gnr

Tri hrvatska genocida - ustaštvo suština hrvatstva

Recommended Posts

Početkom dvadeset prvog vijeka, Hrvati su na domak ostvarenja svog „tisućljetnog” sna - sna o etnički čistoj Hrvatskoj, bez Mađara, Cigana, Talijana i iznad svega - Srba. Hrvati su kroz povijest bili poznati po divljaštvu i krvoločnosti. Britanika iz 1911., kada objašnjava pojam bašibozuka i arnauta - šiptarskih iregularnih trupa za maltretiranje u turskoj vojsci, poziva se na krvoločnost Hrvata, kao primjer za uspoređenje. Hrvatska, u personalnoj uniji s Ugarskom (koja nikada nije uključivala Dalmaciju), bila je poznata po krvoločnim plaćenicima, a reputacija koljača pažljivo je kultivirana u Hrvata.

 

U tridesetogodišnjem ratu u XVII vijeku, koji je bio jedan od najkrvavijih u inače krvavoj evropskoj povijesti, Hrvati su ostali upamćeni kao najkrvoločniji vojnici. Hrvatska vojska nije bila poznata po vojnoj vještini, već kao kazneni odred koji je palio protestantska imanja, silovao žene, klao djecu i masakrirao stanovništvo. Izreka „Sačuvaj me Bože kuge, gladi i Hrvata” ostala je u narodu Nijemaca-protestanata kao poslovica sve do današnjih dana. U XIX vijeku i tokom revolucije 1848, krvoločnost Hrvata opet je došla do izražaja. Ovog puta meta su bili Mađari i Talijani. Pokolj Talijana bio je tako jezivo zvjerski, da je Marks Hrvate nazvao „izmetom ljudskog roda”. Mađari su također bili žrtve pokolja, a Hrvati su bili u službi austrijskom caru koji je gušio ovaj revolt. U toku XIX vijeka, u Hrvatskoj se javljaju dva pokreta za nacionalni preporod - onaj od Ante Starčevića, poznatog antisemite i strahovitog mrzitelja Srba, koga danas ustaška neotvorevina smatra za praoca nacije, rame uz rame sa Pavelićem i Tuđmanom. Drugi, ilirski pokret - kasnije pokret „jugoslovenstva”, došao je do izražaja sa debaklom koji su Hrvati doživjeli poslije Prvog svjetskog rata, kada su po prvi put prevarili pobjednički srpski narod, i na taj način, na duže staze, došli do teritorija o kojima ranije ne bi mogli ni sanjati.

 

U samom Prvom svjetskom ratu, u Austrijskoj vojsci, koja je naišla na herojski otpor Srba, Hrvati su važili za neefikasne, praktično beskorisne, ali veoma krvoločne vojnike, koji bi, kao i u prošlosti, išli i palili sela i klali civile u svom standardnom maniru, inspirirani Starčevićevom ideologijom. U Prvom svjetskom ratu rame uz rame borili su se Adolf Hitler i Josip Broz - a s njim, i gomila Hrvata koji su naravno na kraju bili do nogu potučeni od pobjedničke srpske vojske. Kao znak zahvalnosti za oslobođenje od Austro-Ugarske, Hrvati su ubili jugoslovenskog kralja srpsko-crnogorskog porijekla, i razvili ustašku ideologiju, sa Antem Pavelićem na čelu, na tradiciji Starčevićevog etnocentrizma i mržnje prema Srbima, od kojih su uzeli ne samo pobjedu stečenu na krvi četvrtine Srbije, već i jezik (štokavski). Svi znamo šta se desilo u Drugom svjetskom ratu - najcrnje poglavlje Holokausta, od koga su se zgražavali i sami SS-ovci, pa i sam Hitler, da ne govorimo o Talijanima. Na teritoriji ndh - zajedno sa Muslimanima, ''hrvatskim „cvijećem”, počelo je masovno istrebljivanje Srba. Alojz Stepinac, poglavar Katoličke crkve ndh, bio je predvodnik katoličkog klera koji ne samo što je nasilno pokrštavao Srbe, koji su u Slavoniji na primjer bili u većini, već su i veoma aktivno učestvovali u klanju, i bili na čelu logora Jasenovac, koji je po broju žrtava treći logor smrti u holokaustu - s tim što su žrtve bili najviše Srbi, umjesto Židova, i s tim što je umjesto plinskih komora korišteno primitivno klanje, bacanje u rijeku, takmičenja u klanju, izumili su čak i srbosjek za brzo klanje svojih žrtava. Malj, bacanje u jame i kopanje očiju, kao i zakucavanje crijeva žrtava za plafon, bile su rasprostranjene metode širom ndh, uz paljenje pravoslavnih crkava u koje bi satjerali srpska sela.


Hrvatski nacionalni program formulirao je Mile Budak. Trećinu Srba poklati, trećinu protjerati a trećinu pokatoličiti „asimilirati”. Ovo je suština trojnog genocida kojim se nekad većinski narod na teritoriji današnje države Hrvatske - koja sadrži i okupirana područja Krajine - skoro u potpunosti istrijebio. Broj Hrvata na ovoj teritoriji bio je manji od broja Srba prije stotinjak godina, a Srbi, kao i ostali narodi (Nijemci, Mađari, Česi i posebno Talijani) su asimilirani ili protjerani. Talijani su potrpani u fojbe, Istra je oteta, esulima - talijanskim izbjeglicama, žrtvama etničkog čiščenja iz Dalmacije i Istre - oteta je imovina od strane režima Josipa Broza koji je nastavio djelovanje u skladu sa Budakovom ideologijom, manje otvoreno, ali podmuklo i efikasno. Vješala i povike „Srbe na vrbe” zamjenila je politika „kolonizacije” kojom su ispražnjena dalmatinska sela od Srba, etničko čiščenje Nijemaca je bila otvorena politika odmazde, a srpski antifašistički pokret Draže Mihajlovića, koji je bio Titov rival, izjednačen je sa ustašama, što je predstavljalo jednu od najgnjusnijih Titovih podvala. U toku Drugog svjetskog rata Srbi su podigli ne jedan, već dva antifašistička ustanka - prvi, onaj Draže Mihajlovića, i drugi, komunistički, čije su redove punili mahom Srbi izbjegli od ustaškog noža. U krvavom građanskom ratu između četnika i partizana Srbi su bili u svakom slučaju žrtve, jer ih je bilo na obje strane. Srpska omladina poslana je da gine na Srijemskom frontu, a domobrani, koji su se masovno priključili Titu krajem 1944 - kada je bilo jasno ko dobija rat, baš kao i 1918 - su krenuli u okupaciju Istre i napunili fojbe talijanskim stanovništvom. Srbija je rasparčana, a Hrvatskoj je dodjeljena Dalmacija, koja nikad nije bila dio Hrvatske, kao i Krajina, Slavonija i Istra. U Jugoslaviji su postojala dva centra moći - osovina Zagreb/Ljubljana i beogradski kadar, i ovaj latentni sukob tinjao je u Titovo vrijeme.


