palež

Members
 • Content Count

  304
 • Joined

 • Last visited

About palež

 • Rank
  Dzomba

Recent Profile Visitors

459 profile views
 1. Koliko smo mi Srbi krajišnici pogrešili kad smo neograničeno vjerovali Majčici Srbiji i njezinim sinovima tek će se vidjeti. Stoga ne gajite više iluzije da će se naći dovoljan broj hrabrih i čestitih Srba nalik onima sa Cera, Kolubare, Kajmakčalana, Dunavskog keja...
 2. Od kada znam za sebe i koliko god sam bio u stanju doći do onformacija Hrvati nikada nisu imali i jednu dobronamjernu misam prema Srbima. Njihova djeca se vaspitavaju na osnovama mržnje koja je intezivna posebno kad su Srbi u pitanju. Otac njihove nacije Ante Starčević je bio najveći srbožder, a nasledili su ga Frank, Pavelić, Bakarić, Tuđman...
 3. Kakav idiotizam!!! "Ja klečim i tražim pomilovanje za Srbiju"...!? Pomilovanje se traži za nekoga ko je osuđen za neki zločin. Ko je to i kada osudio Srbiju i pred kojim sudom. Znali smo da je ovaj nesretni "predsjednik" čovjek bez itengriteta, obrazovanja i itelegencije, ali da ovako može zablejati nismo znali. Fuj! Nemam više riječi niti snage da bilo šta kažem.
 4. Mamić je poštenjačina jer kaže ono što misli dok se mnogo veći srbožderi kriju iza svog "europeizma". Isto tako pošteniji je bio Mile Budak uzvikujući: "Srbe na vrbe", nego Vladimir Bakarić i ostala bratija kličući "bratstvu-jedinstvu", a kujući novi pogrom nad Srbima. Pamet u glavu braćo Srbi!
 5. Da ovo neko napiše u Zagrebu i pri tome da bude otkriven nebi mu falio linč. Ovo je ipak napisao neko ko nema nimalo saosjećanja prema patnjiama vlastitog naroda ili neko ko nije Srbin, nego provokator iz redova ustaša, Šiptara... Nedavno sam imao interesantan dijalog s jednim trinaestgodišnjakom sinom izbjeglog Krajišnika navijačem "Partizana". Pokušavajući mu ukazati na neuporedivo svjetliju istoriju "Crvene zvezde" rekao sam: - Crvenu zvezdu su formirali Srbi nakon rata i u njoj su igrali: Mitić, Stanković, Tomašević, Jezerkić, Vukosavljević, Predrag Đaić, Zeković, Mrkušić, Zlatković, Spajić..., a u "Partizanu" su prevladavali Hrvati: Brozović, Glazer, Šoštarić, Čajkovski, Bobek. Zebec, Herceg, Valok, Belin... Predsjednik Im je bio krvolok Tuđman. -A ko je bio taj Tuđman?! - Upita dječak. Dakle otac se nije potrudio ni da mu kaže osnovne stvari o vlastitom stradanju, a kamo li šta drugo. Skloni smo mi zaboraviti sve iz svoje prošlosti i na vlastitu štetu i na svoju sramotu.
 6. Ovi što pišu u stilu: "Treba ljudima posla, dobre zarade...ćirilica im ne trba..." Drugim riječima njihova kultura, tradicija, porijeklo, istorija, vjera nisu važni. Da se napuni stomak pa makar i po cijenu pljuvanja po vlastitoj prošlosti. Po njihovim shvatanjima treba se povinovati težnjama njihovih vjekovnih neprijatelja, koji veličaju ustaške zločine pri čemu se pozivaju samo na vreme kad su "obrali zelen bostan" u krvavoj drami Vukovarskoj kojoj su sami kapitalno doprinijeli. Oni su ti koji su onako mučki počeli ubijati Srbe već nakon izbora 1990. godine. Kako reče Željo imali su oni prije svega i svačega na pretek i sve su popljuvali. To njima nije bilo dosta, jer im je bilo mnogo važnije da istjeraju Srbe sa njihovih vjekovnih ognjišta i tako osvare ciljeve koje su postavili Starčević, Pavelić, Tuđman. Milion puta sam bio svjedok izlivanja mržnje prema Srbima još u ona "sretna vremena" kad je vladalo relativno blagostanje i sveopšta sigurnost ljudi... Nevjerovatno kako neki ljudi ne vide dalje od punog tanjira.
 7. Kakvi li su to "Europljani"? Bože mili smrsdova i gadova što okužiše zemlju po kojoj hodaju!
 8. "Hrvatski antifašizam"? Šta to biješe? Luk i voda su prejaka riječ za to. Da kažu "hrvatski šovinizam", "hrvatsko srbožderstvo", "hrvatsko ustaštvo"...pa da razumijemo o čemu se radi, ali ovako...?
 9. Svaki Srbin ovo treba da ureže duboko u svoju svijest i prenese na djecu,unuke,praunuke...Za vječno pamćenje,za nezaborav i neoprost za vjeke vjekova
 10. Ovome se može mnogo toga dodati, ali koja vajda od toga? Nema stope te lijepe srpske zemlje- Srpske Krajine koja nije tako ojađena i tako devastirana. Ustaška gamad je iskoristila priliku koju joj je namjestio Vatikan i bezdušni zapad te tako ostvarila svoj vjekovni san kojega je snio još njihov "otac nacije" Starčević. Ovim ubogim starcima treba odati priznanje za hrabrost da iznesu istinu u javnost, a ne da poput nekih uvijaju i skrivaju istinu pred kamerama tako da se i ne zna ko je počinio zločine nad nedužnim žrtvama.
 11. "Što mačka koti to miša lovi", kaže stara srpska poslovica. Ono što ustaškinja okoti to Srbe mrzi do ludila. Nikada evropa ni svijet neće shvatiti tu urođenu patološku mržnju kojoj na svijetu možda i nema ravne. Sretan je onaj Srbin koji s njima nema nikakvih kontakata.
 12. Ništa to nije čudno. Srbožderstvo je usađeno u svaku poru njihovog bića čak u majčinoj utrobi. Čuo sam jednom od njihovog osnovca još davne 1985. godine kako na tramvajskoj stanici u zagrebačkoj Ilici deklamuje: "Majko hvala ti što me nisi rodila kao Srbina". Ovaj sud se ništa ne razlikuje od svih koji su oslobađali njihove najbezumnije koljače poput Hrastova, zlikovce iz lore, Merčepove zlikovce...
 13. Za ovakve divljake treba ponovo uvestu kazne iz turskih vremena- nabijanje na kolac.
 14. Ispekle su zanat kod onih što im donesoše feredže, zarove i dimije, a doktorirale su kod svojih mentora sa zapada. Upinju se iz petnih žila da dokažu kako je narod iz kojeg su potekle genocidan i surov e da bi nekako dokazale da tu ne leže njihovi korjeni. One će i nadalje biti samo sredstvo u antisrpskoj propagandi podgrijavaći mržnju da bi jednog dana bilo po onoj staroj srpskoj "jovo na novo". "Poturica gori od Turčina", reče srski velikan Njegoš.