Sign in to follow this  
LičkiSrbin

Хрватске лажи и преваре

Recommended Posts

Отварам тему и представљам рад једног хрватског уметника који српског младића из Сења магичним штапићем претвара у хрватског дећка додајући српску бабушку и знак cro.eu на аустријску илустрацију из 19. века.

Уметник нажалост није навео извор ове слике, али ево ми ћемо му учинити услугу - ради се о књизи путописца Лудвига Салватора под насловом ,,Срби Јадрана - од Сења до Будве" (линк: http://www.ludwigsalvator.com/digi/serben/serben.htm). Верујемо да је хрватски домобран заворавио да наведе референцу када је правио своје ремек-дело http://cro-eu.com/…/10001/Put_u_Senj-Ivan_Kukljevic_(13).jpg упознајући Хрвате на свом повесном блогу са ,,хрватском" ускочком тисућном славом од Сења до Будве. 

 

21616518_10155457796556628_2810805433012

 

Са ФБ странице - Историја Срба.

Share this post


Link to post

Настављам тему са кривотвореним делом с краја 18. века. 

Дакле оригинални документ сам по себи се види није фалсификат, али јесте тако шепртљасто измењен од стране неког прото-хрватског фрањевца и то за медаљу.
Пред вама је оригинални рукопис Матије Антуна Рељковића, славонског католичког писца из 1762. године, из његовог "Сатира" где пише обраћајући се Славонцима:

 

"О Славонче ти се врло вараш,
којигод ми тако одговараш.
Наши стари јесу књигу знали,
СРПСКИ штили, а СРПСКИ писали;
ал ви сада никако нећете
нег за немар свакоја мећете."

 

Примети се да је крхка домољубна ручица преправила <Наши> и метнула <Ваши>, јер у случају да је остало "Наши стари", недвосмислено је да Рељковић себе сматра Славонцем чији су стари "сербски штили, а сербски писали;", што би аутоматски представљало потврду да је:
•Рељковић српски писац
•икавица српски језик
•да су католички Славонци Срби

 

Онај, који је на рукопису Матије Рељковића извршио познати фалсификат тиме, што је невештом руком и другим мастилом исправио сва она места где Рељковић и себе убраја међу Србе, да је знао, да се етнички преображај не врши једним потезом пера, не би га ни извршио. Дакле злобна рука одстранила је фалсификатом велико слово »Н« у трећем реду, а на његово место неуспело ставила слово »В«, па је тако и мимо воље великог славонског песника Рељковића испало, као да он говори о народу коме сам не припада.

Међутим, он, мада католик, као што се види, поноси се својим васколиким Српством.

 

21752174_10155460648721628_9880534153778

 

Исто са ФБ странице Историја Срба

Share this post


Link to post

Тако долазимо и до Википедије - стецишта хрватских онлајн клептомана.

Поред тога што ћемо ту сазнати да је Стојан Новаковић Хрват и да је Босна била део ,,краљевства" Хрвата, ипак је врхунац крађе српске културе присвајање најстарије наше песме из 15. века ,,Орао се вијаше над градом Смедеревом".

Ова песма је записана међу, пред Турцима избеглим, Молишким Србима у Јужној Италији, који су стицајем многобројних околности прешли у католичанство и тиме данас постали одличан кандидат за хрватизацију!

 

Ко би рекао да су Хрвати у 15. веку у свом граду Смедереву певали о 100℅ом хрватском деспоту Ђурђу Бранковићу и још хрватскијем Сибињанин Јанку.

Шта је следеће?

 

21762182_10155463697421628_6160796210182

Share this post


Link to post

ХРВАТСКЕ ИЗМИШЉОТИНЕ

 

 

ХРВАТИ СУ ПОКУШАЛИ ХИМНУ „ХЕЈ СЛОВЕНИ“ ПРЕДСТАВИТИ КАО СВОЈЕ КУЛТУРНО НАСЛЕЂЕ.
ХРВАТИ ИЗМИШЉАЈУ ДА ЈЕ ХИМНА „ХЕЈ СЛОВАЦИ“ (ОД 1838. ГОДИНЕ „ХЕЈ СЛОВЕНИ“) ЊИХОВА НАРОДНА ПЕСМА.

 

Sámuel Tomášik (1813-1887), протестантски (лутерански) свештеник, песник и историчар. 
Tomášik је аутор првобитног текста песме „Хеј Словени“.

