xbow

Members
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

About xbow

 • Rank
  Novi clan

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hrvatsko sudstvo je naravno procesuiralo prvo srbe, zar je to čudno? Recimo ovako, pravda nije stigla sve koga je trebala, ali postoje i suprotni primjeri, samo jedan primjer je Branimir Glavaš. Kazne su u skladu s društvom. I ja mislim da bi Goli otok bio prikladnija kazna. Točku 1 ne opravdavam. Ali ni vi ne bi trebali točku 2 opravdavati točkom 1. To je poanta. Jer onda ta točka 2 po istoj logici opravdava točku 3. Pa ako netko zastupa da pravilo vrijedi u jednom slučaju, onda vrijedi i u drugom i onda se ne bi trebao žaliti zbog posljedica. Ono što mene najviše smeta kao hrvata je da je bilo takvih osvetničkih ubojstava, jednako kao i ubojstava na početku rata. Zato i smatram da ih treba kazniti iako mogu razumijeti da se dogode u pojedinačnim slučajevima.
 2. Realno, ukupno najveći gubitak u ovom ratu pretrpili su ljudi koji su ostali bez svoje imovine, a čini mi se da je takvih najviše srba. Ako ovakvu logiku oni sami propagiraju onda će zauvijek ostati oštećeni. Zašto? Evo redosljeda: 1. hrvati su ubijali srbe 2. srbi su odlučili da to ne žele trpiti pa su se odlučili obraniti i u procesu sami kazniti one koji su krivi 3. hrvati smatraju da su nedužni stradali pa se u oluji osvećuju točku 3 opravdava točka 2, a točku 2 točka 1. S tim da jedni s drugima nemaju baš nikakve veze. Svi gube, najviše oni kojih najviše ima. Mislim da bi svima bilo bolje kad bi rekli ovako da moraju biti kažnjeni svi koji to zaslužuju. I ako se ne varam neki procesi vezani za početak rata su se vodili ili se vode u Hrvatskoj i u nekima od njih su već i pale osuđujuće presude.
 3. Pratim ovaj forum već dugo. Sviđa mi se način na koji se trudite raditi i ne biti pod utjecajem propagande. Ne želim se svađati, ali se osvrnuti na ovaj post. Htjeli ne htjeli svi smo pod utjecajem propagande i zato je jako teško dokazati tko je nešto (zlo) počeo prvi. Bitno je da s ljudske razine smatramo da se neke stvari ne mogu tolerirati i moraju se adekvatno sankcionirati. U tom kontekstu važno je reći da zločini koji su se dogodili na početku rata ne mogu biti opravdanje za zločine koji su se dogodili na kraju rata. Ali isti princip vrijedi u bilo kojem trenutku. Dakle bilo kakvo opravdavanje situacije u Vukovaru do 21.11.1991. je apsolutno ispod svih standarda koje ovaj site pokušava propagirati.