Ustaše nisu mirovale. Potomci izbjeglih (i za razliku od pobijenih četnika pomilovanih) ustaša, počeli su s terorističkim napadima krajem 60-tih i 70-tih godina, kada je Tito bio u poodmakloj starosti, spremajući teren za okončanje genocidnog „tisućljetnog” sna. I sami komunisti iz zagrebačke osovine započeli su maspok, počela su pjevanja nacionalističkih pjesama, pravljeni su spiskovi za likvidaciju, Hercegovina, poprište velikih pokolja Srba iz II svjetskog rata od strane „crnaca” Francetica Jure i drugih ustaša, je tražena kao proširenje Hrvatske. Tito je lukavo naizgled popustio Srbima, da bi 1974 donio Ustav kojim je otvorio vrata daljem uništenju Srbije i bujanju hrvatskog nacizma, koje je uslijedilo ubrzo poslije Titove smrti. Drugi genocid - onaj koji bi se mogao u glavnoj liniji podvesti pod parolu „trećinu Srba iseliti” - počeo je krajem 80-tih godina. Poslije prvog genocida broj Srba se smanjio skoro na polovinu, ali uprkos daljoj Titovoj podmukloj politici „kolonizacije” bilo je najmanje 12% (a vjerovatno i cijelih 15%) Srba krajem osamdesetih. Sa rušenjem Berlinskog zida, međunarodne okolnosti su išle na ruku ustašama. Ustaška emigracija, koja je u Australiji ili Kanadi, kao i Americi, decenijama trenirala terorističke akcije (koje su 60-tih i 70-tih i sprovođene u suradnji s njemačkom obaveštajnom službom) i indoktrinirala nove generacije, stječe veliki utjecaj u avnojevskoj Hrvatskoj. Pomaci ka ustaškoj ideologiji dešavaju se već sredinom 80-tih, a i ranije - u stvari, nisu ni prestajali i kako su maspokovci puštani sa simboličnih kazni (Tuđman, Mesić, Alija svi su bili zatvoreni zbog širenja šovinističkih ideja) propaganda se zagrijava. Poriče se ustaški holokaust - ne samo Tuđman već i gomila drugih predstavnika Starčevićeve ideologije u Zagrebu falcificira i umanjuje broj srpskih žrtava na najgnjusniji mogući način, potura se mit o Blajburgu - gdje je stradalo nekoliko hiljada ne samo ustaša i domobrana, već i četnika, što se zanemaruje, a broj „nevinih Hrvata” raste sa 10,000 (što je samo po sebi pretjerano) na 100,000 pa zatim nevjerovatnih 500,000 - razmjeri laganja u ovom periodu idu ruku pod ruku sa bujanjem ustaštva.


Novcem ustaške emigracije pomognut, Tuđman dolazi na vlast, izbacuje Srbe iz Ustava, i počinje nasilje protiv lokalnih Srba, ilegalno se naoružava. Jugoslovenska armija se postavlja kao bufer zona, ali uprkos tome, Srbi masovno stradaju, dižu se kuće u zrak, sprovodi se dalmatinska kristalna noć na stotine Srba je pobijeno u Osjeku, Gospiću, leševi ponovo plutaju Dunavom, režu se srpski vratovi, prave se ogrlice od prstiju. Njemačka pomaže Hrvatskoj u dobijanju „nezavisnosti” - Genšeru se dižu spomenici i pjeva se danke dojčland. Ipak, Srbi su dobili zaštićene UNPA zone, ali par godina kasnije, genocid u akciji oluja dovodi do protjerivanja cijelokupnog krajiškog stanovništva. Ono malo starih i iznemoglih što je ostalo, poklano je i pobijeno, a srpska imanja su popaljena. Sa 12-15% Srbi su spali na 2%, a uz sve povratke i pumpanja broja Srba, danas ih u Hrvatskoj nema više od 3%. Mile Budak bi bio ponosan. Nije istjerana trećina (tj. polovina), već 80-90% Srba. Tuđman, ponosan, izjavljuje - nije bitno da li će Srba biti 3% ili 4%, bitno je da ih više nema 12%. Radi Evrope, Hrvatska šminka svoje lice, ali su pogromi i progoni Srba i dalje na snazi. U novoj Hrvatskoj, nose se ustaške uniforme, pjeva Jasenovac i Gradiška Stara, napadaju Srbi koji dolaze ili se vraćaju, dižu spomen ploce Francetiću. A službeno, da bi se obeshrabrio povratak Srba (za koji se fiktivno radi Evrope „zalažu”), dižu se optužnice protiv Srba - onih koji su bili djeca, u vrijeme rata 91-95, za gaženje hrvatske zastave, na osnovu svjedočenja rekla-kazala, u odsustvu, pojedinci bivaju recimo osuđeni na dve godine robije. Za isticanje ustaških simbola i skandiranje Juden raus ili Srbe na vrbe pak niko se nikad ne progoni. Ovo krajnje licemjerje uopće ne iznenađuje. Suđenje mučiteljima iz konc logora Lora, u kome su na najgnusniji način mučeni splitski Srbi, pretvara se u farsu, a samo na inzistiranje Evrope - ili zbog unutrašnjih sukoba, pojedinci poput Gotovine, Glavaša ili Merčepa se, 15 godina poslije rata, po prvi put ovlas optužuju, sve radi ulaska u Evropu.


