cvrcak

Members
 • Content Count

  878
 • Joined

 • Last visited

About cvrcak

 • Rank
  Dzomba

Recent Profile Visitors

506 profile views
 1. Kolega @ sreckovuk kad shvaiš to što si nesvesno napisao...." Od životnog značaja je pitanje popa i samoubice " tad ćeš delomično shvatiti uzroke i korene teme.
 2. Pop ili svećenik? kako kolega @ manitu kaže, nije hteo pop pa su zvali svećenika!
 3. Zakon o konvalidaciji je nešto drugo, a isplata neisplaćenih penzija srbima koji su penziju ostvarili i primali do 1991, primali je redovno o toj kategoriji pišem. Od 1998 godine međudržavnim sporazumom penzije se redovno isplaćuju srbima, tu nema tajni to su javni pokazatelji. Znači tim penzionerima nisu isplaćivane penzije od 1991 do 1998 godine, o tim stečenim pravima pišem, to je dug hrvatskog penzionog fonda prema tim penzionerima. Zamisli dali se to može desiti u nemačkoj, austriji itd. Probala je srbija prodati hrvatsku foru kosovskim albancima, ali nepismeni dvojica albanca dobili presudu u strazburu i sada država srbija mora sve albance obeštetiti tj. isplatiti penzije.
 4. Od vas ne treba niko da očekuje, to bi bilo licemerno, vi ste dovoljno propatili i patite, imaju oni koji su izabrani, oni trebaju pronaći način kako da vam pomognu, a ne samo pred izbore da vam se obraćaju.
 5. Isfolirajte kao neki skup, vapaj i pošaljite otvoreno pismo javnosti u hrvatskoj,srbiji da kao takvi i u takvim uslovima ne možete više opstati. Ja sam bio letos u propuovanju kroz liku i severnu dalmaciju i video uslove života tamošnjih srba....to je strašno.
 6. I još da ne zaboravim da nije penzija/ mirovina i doznaka iz dijaspore kako u hrvatskoj tako i u srbiji, te dve države bi odavno bankrotirale
 7. Verovatno su to prilagodili sve većem suicidu kod branitelja i to je urađeno pod pritiskom dnevne politike na koje katolička crkva nije imuna.
 8. Ima i u hrvatskoj penzionera koji su svoje penzije zaradili u nemačkoj i pristojno od tih penzija verovatno žive, ovde se radi da je srbima jednokratno uskraćeno,neisplaćeno penzija za period od 1991 do 1998 godine, penzionerima koji su te penzije ostvarili i dobijali sve do početka rata 1991 godine, što znači u prevodu da je to stečeno pravo i tiče se ljudskih prava, a ne nacionalnih. To je univerzalno pravo u celoj europi.
 9. Ustaše i ustaštvo će u konačnici najviše štete naneti hrvatskom narodu i već nanosi. Ustaštvo je proces koji generiše anticivilizacijsko ponašanje, ono se neće zaustaviti samo na srbima. Ustaštvu su posle srba na udaru tkz projugoslaveni pa orujunaši u dalmaciji itd. Ustaštvo generiše katolički kler koji je u hrvatskoj mnogo jak čak i institucilizovan.
 10. Samo pravna država srbija kojoj je stalo do civilizacijske misije, i da razuveri komšije da nam nije stalo do dominacije. Ako ne može da uveri komšije mora europske zemlje, a ne da nam uporno podmeću austro-ugarske velikosrpske ideje koje služe isključivo za homogenizaciju nesrpskih naroda, a sve u cilju proterivanja srpskog naroda sa svojih vekovnih ognjišta.
 11. Koliko mi je poznato ni katolicki sveštenici ne dolaze na opelo kad je u pitanju samoubojstvo.
 12. Ovde nažalost na balkanu, je pojam države nešto tuđe, jer su nam dugo na ovim prostorima stranci organizovali državu, pa se i dalje ponašamo tako da to treba razoriti, potkradati, varati, pljačkati.
 13. Odnose zvanične srbije i hrvatske, hrvatski odnosi prema srbima u hrvatskoj nažalost uopšte ne opterećuju, o tome pišem celo vreme. Pišem iz razloga što pitanja srba iz hrvatske uopšte nisu na dnevnom redu bileteralnih susreta delegacija hrvatske i srbije. Zašto? Pustimo sad hrvatsku stranu, uhvatimo se naše srpske strane na koju bi trebali imati utecaj. Zašto predstavnici u srpskom parlamentu, a ima ih znatan broj poreklom iz hrvatske ne drže tu temu otvorenom, već se zadovoljavaju medijskim spinovanjem onih koji su za to zaduženi i na kraju izabrani da to reše, mislim na vulina, dačića, lintu, vučića, nikolića itd. Zašto predstavnici srpske strane nisu u stanju staviti to na dnevni red u sam vrh samih razgovora i pregovora hrvatske i srpske strane koje vode, nisam siguran da niti pod razno o tim pitanjima raspravljaju. Zašto civilna društva, pojedinci i nevladine organizacije koja se bave prognanim i izbeglim srbima ne prozivaju svoje predstavnike u parlamentu srbije, vladu i vladine organizacije koje imaju razgovore sa hrvatskom stranom? To se pitam celo vreme.
 14. Nisam ni shvatio tvoje pisanje kao advokata gos. pupovca, niti trebaš biti nečiji advokat osim svoj lično. Gos. Pupovac se prihvatio obavljanja javne funkcije i kao takav je podložan kritikama i pohvalama. Razumevanje tvoje za njega je tvoja privatna stvar i na to imaš pravo, ako imaš pohvala na njegov rad kao zastupnika srpskih interesa i na to imaš pravo, na to pravo ocene njegovog rada imaju i ostali srbi u hrvatskoj. Ja sam u razgovoru sa svojim sunarodnicima srbima iz krajine koji žele ostvariti kakva takva svoja prava proistekla iz nekog hrvatskog zakona došao do zaključka da se njihova tkz. prava opstruiraju na nižim razinama hrvatske vlasti i to upravo u sredinama gde je pupovac u koaliciji sa hrvatskim predznakom strankama. Moje pitanje koje sam postavio a i kolega @ guns n roses je skoro slično pitanje postavio a radi se o stečenim ljudskim pravima, a to je pravo na obnovu ratom porušenih i devastiranih kuća, pravo na stambeno pitanje je zamena za prethodno pitanje i ono u sebi sadrži neke kriterijume koji srpski povratnici teško mogu ostvariti. Što se desilo, desilo se to da imaoci prava na obnovu kuća su već većinom pomrli a da ta prava nisu ostvarili, a njihovi naslednici to pravo ne nasleđuju, već im se po tkz. stambenom zbrinjavanju koje proističe iz zakona o obnovi postavljaju uslovi da kao deca ( naslednici ) moraju ispunjavati uslov da iz države iz koje dolaze ne smeju imati ništa od nekretnina da bi stekli pravo na stambeno zbrinjavanje. Ako sam dobro razumeo svoje srbe sunarodnjake tu je ustvari očita diskriminacija, ugrožavanje ljudskih prava i čekalo se samo da pravni nosioci umru i sa tim se njihovo pravo nasljednika sa tim činom završava. Gos. pupovac ima pravne savetnike koji su u službi zaštite prava srba i čisto sumnjam da za ovu diskriminaciju ne zna. Pokušao sam samo prepričati jednu od priča koje sam čuo, a dali sam u pravu to bolje sunarodnjaci srbi u hrvatskoj znaju. Pozdrav.