kuvar

Members
 • Content Count

  1,053
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

About kuvar

 • Rank
  Dzomba

Recent Profile Visitors

1,559 profile views
 1. Да ово није нека зајебанција?
 2. Сокол-рус.....брате проблем са тим јединицама је војнички састав, већ се писало, већина је мобилисана по Србији. Они су из разних разлога напустили Крајину и није им падало на памет да се враћају, а поготово не у униформе. Из моје генерације 2/3 је отишло да студирају у Бг, НС, Пр, уствари велика већина њих само да заметну траг војном одсјеку. Један дио су били људи који су 70.80 тих година отишли за послом или су само рођени у Крајини или Хрватској. Они нису хтјели да ратују, а онда их је полиција ловила по Србији и слала у Крајину и послије 20 дана пјешадијске обуке попуњавали су јединице тог фантомског корпуса. Замисли њихове ратничке мотиве и борбену употребљивост.... Истина је да су неки били негдје горе на Црвеној Земљи и даље према Динари, лично сам их срео код Шарених језера (улаз у Книн) у новим униформама, али углавном без оружја. Тешко да су имали озбиљнију борбену вриједност. Можда дијелови који су формирани од људи пребачених из других крајишких формација који су имали ратно искуство, али ове студентске и пијачарске чете тешко На Рачи неколико дана послије срео сам једну такву групу која се постројила на прелазу и коју је прозивао неки њихов официр са списком строго пазећи да им се не провуче неки борац из какве друге јединице за прелазак у Србију. Е ту су били пуно "борбенији".
 3. Дејтон и Ердут су различите ствари.....за Хрвате. Послије 23 године без обзира на све вјеровати у з4, граничи се са имбецилношћу. Ердут је компромис.......Хрвати су остварили циљ бљеском и олујом.......овдје су се хтјели показати мирољубивим пацифистима који су увјек жељели миран суживот са драгом браћом србима. Ти не би тако урадио?
 4. .....историјска чињеница је да је Бабић потписа з4. Наравно.....као што рекох......ПИЛАТОВСКО ПРАЊЕ РУКУ ОД СРБА И КРАЈИНЕ! Крај. За моју кућу и одакле ћу ја писати, не мо' се сикираш.....ионако ти је ова опција дража. Хрватска је направила само оно што јој је био циљ и 41 ......... а ти сигурно није био з4 .......... ердут је компромис због којег жалите и данас.
 5. Потписа га Бабић у Женеви пар сати прије почетка олује. Али ти се ко обично правиш невјешт и серундаш те ваше мантре. Добили су полупане ћириличне плоче и "куш" чим подигну главу да нешто заусте. Иначе о з4 смо већ доста тупили зубе и сваком је нормалном јасно да је то било пилатовско прање руку међународне заједнице од Срба и Крајине. Управо да би ви данас мантрали о томе да смо га потписали не би било олује, ви би нама дали државу у држави и сви би љепо живили. У то не би повјерова ни потпуно ретардирани мазгов.
 6. Шта није у ред? Њим је то у реду. Једино се понекад ваде на свјетло и експозицију. Усташка љигавштина.
 7. Погледао сам овај дио. Жао ми је што морам скренути са теме, али сваки пут кад видим и чујем овог Марића помислим како му само полази од руке да, можда и истиниту причу, обљутави до бесмисла. Никад се нисам могао отети утиску да је он само пројекат "службе". Бакарић је директно упро прстом у Бакића, Жигића, Опачића и остале, али егзекутор је био Ранковић........друг Марко, кога Срби дижу у небо.......србин по рођењу, али комуниста по убјеђењу. Нас је Громе закопала наша неслога и љубав према свему другом, осим према брату. Наша вјера нам никад није дозволила да будемо дио разних берлинских и иних пројеката, осим као жртве истих. Посље сваког од њих, било нас је мање, многи су нестали, али су многи и отпали и прешли на другу страну. Ти који су прешли, постали су нам још већи непријатељи. И биће тако и у будуће..........ал не треба се плашити. Треба само храбро исповједати Истину и у њу се уздати.