Ali pravo lice hrvatske danas je ono, gdje se sprovodi treći genocid - onaj pod geslom „trećinu asimilirati”. Ispiranje mozga Hrvatima je veoma temeljno, Domovinski rat pretvara se u mit, laže se debelo i gnjusno. Ne samo da se sve čini da se de fakto niko od Srba ne vrati (zakonom su recimo oduzeti srpski stanovi prije desetak godina, odštete su simbolične - samo da bi Srbe fiktivno ubrojali u „povratnike” iako ne žive tamo), nasilje se rutinski sprovodi a potencijalni povratnici zastrašuju, već se i oni Srbi koji su još uvijek u Hrvatskoj na sve načine nastoje asimilirati - suptilnim i manje suptilnim metodama. Radi Evrope, tu je Pupovac, ali za onih 100-150,000 preostalih Srba, postoje druge ideje. Stvara se atmosfera u kojoj ljudi ne smiju da priznaju da su Srbi, ispira se mozak ljudima i đacima pričama o nekakvoj „agresiji” (dok o ustaškom Jasenovcu nema ni riječi), tako da ljudi moraju da šute, da ne bi kao 1991 izgubili posao ili se našli u nepovoljnoj situaciji. Ova diskriminacija dovodi do najboljih rezultata kod ljudi koji su mješanci, kod Dalmatinaca recimo ima puno polu-Srba koji se javno deklariraju kao Hrvati. Dražen Petrović, Severina, Arsen Dedić - sve su to Hrvati, koji su u stvari 50% Srbi. Kada javne ličnosti moraju da poriču svoje srpsko porijeko, šta je tek sa ostalima. To je taj treći, najpodmukliji genocid, u kome se i onih 2% Srba nastoji asimilirati ili pokatoličiti.
Sa Hrvatima su po genocidnosti jedino možda usporedivi Albanci. Mada je to veeeliko pitanje. Nije nikakvo čudo sto su Čeku i Mesić veliki prijatelji.

 

Autor "Petsko"

Share this post


Link to post

 

Quote

 i bili na čelu logora Jasenovac, koji je po broju žrtava treći logor smrti u holokaustu - s tim što su žrtve bili najviše Srbi, umjesto Židova, i s tim što je umjesto plinskih komora korišteno primitivno klanje, bacanje u rijeku, takmičenja u klanju, izumili su čak i srbosjek za brzo klanje svojih žrtava. 

 

 

 

Share this post


Link to post
Quote

Alojz Stepinac, poglavar Katoličke crkve ndh, bio je predvodnik katoličkog klera koji ne samo što je nasilno pokrštavao Srbe, koji su u Slavoniji na primjer bili u većini, već su i veoma aktivno učestvovali u klanju, i bili na čelu logora Jasenovac,

 

 

 

Share this post


Link to post
Quote

 Tito je lukavo naizgled popustio Srbima, da bi 1974 donio Ustav kojim je otvorio vrata daljem uništenju Srbije i bujanju hrvatskog nacizma, koje je uslijedilo ubrzo poslije Titove smrti.

 

 

 

Share this post


Link to post
Quote

Svi znamo šta se desilo u Drugom svjetskom ratu - najcrnje poglavlje Holokausta, od koga su se zgražavali i sami SS-ovci, pa i sam Hitler, 

 

 

 

Share this post


Link to post

 

Quote

 Svi znamo šta se desilo u Drugom svjetskom ratu - najcrnje poglavlje Holokausta, od koga su se zgražavali i sami SS-ovci, pa i sam Hitler, da ne govorimo o Talijanima.

 

 

 

Share this post


Link to post
Quote

 Ova diskriminacija dovodi do najboljih rezultata kod ljudi koji su mješanci, kod Dalmatinaca recimo ima puno polu-Srba koji se javno deklariraju kao Hrvati. Dražen Petrović, Severina, Arsen Dedić - sve su to Hrvati, koji su u stvari 50% Srbi. Kada javne ličnosti moraju da poriču svoje srpsko porijeko, šta je tek sa ostalima. To je taj treći, najpodmukliji genocid, u kome se i onih 2% Srba nastoji asimilirati ili pokatoličiti.

 

 

Molim vas odvojite pola minute, poslušajte od 12:57, poslušajte dio "Davno davno davno preminuo".... tu se fakat nema više šta reći.

 

 

 

Share this post


Link to post
Quote

Svi znamo šta se desilo u Drugom svjetskom ratu - najcrnje poglavlje Holokausta, 

 

A dio iz jedne knjige govori o kukavičluku zlikovaca koji su zaslužni za najcrnije poglavlje holokausta.

 

Austrija 1945. (ustaški pukovnik Ante Moškov na saslušanju 1947) :

 

"Ujutro nakon otvaranja prometa mogao sam krenuti i putovati mnogo brže, ali sam poslije podne morao zastati blizu jednog mosta koji je također bio izbombardiran. Čekajući na tom mjestu odjedanput sam primjetio jedna kola od PTS-a i kad sam pristupio, doznao sam da pripadaju Hotku koji je bio u činu bojnika (majora) obavještajni oficir PTS-a. On je nakon nekoliko minuta isto došao i saopćio mi da se Pavelić nalazi u blizini te da već nekoliko vremena na toj cesti lutaju i ne mogu se uslijed zatrpanosti probiti naprijed. Još dok smo bili u razgovoru i dok sam pitao gdje se nalazi Pavelić, Hotko mi je odjedanput okrečući se pokazao na ledinu i rekao: 'Evo ga, dolazi'. Okrenuo sam se i doista vidio Pavelića okruženog sa pratnjom od oko 60-tak ljudi iz stražarske pukovnije kako oznojen trči uz cestu preko livade... Na izgled ove jurnjave i samoga Pavelića ostao sam iznenađen i kad je došao u moju blizinu ja sam mu pristupio. On, se međutim, nije zaustavljao već je sav preplašen i od umora jedva izustio: 'Rusi, Rusi'... Čitavo to držanje Pavelića, njegovo bježanje odavalo je mučan utisak, tako da sam dobio prvi dojam da je Pavelić ne samo u velikoj panici nego i kukavica. Taj utisak su imali i drugi...Tada mi prvi puta sjevnu misao: 'Jadna Hrvatska, tko te vodi'. Razumljiva stvar da nije bilo Rusa niti ih je moglo biti..."