6287406_orig.jpg

 

Eduard František Lžičař (1832-1901), чешки диригент и композитор.
Lžičař је често нервирао славног сербског композитора Стевана Стојановића Мокрањца (1856-1914), због своје изражене површности и неразумевања изворног народног стваралаштва.

 

5301420_orig.jpg

 

Стварни аутор основе за химну „Хеј Словени“ (написана је у Прагу 2. новембра 1834. године) је Словак Sámuel-Samo Tomášik (1813-1887), а иста песма била је једно време чак и химна Словачке (1939-1945).
Ова песма је имала више верзија направљених баш од самог аутора, а једну од њих (под називом „Slovany“) објавиће касније (1838) „Nový a starý vlastenský kalendář na rok Páně 1838“ (Vol. 9, стр. 36.).
Горе поменути Kalendář издавао је (1830-1853) један други познати Словак, Gašpar Fejérpataky-Belopotocký (1794-1874).

Tomášik je током својих путовања посетио тзв. „Републику Краков“ (званично: Wolne, Niepodległe i Ściśle Neutralne Miasto Kraków i jego Okręg), где је чуо стару пољску песму „Jeszcze Polska nie zginęła, póki my żyjemy“, која му је дала идеју за писање његове химне (у наставку следи оригинални текст химне).
Hej, Slováci

Hej, Slováci, ešte naša
slovenská reč žije,
Dokiaľ naše verné srdce
za náš národ bije.
Žije, žije, duch slovenský,
bude žiť naveky,
Hrom a peklo, márne vaše
proti nám sú vzteky!
Jazyka dar zveril nám Boh,
Boh náš hromovládny,
Nesmie nám ho teda vyrvať
na tom svete žiadny;
I nechže je koľko ľudí,
toľko čertov v svete;
Boh je s nami: kto proti nám,
toho Parom zmetie.
A nechže sa i nad nami
hrozná búrka vznesie,
Skala puká, dub sa láme
a zem nech sa trasie;
My stojíme stále pevne,
ako múry hradné.
Čierna zem pohltí toho,

kto odstúpi zradne!
 
 

Share this post


Link to post

Стижемо до камене Сплитске крстионице, намењене за >непознатог< ,,хрватског" краља приказаног са ,,старохрватском" круном, како су је дефинисали домољубни знаственици. Ову крстионицу направили су венецијански мајстори у 11. веку за једног словенског краља, по свој прилици није напустила Италију све до 1940их када ју је Дуче и екипа поклонила НДХ.

Отад траје трка да се докаже како је словенски краљ на њ, управо премоћни хрватски владар са фином старохрватском круном и хрватским плетером (мање-више са свачим хрватским иако нема никаквих доказа за такво што).

 

Коме је намењена онда ова крстионица? Најмоћнији приморски краљ 11. столећа је дакако зетски владар Михајло, први српски краљ крунисан 1077. године од Папе и крштен по католичкој конфесији. Када се упореди круна са Сплитске крстионице, такође из 11. века, са круном на приказу краља Михајла из његове задужбине на Стону (опет ,,старохрватска" црквица данас), што је иначе први приказ неког словенског краља у у повести - онда је јасно коме је у 11. веку била намењена оваква крстионица.

Српском краљу, краљу Србља.

 

22008465_10155476652286628_7376285210685

Share this post


Link to post

Идемо даље...

Ето нас и до ,,Хрватске" Босне.

Овакве карте, које сте сигурно виђали, немају никаквог додира са историјским изворима већ су настале у врелима Франковаца, НДХ и Туђманових великохрватских аспирација. Нити један валидан историјски извор не помиње границе овакве Хрватске. Заправо од Порфиргенита до каснијих писаца, границе Хрватске су од Истре на северу до реке Цетине на југу, када креће Србија. То се изузетно поклапа са некадашњим обимом чакавског говора, пре српско - штокавских миграција у та подручја.

 

Томислав Раукар истиче: “У средњовјековним босанским врелима, како је истакнуто, нема изрицаја Хрват или хрватски…У средњовјековним босанским врелима, прије свега у њихову називљу, нема изричитих потврда о назочности хрватскога становништва на подручју босанске државе… Дапаче, ни на неким дијеловима хрватскога краљевства у средњем вијеку није било хрватскога имена. Примјером је средњовјековна Славониа или Словиње.“

 

Дакле некаква хрватска граница на реци Дрини, са Бугарском су само праве жеље ове две државе - асимилација Срба, а не реалност извучена из прошлости. Како се нико не упита да се Симеонов блгарски генерал Алогоботур није сукобио са Белохрватима у Карпатима, а не у Босни?! О некаквом католичком утицају можемо да причамо негде од 14. века када су прве фрањевачке мисије стигле у западну Херцеговину, насељену Србима, са циљем да их преведу у другу кофесију - што је кулминирало тек у 18-19. веку. А чак ни тада тај народ не носи хрватско име.