 8. Хрвати су са Србима завршили још тамо далеке 1950, када су Жигића, Опачића и остале спаковали на оток. Ти људи су створили онакву Хрватску у другом рату, били су Срби, али прије свега комунисти и у томе и јесте сав проблем. Они нису схватали да Бакарић ствара темељ нове ндх, успјели су у тадашњи устав угурати Србе као констотутивни народ, али на љуту муку, уз велики отпор хрвата. Чак постоји анегдота да је Бакарић питао Радета Жигића, ко му је рекао да Срби по уставу треба да буду конститутивни, а овај мртав ладан одговорио, Кардељ. Зато га је Бакарић и оладио, касније у оном руднику. Жигић је Бакарића прозивао и за његову изјаву да су Срби народ у Хрватској само док постоји Југославија, а у случају самосталности могу бити само нац.мањина. Ето и то нам Туђман дословно испуни 90 те. Српски комунисти у Хрватској обезглављени су тада, остали су у страху за привилегије ћутали. Као и онда тако и данас. Народ је остао сам на вјетрометини вјерујући онима који ни сами себи не би вјеровали.
 9. У суштини то гдје су некад бјежали моји четници и гдје је Војвода покопан није онај исти запад који имамо данас. Мени не сметају прозападно орјентисани, као ни било који други, али ми оптерћује мозак третман таквих као што си ти. Екстреми. До јуче марксисти, а данас прозападни либерали и уз све остало агресивни натурачи својих болесних и извитоперених идеја. Русе сматрам за браћу, као и све остале становнике ове планете, истина мало су ми као Хришћани, Православци и Словени ближи од на примјер Индијаца. И тебе сматрам за брата, мало заблудјелог, али ипак брата........и свакако без жеље да се показујем бољим од тебе, јер једино што је разлика међу нама јесу наше идеје. Има то мјесто коме сви тежимо и које сви тражимо, али од лудила свијета који нас окружује, лутамо и губимо стазу, али никад није касно и сви имамо шансу, а почетак је веома лак и прост....нпр.да свештеника називамо свештеником, а не подругљиво попом.
 10. Сад си ме провалио. Задужен сам да пратим бивше комунистичке официре либерално и прозападно орјентисане, југоносталгичаре којима је и даље највећи непријатељ Србија и Срби. Уклапаш се дефинитивно. Иначе, никакве везе нема ко контролише сјевер, док је твоја ЈНА контролисала цјелу СФРЈ убијали су вам војнике у спаваоницама.
 11. Дуго те нема, ал као што многи могу примјетити, говориш мало, али глупо. Имаш доказе да су Срби убили Оливера?
 12. Ничим изазван (као и обично), умјешах се у ову вашу расправу. Кад већ јесам, осврнућу се и на овогоре уоквирено. Нисам стручњак за Дрвар, али некад давно прочитао сам књигу Унац, Петра Рађеновића из 30тих година 20тог вијека, гдје он осврћући се на оно што је варош Дрвар, а сачињено од неколико одвојених насеља, наводи да је становништво готово у потпуности православно изузимајући насеље колонија које је формирано за потребе Стеинбасове индустрије. Сама варош као таква позната је тек од краја 19вијека, када је и основано ово насеље колонија. Наводи и презимена становништва и славу коју славе и још неке занимљиве детаље. За колонију каже да је насељена углавном радницима из свих крајева царевине и да се њен број и састав стално мјењао. Хрвате не помиње посебно. До 1918 их је вјероватно било само у траговима у тој колонији, а касније системом сви католици су наравно Хрвати, број им је вјероватно повећан од оних поданика бивше царевине који су остали ту. Не сјећам се да је помињао католичку цркву, али није немогуће да је постојала, а зашто и не би за толики број католика. Становништво које је послије 95 (хрватско) доселило у Дрвар, везе нема са Дрваром, а то каже и попис из 91, а и они прије њега. Тако да ако траже неки континуитет не могу га наћи, осим у кратким траговима царске вјере из времена Ота фон Штајнбаза.