Share this post


Link to post
On 30. 03. 2018. at 12:46 AM, dj-zombi said:

Ko je “petsko” i gdje je to objavljeno?

 

To ti je tekst sa ovog foruma koji si baš ti objavio još 2006. Tamo je isto na kraju teksta pisalo "Petsko" i to je bilo to. I još uvijek je gore na forumu taj tekst iz 2006. Ja sam ga sad malo sredio - u orginal tekstu ima dosta rečenica gdje se pojavljivalo nekakvo e sa kvačicom ili eae (npr "od kojih su uzeli ne samo pobedu stecenu na krvi èetvrtine srbije, veæ i jezik (stokavski)" i nije bio pregledan tekst (sve je bilo zgurano bez razmaka) pa sam ga učinio malo preglednijim i stavio dolje kratke filmove i slično. 

Share this post


Link to post

Iz opisa videa "Raspad Jugoslavije, Ustav iz 1974 i uloga Tita"

 

Borisav Jović o raspadu Jugoslavije i dokumentu iz kojeg se vidjelo da je Tito u jednom razgovoru sa Ivanom Krajačićem dao nalog Kardelju "da se načini takav Ustav po kojem će poslije njegove smrti Hrvatska moći odcijepiti od Jugoslavije i to sa srpskim teritorijama i da to treba da urade na taj način što će se to pravo dati republikama a ne narodima i da će to biti podržano od ovih novih nacija (Muslimanske, Makedonske, Crnogorske) i da će Srbi ostati sami (i od Slovenije naravno), i da neće moći ništa da urade. I da je Kardelj to sve realizirao u tom Ustavu. Dakle oni su radili to dogovorno i složno a Srbi u tom donošenju Ustava praktično su učestvovali sjedeći i prihvaćajući sve".

 

"Prema tome taj Ustav jeste to što je Tito i rekao - da se načini Ustav po kojem će Hrvatska moći da se odcijepi sa srpskim teritorijama uz pomoć novo stvorenih nacija i čak je rekao da Srbiju treba svesti na ono što je bila prije Prvog svjetskog rata. Beogradski pašaluk? Pa nije taj izraz upotrijebio, na ono što je bila prije Prvog svjetskog rata. Znači bez autonomnih pokrajina. Praktički na centralnu Srbiju".

Share this post


Link to post
Quote

Ova diskriminacija dovodi do najboljih rezultata kod ljudi koji su mješanci, kod Dalmatinaca recimo ima puno polu-Srba koji se javno deklariraju kao Hrvati. Dražen Petrović, Severina, Arsen Dedić - sve su to Hrvati, koji su u stvari 50% Srbi. Kada javne ličnosti moraju da poriču svoje srpsko porijeko, šta je tek sa ostalima. To je taj treći, najpodmukliji genocid, u kome se i onih 2% Srba nastoji asimilirati ili pokatoličiti.

 

Mirko Filipović, otac mu je bio Srbin Žarko Filipović. Sahranio ga je na katoličkom groblju.

I sad je tu u svoju dvoranu stavio katolički križ na zid, postoji masa Hrvata katolika koji nikada ne bi stavljali takve stvari po dvoranama i zidovima kuće, ali Mirko mora i zna se zašto a što je najbolje on uopće nije religiozan do te mjere da bi stavljao te križeve gore.

 

HuM1LAC.png

Share this post


Link to post

Inače radi se o njegovoj privatnoj dvorani, pišem jer je bilo priče da moraju stavljati križeve po učionicama i slično, a on ovdje u svojoj kući - dolje u svojoj dvorani stavlja to po zidovima i ne bi se čudio da je i njegova žena Hrvatica pogurala cijelu stvar. Kada imate Hrvaticu i Srbina u Hrvatskoj, žene im se povampire u tom smislu. I pogledajte taj prvi momenat - to prvo javljanje novinara koji je točno stavljen na poziciju da se vidi križ na zidu. Naravno da ne mogu za sigurno tvrditi da je to planski urađeno, moguće je da su jednostavno tražili najbolju poziciju za snimanje i intervju ali gledajući sve skupa - kada imate čovjeka koji se nikada nije prekrižio prije meča i koji nikada nije govorio o vjeri u bilo kojem od intervjua, onda je ovo neprirodno i nametnuto. 

Share this post


Link to post
Quote

 I sami komunisti iz zagrebačke osovine započeli su maspok, počela su pjevanja nacionalističkih pjesama, pravljeni su spiskovi za likvidaciju, Hercegovina, poprište velikih pokolja Srba iz II svjetskog rata od strane „crnaca” Francetica Jure i drugih ustaša, je tražena kao proširenje Hrvatske.

 

Prije par mjeseci mi je tata pričao (koji je tada bio student u Zagrebu) da su se srpski studenti vraćali u Beograd na studiranje. Nisu se više osjećali bezbjedno u Zagrebu. Znači država je bila Jugoslavija a Tito je još uvijek bio živ. Toliko o pravednom društvu iz tog vremena u kojem kao više nije bilo ustaštva i srbofobije. 

Share this post


Link to post
Quote

U novoj Hrvatskoj, nose se ustaške uniforme, pjeva Jasenovac i Gradiška Stara, napadaju Srbi koji dolaze ili se vraćaju, dižu spomen ploce Francetiću.

 

I tako je do danas. 

