Sajevc 120

Members
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

About Sajevc 120

 • Rank
  Novi clan
 1. Zagreb: Ubica porodice Roknić ostaje u pritvoru ZAGREB - Bivšem karlovačkom policajcu Željku Gojaku produžen je pritvor, nakon što je Zagrebačko županijsko tužilaštvo protiv njega podiglo optužnicu zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, saopšteno je danas iz tog tužilaštva. U optužnici se Gojak tereti da je 5. oktobra 1991. godine, u karlovačkom naselju Sajevac, s grupom nepoznatih pripadnika Zbora narodne garde upao u kuću Marka Roknića i hicima iz vatrenog oružja usmrtio njegovu 14-godišnju ćerku Danijelu i svastiku Dragicu Ninković. Tada je ubijen i Marko Roknić. Iako je policija u krivičnoj prijavi, a onda i tužilaštvo u zahtevu za istragu, Gojaka teretila i za smrt Marka Roknića, u optužnici piše da je za njegovo ubistvo odgovoran neko od pripadnika ZNG-a koji su, zajedno s Gojakom, upali u Roknićevu kuću. U optužnici se navodi da je Gojak počinio ratni zločin kršeći međunarodno pravo, dok je "kao pripadnik Policijske uprave karlovačke branio grad od napada paravojnih srpskih jedinica i jedinica JNA". Sud je prihvatio predlog tužilaštva da mu se pritvor produži zbog težine krivičnog dela, pa će Gojak u zagrebačkom zatvoru Remetec najverovatnije ostati tokom celog suđenja, koje će voditi sudija Siniša Pleše, a čija bi prva rasprava trebalo da bude zakazana početkom 2011. godine. Mediji su ranije izveštavali da je slučaj porodice Roknić, čiji masakr mnogi porede sa ubistvom zagrebačke porodice Zec, aktualizovan nakon što su dvoje preživelih članova familije - supruga Branka i sin Nenad koji žive u Srbiji, dali iskaz beogradskom Specijalnom tužilaštvu za ratne zločine. Slučaj je preuzelo hrvatsko državno tužlilaštvo, a Gojak je uhapšen 25. maja ove godine. Prema pisanju medija, dvoje preživelih je istražiocima izjavilo da su u kuću upala četvorica vojnika, od kojih su dvojicu prepoznali kao susede. Posmrtni ostaci članova porodice ove godine su ekshumirani s groblja u Popović Brdu, kod Karlovca, gde su sahranjeni u jesen 1991. godine. Večernje novosti 25.11.2010.
 2. Poslije dužeg vremena i velikog razočarenja u većinu Sajevčana ipak su se pojavila dva svedoka koja će da svedoče. Prvi koji je pokopavao pokojne i drugi koji je pokojne iznosio iz kuće Roknićevih. Ustaše imaju 15 svedoka koji su u stvari bili vojnici i u akciji a mi samo dva. A bolje dva nego ni jedan. Takvi smo mi Srbi sa Sajevca.
 3. Dragi zemljaci, Sajevčani kao što znate počeo je krivični postupak protiv okrivljenog Željka Gojaka za pogibiju porodice Roknić. Na kukavički način "hrabri" hrvatski vojnici možda je ciničnije reći branitelji, upali su u dvorište Roknićevih i ubili dete od 14 godina Danijelu Roknić (više prostrelnih rana sa leđa), Dragicu Ninković (prostrelna rana u glavi iz neposredne blizine) i Marka Roknić. Svi su bili civili. Marko roknić nikad nije pripadao ni jednoj vojnoj ili milicijskoj formaciji. Žena mu je bila hrvatica. Svedoci koje je pozvala odbrana, uglavnom hrvati izneli su mnogo laži na sudu. Molim sve koji su bili prisutni tog 05.10.1991. na Sajevcu i koji su voljni istinito svedočiti da se jave. Mnogi Srbi se plaše svedočiti, plaše se lažnih hrvatskih optužnica. Šta reći, želim im miran san. sajevac120@yahoo.com