 

О хрватском ,,краљевству" можете чути само из писанија, по њиховој Нади Клаић, фалсификованих Сплитских сабора и у хрватским верзијама неких дела, нпр. Барског родослова (Црвена Хрватска, зарад хрватизације Црне Горе). Све у свему, више има доказа о српству Истре него о хрватству Босне. А ове карте су шлаг...

 

22042367_10155481564546628_6571779185870

Share this post


Link to post

Kad stavljas  sa nekih stranica tekstove,istine ,uvjerenja dali te to zainteresira pa recimo ides dalje da trazis ?

 

Konkretno ... dali si isao pronaci sto Matija Reljkovic pise i o cemu pise ? Ili si ostao samo na tom djelu sto neko stavi na FB stranicu ?

Share this post


Link to post
1 hour ago, Duh_Prerije said:

Kad stavljas  sa nekih stranica tekstove,istine ,uvjerenja dali te to zainteresira pa recimo ides dalje da trazis ?

 

Konkretno ... dali si isao pronaci sto Matija Reljkovic pise i o cemu pise ? Ili si ostao samo na tom djelu sto neko stavi na FB stranicu ?

 

Продужи даље, немој да тролујеш ову тему.

 

Али да ти одговорим.

Тај твој Матија, је био покатоличени Србин, у служби АУ. исто као што си и ти покатоличени Србин.

Напиши презиме овде јавно, па да видимо, гарант је Божић, Ковачевић, Петровић...

 

Хрвати не постоје више...

 

"Прави", "оригинални" Хрвати више не постоје, то је био један народ који је живио од ријеке Цетине до Омиша,

послије битке код Гвозда 1097. године Хрватска престаје да постоји, "прави", "оригинални" Хрвати као народ

падају под Угарску власт.

Касније, долазе Турци и на путу према Бечу ПОТПУНО БРИШУ "праве", "оригиналне" Хрвате и та подручја, на којима су боравили,

остају пуста и празна. Хрвати су тада нестали.

 

Пропаст Србске државе, Ватикан је видио као шансу за продор на исток, тада почиње масовно покатоличавање и стварање вјештачке

хрватске нације, која нема никакве везе са "правим", "оригиналним" Хрватима, који су се под налетом Турака иселили далеко у Европу. Остало је још мало тих

Хрвата у Загорју, ако си ти од тамо, онда се извињавам, можда ти чак и јеси Хрват, ако си из Херцеговине, Крајине - ти си Србин чији су преци

због тешког живота прешли на католичку вјеру...

И тек на првом католичком конгресу у Загребу 1900. године, одлучено је да су сви католици - Хрвати, тако је створена вјештачка хрватска нација.

Данашњи Хрвати, никакве везе немају са оним "правим", "оригиналним" Хрватима.

 

srbi-hrvati-.jpg

 

 

Share this post


Link to post

Stavi ti javno prezime i garantiram ti da si Srbin ,sad jel na IC ili VIC to nije bitno svejedno si Srbin i drugacije ne moze biti . Kod svih ostalih naroda to moze ici ali kod srpskog ne moze . Radi svoga uvjerenja u ideologiju ti ne mozes prihvatiti nista drugo nego ono sto neko napise u tom pravcu .

 

да је:
•Рељковић српски писац
•икавица српски језик
•да су католички Славонци Срби.

 

I tocka nema vise ,to je taj zakljucak na osnovu jednog stiha ,zato sam te pitao jesi isao procitati nesto od njegovih pjesama ? 

 

Negdje se spominje kako je prevladalo misljenje da bi prezimena trebala zavrsavati na VIC ,jedan dio je smatrao da bi trebala zavrsavati na OV kako kod Bugara . Prihvacena je ova prva opcija . Sto da je prihvacena druga opcija ? Dali bi onda pokatoliceni Srbi svi imali prezimena na OV. Jer to je ustvari isti princip kod patonima.