 

HOS-ovci pevaju "Za dom spremni", država ćuti /VIDEO

 

10 April 2018. B92.

 

Split -- Iako je Komisija za suočavanje s prošlošću utvrdila da je korišćenje ustaškog pokliča "za dom spremni" u javnosti protivno Ustavu, Splitom se orio taj pozdrav.

 

screenshot/youtube

 

Uzvikivali su ga pripadnici kedašašnjeg HOS-a, koji su se danas, na dan osnivanja takozvane Nezavisne Države Hrvatske, postrojili u tom gradu ispred spomenika u naselju Split 3. Oni su obeležavali godišnjicu IX. bojne "Rafael vitez Boban", koja je osnovana na dan osnivanja kvislinške Nezavisne Države Hrvatske. Skup je počeo intoniranjem himne i pozdravom "Hvaljen Isus i Marija", nakon čega su HOS-ovci položili vence na spomeniku poginulim pripadnicima bojne. 

Mahali su zastavom na kojoj piše "Jasenovac - Za dom spremni". 

Hrvatska država nije reagovala ovim povodom. 

Skup su pozdravili zamenik župana, državni sekretar u Miistarstvu branitelja i zamenik gradonačelnika Splita. "Ovo je rođendan HOS-ovaca. Drago mi je što poštujete ovo", rekao je Marko Skejo, u Hrvatskoj poznatiji kao čovek s Hilterovim brčićima. 

HOS-ovci su nekoliko puta zaurlali "za dom spremni". 

Portal Index.hr podseća da su i prošle godine ustaše su u Splitu urlikale "za dom spremni", zbog čega je policija najavila istragu.

 

 

Share this post


Link to post
Quote

Ispiranje mozga Hrvatima je veoma temeljno

 

Sad pazite njihove portale: utakmica Hrvatska Grčka iz 2017., naslov - Srbi su plakali i ridali zbog poraza Grčke tj pobjede Hrvatske. I nema veze, nije stvar da Srbi prirodno navijaju za Grčku pa kao to, već zbog toga što su Grci izgubili od Hrvatske koju Srbi patološki mrze pa su zato ridali. Da je Grčka izgubila od Švedske, onda kao ne bi ridali. I bio sam na B92 sport i ljudi su pisali sasvim ok komentare često i hvaleći hrvatsku reprezentaciju. Uostalom o kakvim glupanima se radi vidimo i po tome što je to bila obična utakmica za odlazak na SP, ajde da je utakmica Hrvatska - Grčka bila finale svjetskog ili evropskog prvenstva, ajde, ali ovako? I pogledajte to ustaško suženje svijesti: prvo napišeš da Srbi plaču a onda dolje prenosiš članke iz srpskih medija koji su naravno bili sasvim korektni bez nesimpatija za hrvatsku pobjedu. Sad valjda, obični Srbi su ridali po cesti ali su njihovi novinari napisali korektne članke i sad to je bilo kao iznenađenje. I šta je to nego trovanje i ispiranje mozga, sad im dođe neko na portal, mlađi ljudi, i vidi "Srbi ridali" nakon pobjede Hrvatske i već mu se mijenja svijest.

 

Z493b7F.png

 

 

Ovo je sa index hr, portala koji nije antisrpski i slično, kažu da je antifašitički i antiustaški (šatro).

Mislim da bi svako, ako već mora stavljati "Ušutkati"- dakle ako već toliko mrzi Delije i Zvezdu, stavio "Ušutkao Delije" ili Ušutkao "Marakanu", ali ustaška bijeda od novinara je ovdje stavila ime glavnog grada Srbije u kojem by the way postoji i veliki broj grobara koji su se veselili golu koji je primila Zvezda. Sve to ovaj novinar zna, zna da su u Beogradu dva velika rivala ali smeće ne može protiv svoje otrovne duše. I taj isti tip, ili takvi, će sutra pisati članke protiv ustaštva u Hrvatskoj i to će biti dokaz da je index hr antifašistički portal i gomila Hrvata će ih nazivati nedovoljnim Hrvatima a pogledajte istinu. Njihov antifašizam je samo fasada, a unutra im se sve ruši.

 

lFOnnEq.png

 

 

I samo još nešto. Danas sam bio u jednom šoping centru i uđem kratko u dućan da si vidim majicu i kako sam ušao svira im neka radio stanica i veli voditeljica jednim zlim i samoživim glasom da je video koji promovira hrvatski turizam pobjedio za 2017 tamo negdje vani. Veli ona, samoživa zmija, tvrdim zmija a ne ljudsko biće "Mi smo najbolji na svijetu" iako je to nagrada za najbolji promotivni spot za 2017. Ma nebitno, uopće me ne smeta nagrada a čak i da postoji službena nagrada za službeno najbolji promocijski spot na svijetu, to nikako ne opravdava ovu zmiju sa antene Zagreb i kad sam ju čuo odmah sam se sjetio komentara koji je ostavio RR. 

 

"Ako bi neko iz Evropske Unije samo malo bolje pogledao stvarnost u toj mizernoj "U" tvorevini vidio bi da oni nisu zreli da budu u bilo kojoj organizaciji gdje je prisutan civilizovani svijet bilo da se radi o sportu, politici... ili festivalima dječjih pjesama. Oni ne znaju šta je to uvažavanje drugog čovjeka ili čak cijelih naroda. Mi Srbi Krajišnici najbolje znamo njihove "vrline" a ponešto znaju i ono koji su imali prilike biti u njihovoj blizini. Nevjerovatno je koliko je to zaglupljen i samoživ narod i nema te gadosti na koju nisu spremni samo da bi šta ugrabili bez mnogo truda. U svakom slučaju nije dobro po EU ukoliko njih tamo prime, jer će odmah prionuti na subverzivnu djelatnost onako kako su i do sada rušili državne zajednice u kojima su bili. Prisjetimo se Austro-Ugarske, pa onda Kraljevine Jugoslavije i napokon SFRJ. Oni su svuda bili remetilački faktor i rušili države, a nikada stvarali. Ni dan danas oni ne stvaraju, nego ruše i ono što im je dato od strane Vatikana, Njemačke... iz ko zna kojih razloga."

