istipkao. Ne mogu da nađem opciju editiranja. Izvinjavam se.
 12. Nekad imam osjećaj da neko naivno djete priča, a ne Savo. Ipak treba mu odati počast pošto već dugo lupa glavom u zid, iako zna da je zid tvrđi.