 

Jovanovic je sin od Jovana tj, mali Jovanovic  ,da je prosla druga opcija onda bi bio sin Jovanov . Pa onda imamo ako cemo se drzati tradicije ,Milos Jovanovic napravio sina Milana ,kad je sin odrastao osnuje  porodicu i odluci uzeti patonim od oca . Od tada se njegova porodica koristi patonim Milosevic. Jel ti kuzis o cemu pisem ? 

 

Ako vec volis citati istoriju ,citaj onda ,trazi informacije ali trazi onda u svojoj glavi i logiku .  1900 g. nije daleko ,ima dosta informacija na netu . Probaj naci informacije gdje su ta sela recimo po Kordunu u kojima su zivjeli Srbi Pravoslavci i Srbi Katolici ?  Nadji mi prelazak Srba na katolicanstvo radi boljih uvjeta ,a nadji mi onda razlog ne prelazenje susjednog sela i ostanak na pravosljavlju ? 

 

 

Share this post


Link to post
53 minutes ago, Duh_Prerije said:

Stavi ti javno prezime i garantiram ti da si Srbin ,sad jel na IC ili VIC to nije bitno svejedno si Srbin i drugacije ne moze biti . Kod svih ostalih naroda to moze ici ali kod srpskog ne moze . Radi svoga uvjerenja u ideologiju ti ne mozes prihvatiti nista drugo nego ono sto neko napise u tom pravcu .

 

да је:
•Рељковић српски писац
•икавица српски језик
•да су католички Славонци Срби.

 

 

 

Сви који су штокавци - по језику, поријеклу, имену, презимену - ту су Срби - https://hr.wikipedia.org/wiki/Štokavsko_narječje

 

1050px-Narje%C4%8Dja_hrvatskog_jezika_u_

 

 

То је чињеница.

Све остало је млаћење празне сламе, губљење времена.

 

 

( ИМАМ ПРОБЛЕМ НЕКИ ОДГ. ЋУ НА ОСТАЛО У СЛЕДЕЋЕМ ПОСТУ.)

 

Share this post


Link to post
54 minutes ago, Duh_Prerije said:

 

I tocka nema vise ,to je taj zakljucak na osnovu jednog stiha ,zato sam te pitao jesi isao procitati nesto od njegovih pjesama ? 

 

Negdje se spominje kako je prevladalo misljenje da bi prezimena trebala zavrsavati na VIC ,jedan dio je smatrao da bi trebala zavrsavati na OV kako kod Bugara . Prihvacena je ova prva opcija . Sto da je prihvacena druga opcija ? Dali bi onda pokatoliceni Srbi svi imali prezimena na OV. Jer to je ustvari isti princip kod patonima.

 

Jovanovic je sin od Jovana tj, mali Jovanovic  ,da je prosla druga opcija onda bi bio sin Jovanov . Pa onda imamo ako cemo se drzati tradicije ,Milos Jovanovic napravio sina Milana ,kad je sin odrastao osnuje  porodicu i odluci uzeti patonim od oca . Od tada se njegova porodica koristi patonim Milosevic. Jel ti kuzis o cemu pisem ? 

 

Ako vec volis citati istoriju ,citaj onda ,trazi informacije ali trazi onda u svojoj glavi i logiku .  1900 g. nije daleko ,ima dosta informacija na netu . Probaj naci informacije gdje su ta sela recimo po Kordunu u kojima su zivjeli Srbi Pravoslavci i Srbi Katolici ?  Nadji mi prelazak Srba na katolicanstvo radi boljih uvjeta ,a nadji mi onda razlog ne prelazenje susjednog sela i ostanak na pravosljavlju ? 

 

 

 

А шта хоћеш више?

Какво мишљење... сва презимена која су на ИЋ су Србска презимена, друга је ствар у Крајини... када је АУ окупирала тај простор

Србима су забранили презимена на ИЋ, да би створили разлику од других Срба, зато су Крајишници узимали/мјењали презимена

из спрдње, тако имаш презимене типа  -  Телетина, Тесла, Будак, Ороз, Чанак... али све су то Срби.

 

Прочитај ово, - https://sr.wikipedia.org/wiki/Пилипенда

То је твоја историја, тако је настао твој народ...