Share this post


Link to post
Quote

Ustaše nisu mirovale. Potomci izbjeglih (i za razliku od pobijenih četnika pomilovanih) ustaša, počeli su s terorističkim napadima krajem 60-tih i 70-tih godina, kada je Tito bio u poodmakloj starosti, spremajući teren za okončanje genocidnog „tisućljetnog” sna.

 

I puno ranije:

 

"Od onih koji su pobegli iz zemlje na razne načine pravljene su terorističke grupe sa ciljem da u Jugoslaviji podignu ustanak i sruše socijalističku vlast. Evo jednog od detalja kako su prošli:"21.07.1948. godine MUP NR Hrvatske obavestio je javnost da su organi bezbednosti u periodu 20.07.1947. - 03.07.1948. godine pohvatali 96 terorista koji su ilegalno ubačeni iz Italije i Austrije. Na čelu zavere stajao je Ante Pavelić, ali nije uhapšen zbog prekida akcije". Ova akcija je krštena kao akcija "Gvardijan" i samo činjenica da je došlo do rezolucije IB i sukoba na liniji Tito-Staljin sprečila je organe bezbednosti da u potpunosti razbiju ostatke ustaške vlčasti koji su pod okriljem stranih obaveštajnih službi radili na konsolidaciji svojih redova. Kompletan dosije akcije opisan je u knjizi "Klopka za koljače" Gorana Vukovića. I suviše bi trajalo nabrajanje svih imena i presude koje su izrečene. Razlika u presudama je samo smrt vešanjem ili smrt streljanjem, a samo dvojica su osuđena na doživotne robije."

 

Quote

Novcem ustaške emigracije pomognut, Tuđman dolazi na vlast, izbacuje Srbe iz Ustava, i počinje nasilje protiv lokalnih Srba, ilegalno se naoružava

 

"Pomagači u zemlji kao jataci i vodiči "tekliči", među kojima je bio i Stjepan Sulimanac, kasnije potpredsednik Sabora Hrvatske, osuđivani su na vremenske kazne zatvora od nekoliko do 20 godina. Spomenuti Sulimanac je osuđen na 20 godina. Kada je 1990. godine Tuđman preuzeo vlast u Hrvatskoj u oktobru iste godine uputio je Sulimanca na čelu delegacije u Kragujevac na "Veliki školski čas" u pomen žrtvama nacističkog terora nad decom i mladosti Srbije. Ima li perfidnije i podlije uvrede koju neko nekome može uputiti.

To mogu samo poremećeni umovi kakav je bio Franjo Tuđman."

 

(Nestor, Krajinaforce forum). 

Share this post


Link to post

Stvari u Hrvatskoj idu na gore. 

 

"Na ovom forum sam doživio osporavanje kad sam pisao o stradanjima Srba u gradovima lijepe njihove pa i u Rijeci. Istina je da starosjedioci Rijeke (koji su sada u manjini s obzirom da su Talijani protjerani poslije II sv. rata) nemaju toliko izražen animozitet prema Srbima kao u Zadru, Splitu,Šibeniku...Ali istina je i to da je onaj ološ doseljen iz Dalmacije, Hercegovine, Like, Bosne, Slavonije... sa sobom donio zarazu Srbožderstva i tako zarazio i jedan dio potomaka autohtonih Riječana. Ološ iz Hercegovine i Dalmatinske Zagore ili "rolingstonsi" kako ih je nazvao Tonči Huljić kojima pripada npr. i onaj idiot Kerum predstavljaju dosta težak kamen oko vrata bilo kakvom napretku u razvoju civilizovanog društva. Rijeka je za razliku od splita još davno bila u svakom pogledu evropski grad. U njemu se i živjelo po manirima Austrije, Italije...No dolaskom "rolingstonsa" ta razlika je skoro potpuno nestala i šta tamo ima da traži jedan Srbin? Srbi su u Rijeci do 1990.godine prdstavljali cca 35 % stanovništva. Ilustracije radi navodim da je veliki broj Srba branio boje NK "Rijeka" kao npr. Radaković, Naumović, Avramović, Vukoje B.Bursać, N. Bursać, Rade Ljepojević, Petrović, Jovović, Savo Filipović, Marjanović, Dušan Lukić, Desnica, Miodrag Kustudić koji je bio idol riječke "Armade" i kojemu su 1991.minirali kafić baš kao i reprezentativcu SFRJ Milošu Hrstiću lijevom beku NK "Rijeka"...(Palež, Krajinaforce forum)

 

Rijeka 2015. Inače Srba na ovom video klipu nema a aktivisti su Hrvati. 

 

"Mater vam hebem četničku", "Marš bando četnička", "Gubite se doma", "Komunjare smrdljive", 

 

 

Share this post


Link to post

Izaija, 5,20, Jao onima koji zlo dobrom nazivaju a dobro zlom, koji od tame svjetlost prave, a od svjetlosti tamu, koji goro čine slatkim, a slatko gorkim!

 

Doktorica Vesna Bosanac, dio iz zagrebačkog Večernjeg lista: "U Hrvatskoj javnosti ima status jednog od simbola vukovarskog otpora zbog svoje hrabrosti i požrtvovnog rada u bolnici u Vukovaru 1991."

 

Istina je sasvim drugačija.

