kuvar

Members
 • Content Count

  1,067
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

About kuvar

 • Rank
  Dzomba

Recent Profile Visitors

1,635 profile views
 1. Краће, хтједох рећи, част се спасава ирационално, прагматичност није у тој причи. Да је другачије зар би Лазар стао на Косову или Мишић на Колубари? Ја вјерујем, не би.
 2. Ма не знам више шта да мислим. Све ти добро пишеш, нисмо ми далеко, али сувише ми са ове временске дистанце прагматично гледамо на та времена. Кад се ствари догађају, постоје и они нереални моменти које је тешко сагледати касније. Изгубе се, замуте. Колико смо таквих момената сви имали у животу. Ко зна, да је нпр. неко у Србији те 95 стиска петљу и озбиљно и недвосмислено показао зубе, ко зна...... Али ко, кад су сви били или купљени или уцјењени.....и сви су играли своје бједне улоге беспрекорно. Вртимо се у круг и враћамо на почетак. Ко је мога купити Мишића или Степу? Нико. Али они су били Срби, рођени и васпитани у Светосавском духу, а не дегенерисани и засљепљени титови омладинци. Данас је сто пута горе. Мора се десити нешто велико, нешто што ће овај народ добро протрести и пробудити, одвојити од амбиса над којим виси, а то нешто је могло бити и 95 и 99 , могла је бити та огромна жртва, али спасавање части. Ето није, па данас цркавамо и даље и распадамо се али још гори и удаљенији од Бога и Хришћанске мисије, изгубљени у лавиринту комунистичко- националистичких странпутица несвјесни да нам је остала једино вјера у оно што је наше претке одржало без обзира на све тешкоће и жртве. Немамо ми вјере.
 3. ......али би Србија сачувала част. И ко зна како би се ствари даље развијале? Све су то обичне спекулације. Проблем је што у Србији и онда и данас живи пуно "Срба" (првенствено мислим на Беорад и владајуће структуре) које су закључане у југословенско комунистичко атеистичком лавиринту из којег не могу да сагледају стварну димензију жртве овог народа. И свакако кроз призму либералног југословенизма то никад неће ни моћи. Ти исти су се играли са народом, а то раде и данас без јасне визије и избора. Једноставно, генерацијска дегенерисаност и удаљавање од бити и суштине српске мисли и идеје створили су ове прагматичне мутанте којима ништа није свето и чија је једина девиза усе, насе и подасе. Жао ми је, Србија је могла сачувати част и у Крајини и на Космету и у Босни, али није имала ским.
 4. Па оно што им се и десило, као нпр. Радету Жигићу крамп у главу. Опачић, Бакић и остали Голи оток, а послије тишина и мук.
 5. Био сам и ја у тој касарни у августу 95, служила је за прихват народа и војске. Ми смо наше оставили на другом мјесту. СВ РСК је била таква каква је била, на жалост остала је у историји. Од "побједничке" дреке тешко се чује права истина, ал то је увјек тако. Претраживао сам и ја интернет, ал ипак волим нешто оригинално и "вруће".
 6. Нема љепших застава на свијету. Ипак ја сам мислио на заставе ратних јединица.
 7. Eто, можемо ми и лијепо разговарати. Уз извињење за мој први трапави пост са којим ми није била намјера било кога испровоцирати, још би само замолио какву слику неке од ратних застава.....онако за почетну на телефону.
 8. Ај сад полако и без ватре. По теби нити једна застава СВ РСК није ни заробљена ни уништена? Све су спашене и налазе се заједно на неком сигурном мјесту? Ако је то тако и ако се наша неко међу нама србима да то организује и уради ја ћу бити нај поноснији човјек на планети, јер опште је познато колико смо ми сложни и организовани. То доказује и овај форум и ова наша расправа. Иначе, чисто да се зна, ја сам моју "кухињу' са свом припадајућом опремом раздужио у Бања Луци 07.08.1995. Непријатељу нисам оставио ни зрна гра нити главицу капуле.
 9. Добро не мораш ме водити, ионако са тобом не би добро завршио, ал ето, ај усликај нам коју па стави овдје да сви видимо......шта је ту тајна?
 10. Читајући све што си написао, а пошто си себи допустио карактеризацију моје личности, дефинитивно ћу допустити себи вулгарну слободу да устврдим јасно и дефинитивно да си ЛУД. Јел ипак неко зна, шта је са заставама? Мислим било ко осим овог лудака?
 11. NoviGradVRS.........сажаљавам и ја, ал ти дефинитивно ниси добар у главу.
 12. Ништа ја нисам констатова, питао сам, видиш онај знак на крају реченице, то се зове упитник и својим постојањем реченицу чини упитном.
 13. Па само ономе ко неће да му буде јасно. Иначе, здрав разум може да схвати јасан план по коме Сребреница мора да буде прва асоцијација на злочин, не код оних који мисле, а таквих је мањина, већ код оних који слушају, а не мисле, таквих је на жалост већина. Стратешки покрива геноцид олује, о коме се ни не говори. Вишеслојно затамњује стварне догађаје и дугорочно оптужује сваког ко говори и мисли другачије.
 14. Интересантно. Мене занима још нешто у вези застава. Шта је било са заставама крајишких јединица, јесу ли све заробљене или уништене или је бар нека спашена? Ако се неко у свом оном хаосу сјетио заставе своје јединице да је понесе и спаси част треба га вазда спомињати.
 15. Да ово није нека зајебанција?