 

Еви једног хрвата, чистог хрватског презимена

 

cro.jpg

 

Или овај главоња

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Daniel_Srb

 

daniel_srb_hos.jpg

 

Или овај луђак ненормални

https://en.wikipedia.org/wiki/Ante_Starčević

 

Ante_Star%C4%8Devi%C4%87_portrait.jpg

Share this post


Link to post
50 minutes ago, dj-zombi said:

hajde licki srbine prestani se provaljivati vise ovdje sa raznoraznim kopiranjima od ko zna kakvih autora i sajtova

 

У чему је проблем?

Слободно обриши нашу расправу, већ сам горе рекао да не желим да улазим у расправу, али ме је присилио.

Само остави текстове, које сам окачио.

Хвала.

Share this post


Link to post

Malo sam ti dao pauze da procitas ponesto od Matije . Jesi uspio naci malo vremena ?  

 

Kaze ovako, pivat pisme koje ne valjadu ali dobre niki stid imadu,jer divojak nije stid pivati, Oj u Marka, Kraljevica sina,dobar konjic u potaji ima .

 

O cemu se to pjeva z kolu ? 

Share this post


Link to post
23 hours ago, Duh_Prerije said:

Malo sam ti dao pauze da procitas ponesto od Matije . Jesi uspio naci malo vremena ?  

 

Kaze ovako, pivat pisme koje ne valjadu ali dobre niki stid imadu,jer divojak nije stid pivati, Oj u Marka, Kraljevica sina,dobar konjic u potaji ima .

 

O cemu se to pjeva z kolu ? 

 

Тај твој Матија је Србић, као и сви што сте...

 

http://www.index.hr/sport/clanak/najveci-uspjeh-u-povijesti-hrvatske-gimnastike-tin-srbic-je-prvak-svijeta/999529.aspx

Share this post


Link to post

Ali ovo jošter valja znati,
   da ti biše od sviju njih mati:
od českoga i od poljačkoga,
   od vandalskog i od horvatskoga,
od moravskog i od moskovskoga,
   od slovačkog i od bosanskoga,
dalmatinskog i srpskog jezika
   mati biše, - to je tebi dika.

 

 

Sto ne valja u ovom djelu pjesme ? I ,konkretno zasto bi kod  Matije bile hrvatske lazi ?  

 

Nisam te shvatio ovo za prvaka svijeta ,momak je prvak svjeta ,gdje je tu laz ? 

 

Share this post


Link to post
9 hours ago, Duh_Prerije said:

Ali ovo jošter valja znati,
   da ti biše od sviju njih mati:
od českoga i od poljačkoga,
   od vandalskog i od horvatskoga,
od moravskog i od moskovskoga,
   od slovačkog i od bosanskoga,
dalmatinskog i srpskog jezika
   mati biše, - to je tebi dika.

 

 

Sto ne valja u ovom djelu pjesme ? I ,konkretno zasto bi kod  Matije bile hrvatske lazi ?  

 

Nisam te shvatio ovo za prvaka svijeta ,momak je prvak svjeta ,gdje je tu laz ? 

 

 

Схватио си ти, схватио, само се правиш и овдје намјерно тему тролујеш... али нека и ти си СРБИЋ као и он!!22407744_1914122712243914_90570673_n.jpg