 

"Licno poznajem covjeka koji je prosao muke ove vjestice koja se naziva doktoricom. Bio je aktivni vojnik, zarobljen negdje kraj Vukovara sa jos nekolicinom ostalih mladih vojnika iz njegova odelenja. Po njegovoj sturoj prici (jer iz njega izvuci nesto o tom periodu je jako tesko) proveli su u zarobljenistvu par sedmica i bili muceni na najgore moguce nacine, induktorskim telefonima, bicevani bodljikavom zicom, batinanje i lomljenje kostiju da ne pominjem, na kraju su zavrsili u nekom medicinskom odjelu, valjda prije razmjene da ih malo dovedu u red, najvise stresa ovaj covjek ima kad prica kako su im dovodili u tom medicinskom odjelu nekakve zenske obucene kao medicinske sestre (on nije siguran dali su to stvarne sestre ili ne) a oni su bili zavezani na krevetima i za ruke i za noge, goli, tada bi se te zenske pocele skidati, umiljavati ih i fizicki ih nadrazivati i ako bi neko pokazao i najmanji znak fizicke seksualne uzbudjenosti odmah bi bio udaran po genitalijama od strane prisutnih cuvara uz komentare "a jebo bi hrvaticu cedo", jednom jadniku su nazivo odsjekli testise i nahranili ga s njima ... govorio je da je na tom odjelu jedan od glavnih sefova bila ova Bosanac. Razmjenut je sa jos dvojicom prezivjelih dok su ostali umrli (neznam koliko), zavrsili su odmah sva trojica mjesecima na VMA, jedan od njih trojice se objesio na VMA tokom ljecenja, valjda od psihickih trauma i posljedica.Ovaj moj poznanik je bio u invalidskim kolicima skoro godinu dana po raznoraznim rehabilitacionim centrima po Srbiji nakon toga da bi nekako uspio traljavo prohodati. Danas ima ostecen kicmeni stub, nema dva rebra, noga mu je polomljena na nekoliko mjesta i krivo zarasla, nedostaje mu dio vilice, slabo vidi, jedva je dobio vozacku ovdje, refleksi mu ravni nuli .... to je ono sto znam a koliko ima sto neznam i sto mi nije rekao to boga pitaj ...Pokazivao mi je jadan i broj vojnog lista "VOJSKA" u kojem ima na nekoliko stranica napisan clanak o njemu, njegovoj zarobljenoj grupi i svirepom tretmanu kod ove vjestice/doktorke ....(dj Zombi, Krajinaforce forum)

 

"Koliko se ja sjećam ova doktorica je trebala biti prva optužena za ratne zločine.U vreme kada je bila zarobljena KOS je imao neoborive dokaze da je direktno učestvovala u likvidaciji barem dva Srbina u vukovarskoj bolnici i to na način da im je ubrizgala u vene putem infuzije neku tečnost od koje su umrli.Također je terećena za mučenje bolesnika srpske nacionalnosti tako što im je uskraćivala pomoć ili naredila da im se namjerno daje pogrešna terapija.Kada je razmjenjena neko je sakrio sve dokaze protiv nje, a ta razmjena je posebna priča. Tom razmjenom vlasti bivše SFRJ su Hrvatima predale najveće zločince i one koji su najodgovorniji za stradanje Srba u Vukovaru, a Hrvati njima svoje špijune iz famozne grupe Labrador koji su se kasnije pokazali kao najsposobniji hrvatski obavještajci koji su čak ozvučili Miloševićev stan.Poznata je afera pod šifrom "Opera" kada su neki članovi te grupe otkriveni i njihov spektakularni bijeg iz komande vazduhoplovstva u Zemunu. Najinteresantnije je da su se ti koji su pobjegli iz Beograda, radi špijunaže u korist Hrvatske 1992. god. sklonini u Banja Luku gdje i danas djeluju, i bave se velikim biznisom." (sa krajinaforce foruma)

 

"To je zaista zlo od zene. Video sam je posle pada Vukovara. Saslusavana je u kabinetu pored mog. Da je mogla, mislim da bi nas sve poklala, a prema njoj je postupano krajnje profesionalno. Rekao bih da je onaj Njavro ili kako se vec zvao, bio manje zlo od nje. Prava je steta sto je Seselj nije ispitivao, vec je to pripalo Antonetiju koji mucenik nezna ono sto Seki zna." (sa Krajinaforce foruma)

 

a ovdje, 20 godina rata, pomalo izlazi na površinu kriminalni karakter Vesne Bosanac. 

 

Sa hrvatskog portala (dakako, ovo "ipak" je tu zbog zaluđenosti Hrvata - dakle u zlu vide dobro pa kao to je ipak, kao teško je bilo vjerovati da bi ona to uradila)

0Fl8yZL.png

 

"Ali, neosporna je činjenica da je Vesnu Bosanac, jednog od simbola herojskog otpora Vukovara 1991., Županijski sud 18. travnja prošle godine doista pravomoćno osudio na četiri mjeseca, uvjetno na godinu dana. Razlog je bila njezina odluke da se djelatnicima zaposlenim u Općoj bolnici Vukovar temeljem ugovora o djelu, dio plaća isplaćuje putem fiktivnih putnih naloga. Općinsko državno odvjetništvo podiglo je u lipnju 2006. optužnice protiv Vesne Bosanac, kao prvookrivljene, te blagajnika bolnice Damira Rutka, a 24. siječnja 2012. Općinski sud proglasio ih je krivima, ravnateljica bolnice osuđena je na osam mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine, a blagajnik je dobio šest mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine. U presudi se tvrdi da je Vesna Bosanac kao ravnateljica naložila Rutku da dio plaća zaposlenima s ugovorom o djelu isplaćuje na ruku, a da se te isplate prikazuju kao naknade po putnim nalozima »za obavljena službena putovanja, iako su oboje bili svjesni da ista putovanja nisu bila obavljena niti je bilo stvarnih troškova«. Na taj je način u vremenu od 24. siječnja do 30. lipnja 2002. godine za 13 osoba izdano ukupno 118 fiktivnih putnih naloga koje je Rutko popunjavao neistinitim podacima, a Vesna Bosanac ih je potpisivala."

 

http://novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Vesna-Bosanac-ipak-krivotvorila-dokumente

Share this post


Link to post
Quote

Ova diskriminacija dovodi do najboljih rezultata kod ljudi koji su mješanci, kod Dalmatinaca recimo ima puno polu-Srba koji se javno deklariraju kao Hrvati. Dražen Petrović, Severina, Arsen Dedić - sve su to Hrvati, koji su u stvari 50% Srbi. Kada javne ličnosti moraju da poriču svoje srpsko porijeko, šta je tek sa ostalima. To je taj treći, najpodmukliji genocid, u kome se i onih 2% Srba nastoji asimilirati ili pokatoličiti.

 

i još kad se Hrvatice povampire.

 

4vNKeLq.png

 

U KOJU ŠKOLU ĆE MALENI?

SEVERINA NA SUDU PORUČILA MILANU POPOVIĆU: ‘Aleksandar je Hrvat i učit će o padu Vukovara’

 

milan-popovic-severina-kolaz.png?w=600&h=400&crop=1

 

 

Hrvatska pjevačica i srpski poduzetnik nikako se ne mogu dogovoriti oko sina Aleksandra. Ovoga puta tema nesuglasica je bila osnovna škola koju će maleni upisati.

Srpski Blic piše da je u posjedu dijelova sudske rasprave Severine Kojić i Milana Popovića vezano uz obrazovanje njihova sina Aleksandra. Hrvatska pjevačica i srpski poduzetnik ne mogu se, naime, dogovoriti oko toga hoće li dječak ići u državnu ili privatnu školu.

Popović želi da maleni ide u privatnu školu pa je predložio da ga upišu u Američku internacionalnu školu u Zagrebu. Tamo bi dijete bilo u manjem razredu, s manjom grupom učenika te bi sve učilo na engleskom, kaže ‘kralj bakra’.

Imaju svoje argumente

Prepiska između Aleksandrovih roditelja vodila se, piše Blic, preko njihovih odvjetnika.

 

“Smatram da Američka internacionalna škola ima mnoge prednosti za našeg sina. Zbog vjerojatnosti da će život provoditi u raznim zemljama širom svijeta (zbog roditelja koji su iz različitih država) u njegovu je najboljem interesu da stekne savršeno znanje engleskog jezika i dobije diplomu koja bi mu omogućila upis u bilo koju međunarodnu školu u bilo kojoj zemlji”, poručio je Milan pjevačici.

 

No, Severina bi više voljela da dječak ide u državnu školu i uči na hrvatskom jeziku. Zato je predložila da sina upišu u jednu zagrebačku, kako kaže, ‘poluprivatnu-polujavnu’ školu koja također ima međunarodni program.

 

“On je u vrtiću počeo učiti pisati na hrvatskom, a u osnovnoj školi mora savršeno naučiti prije svega svoj materinski jezik, a tek potom i strane jezike”, glavni je Severinin argument.

Popović se brine da će dječaka diskriminirati. Milan je zabrinut da bi Aleksandar mogao imati problema u školi zbog toga što mu je otac Srbin.

 

“Djeca u toj školi obilježavaju dan pada Vukovara i Aleksandar bi mogao biti izložen diskriminaciji vršnjaka”, tvrdi Popović.

 

Severina, međutim, ne vidi problem.

 

“Prije svega, Aleksandar je Hrvat pa nema razloga da bude žrtva diskriminacije drugih Hrvata. Godišnjicu pada Vukovara, godišnjicu Oluje i slično obilježava cijela Hrvatska te je riječ o dijelu povijesti o kojem će Aleksandar, kao i svako drugo dijete, učiti u školi”, zaključila je pjevačica.

 

Net.hr 26.4.2018.

Share this post


Link to post
Quote

Ispiranje mozga Hrvatima je veoma temeljno,

 

I trovanje mladih ljudi, pogledajte šta sam uslikao neki dan, Garešnica, mali grad od 11 hiljada stanovnika u Bjelovarsko bilogorskoj županiji.

 

Ovo nije napravila neka mlada ekipa sa sprejevima, ovo je trebalo napraviti, popesti se gore, ovo su napravili odrasli ljudi, ovo je zgrada ili dvorana osnovne ili srednje škole u Garešnici. Dakle ovo je napravljeno u tom prostoru osnovne i srednje škole. Jedna do druge su. Fino ih truju od prvog osnovne skroz do kraja srednje škole. Fino "Zapamtite Vukovar" ili u prijevodu "Mrzite Srbe". I mala isprika za mutnu sliku, to mi se leća/staklo na mobitelu izgrebalo ili zamutilo.

 

hJhmQ8M.png

 

 

 

5E8WcBB.jpg

Share this post


Link to post
Quote

 I sami komunisti iz zagrebačke osovine započeli su maspok, počela su pjevanja nacionalističkih pjesama, pravljeni su spiskovi za likvidaciju, Hercegovina, poprište velikih pokolja Srba iz II svjetskog rata od strane „crnaca” Francetica Jure i drugih ustaša, je tražena kao proširenje Hrvatske. Tito je lukavo naizgled popustio Srbima, da bi 1974 donio Ustav kojim je otvorio vrata daljem uništenju Srbije i bujanju hrvatskog nacizma, koje je uslijedilo ubrzo poslije Titove smrti. Drugi genocid - onaj koji bi se mogao u glavnoj liniji podvesti pod parolu „trećinu Srba iseliti” - počeo je krajem 80-tih godina. Poslije prvog genocida broj Srba se smanjio skoro na polovinu, ali uprkos daljoj Titovoj podmukloj politici „kolonizacije” bilo je najmanje 12% (a vjerovatno i cijelih 15%) Srba krajem osamdesetih. Sa rušenjem Berlinskog zida, međunarodne okolnosti su išle na ruku ustašama. Ustaška emigracija, koja je u Australiji ili Kanadi, kao i Americi, decenijama trenirala terorističke akcije (koje su 60-tih i 70-tih i sprovođene u suradnji s njemačkom obaveštajnom službom) i indoktrinirala nove generacije, stječe veliki utjecaj u avnojevskoj Hrvatskoj. Pomaci ka ustaškoj ideologiji dešavaju se već sredinom 80-tih, a i ranije - u stvari, nisu ni prestajali i kako su maspokovci puštani sa simboličnih kazni (Tuđman, Mesić, Alija svi su bili zatvoreni zbog širenja šovinističkih ideja) propaganda se zagrijava.

 

Da bi shvatili ko su bili hrvatski rukovodioci i antifašisti u Hrvatskoj za vrijeme Jugoslavije, poslušajmo priču od 3-35.

 

Kaže čovjek "Tinjali su razni animoziteti", stari moj, ustaše, crvene ustaše.

 

 

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...