Share this post


Link to post

Све један озбиљан народ од Срба, Пољака, Француза, Јермена, Грка, Пољака, Италијана, Немаца па чак и Бугара је имао свој покрет за остваривање слободе и стварање националне државе! 
И Немци су сневали сне о великој Немачкој која би захватала Алзас, Лорену и Аустрију.
Све је идентично било и са осталим народима који су орно радили на националном уједињењу! 
Ми можемо да се похвалимо тиме да смо трећи, одмах иза Француза и Пољака почели да радимо на креацији националне државе тако да смо били пионири романтичарског таласа у Европи! Али ако узмемо Црну Гору у обзир бејасмо убедљиво први!
Чак нас је и један ујединитељ Италије, Ђузепе Гарибалди толико ценио да је хтео да помаже херцеговачке устанике!
Наравно Аустрија је као тамница народа гледала да сузбија романтичарске тежње нашег народа јер су се плашили буђења осталих Словена пре свега Чеха и Пољака, али сви знамо како се то завршило! То вам је био онај период када патетични Словенци нису имали право да причају свој језик односно када су се Рвати прешалтали на GOD MODE када су у питању била сервисирања бечких коња будући да се велики рат увелико осећао у ваздуху! 
Мада искрено у то време за слободу су се најфанатичније борили пре свега Срби па потом Јермени и Пољаци.
Срби су се само у 19. веку у четири наврата тукли за остваривања циљева националног ослобођења. Прво од епске 1804. до 1813. потом 1815. године и најзад кроз побуну Херцеговаца 1875. године закључно са одбраном војвођанских Срба 1848. године када је мноштво Срба из Србије и Црне Горе заједно уз локалне Србе бранило наш народ од доминације тада већ васкрсле Угарске.
У РваЦкој се тада прославио Бан Јелачић иначе потомак српске породице из Петроварадина који је морао да се поунијати ради напретка у аустријској војној служби...
И дан данас има подоста Јелачића у Новом Саду!
РваЦки национални покрет су тек крајем 19.века стварали Језуита иначе Аустријанац Штросмајер и Анте Старчевић, син Милице Старчевић и унук Србина Старчевића.
Наравно њихов национализам се тада, а богами и сада сводио то јест своди искључиво на бестијалну мржњу према Србима наравно по конвертитском кључу!
Што се Бооошњоока тиче они нису имали потребу да трипују романтизам будући да су међу првима издали речник босанског језика којиме се данас служе васколики Срби и Рвати. Хвала ти Мухамеде Ускофијо што си нам подарио језик, свака част брт! То су одрадили у 17. веку тако да су били авангарда...
Шалу на страну и код њих је у интелектуалним круговима крајем 19. века долазило до буђења националне свести, али наравно српске што је ок јер ми не одбацујемо Србе по религиозном критеријуму, али се нажалост све то потом у 20. веку подоста извитоперило.
Такође у прелепом Дубровнику је исто тако расла српска национална свест! Чувен је српски католички покрет Ивана Стојановића! 
Генерално свуда где су Срби живели од српског Војводства, преко Србије, Црне Горе, Босне и Дубровника са Далмацијом и Крајином, тамо је расла наша национална свест независно од религиозне припадности Срба.
Рвати су за то време прали бечке штале, поткивали коње да би нас на крају као најфанатичнији сужњи аустроугарске тамнице народа и напали лета господњег 1914. где су у старту, а и четири године потоње изгубили рат.
Потом су незаслужено добили слободу, да би нас опет захваљујући смрдљивом Титу превели жедне преко воде и то након још горих и бројнијих злочина...
На крају су нам на дуже стазе отели Дубровник што нас нарочито боли, а такође су овом народу уз благослов великих сила пре свега реванзионистичке Немачке упропастили 20. век, а за то ће кад тад платити.
А поред тимарења и поткивања коња још су бољи у фалсификовању наше културе и историје пошто своју немају још од пораза на Крбавском пољу 1493. године када је турска претходница измасакрирала хрватски витешки крем, толико... 

 

Фотографија корисника Дневна доза окупације/ Dnevna doza okupacije

Share this post


Link to post

 

Da su u pitanju laži i prevare, nikom ništa. 

Čitao sam tekst o vremenu ndh u kojem je pisalo da je srpskim civilima najmanji problem bio ubijanje od strane ustaša. Ljudi su se bojali mučenja prije same smrti, znali su izlaziti sa vilama i sličnim predmetima s kojim bi se odbranili od hrvatskih sadista. Znaš, nije problem ustaša i tih koljača, svijet je znao ko su i šta su i trebalo ih je presjeći - sve je bilo na pladnju u to vrijeme no to se nije desilo i spasio ih je Hrvat Broz i oni koji su ih prebacili na pobjedničku stranu. Sve šta se desilo je izbrisano. I onda daj više od jednog evra da ovim svijetom ne dominira satana i negativna energija. 

Share this post


Link to post
On 15. 10. 2017. at 11:18 PM, LičkiSrbin said:

У РваЦкој се тада прославио Бан Јелачић иначе потомак српске породице из Петроварадина који је морао да се поунијати ради напретка у аустријској војној служби...

 

Dali je ovo laz ili prijevara ? Licki Srbine moze li malo vise detalja o ovome ?

Share this post


Link to post
4 hours ago, Duh_Prerije said:

 

Dali je ovo laz ili prijevara ? Licki Srbine moze li malo vise detalja o ovome ?

 

А шта хоћеш?

Да докажем да је  Бан Јелачић био Србин?! Па наравно да јесте, то му потврђује презиме... мада, 

он је потпуно небитна личност - Бечки коњушар, који сада користи вама да попуните празнину у историји.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this