Sign in to follow this  
gnr

Neizlecivo stanje / Hrvatski branitelji sve odlucuju u Hrvatskoj

Recommended Posts

U videu ima i dio gdje se govori o neprijateljskoj državi Crnoj Gori.

 

Ovo je nova vijest (nije informer i sl), znači vijest je istinita. 

Slučaj Beograđanke uhapšene u CG: "Kao horor priča" 

Nedelju dana je prošlo od kada je dvadesetogodišnja Sara Vidak, nakon navodnog fizičkog napada na prekršajnog sudiju iz Kotora uhapšena.

 

Screenshot/TV Prva

 

 

Ovaj slučaj izazvao je reakcije i državnog vrha Srbije i Crne Gore. Ekskluzivno za Prvu televiziju, o ovom slučaju govori Olivera Vidak, majka pritvorene Sare.

Nekada je tanka linija između odlaska na more, malog incidenta u saobraćaju - i odlaska u zatvor. Upravo takav, gotovo filmski scenario, dogodio se porodici Vidak. 

"Deluje mi totalno kao naučna fantastika. Kao horor priča", kaže Olivera Vidak. 

Nakon što su Sara i njen dečko 13. avgusta imali saobraćajni incident na parkingu, pozvana je kotorska policija, koja im je uručila poziv za prekršajni sud. U sudu ih dočekuje sudija Jelena Stanišić. Prema rečima Sarine majke, odmah počinju nesporazumi u komunikaciji, teške reči, a potom i komešanje iz kog kao navodna žrtva izlazi sudija. Policija dolazi i odvodi Saru. Određen joj je pritvor do 30 dana zbog dela - napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, iako to porodica Vidak negira. 

"Ne smatram da je ovo takav slučaj da bi zahtevalo trideset dana pritvora, kao da je najteži kriminalac ili terorista. Ja kao majka se lično nadam najboljem rešenju za nju. kako će se desiti, šta će se desiti to sad ostaje samo do suda i od sudije. Sve zavisi od njih. Mi se borimo i ja ću nastaviti da se borim svim svojim snagama da ona što pre izađe odatle da bi mogla da joj dam psihičku podršku i snagu da izdrži sve to što je posle čeka", dodaje Olivera. 

U međuvremenu, odbijen je predlog odbrane da se Sara Vidak brani sa slobode. Sledeći zahtev o kom će se raspravljati je, sloboda uz jemstvo od 10.000 evra i oduzimanje pasoša. Oliveri je zabranjeno da poseti ćerku, jer će biti svedok u procesu. O Sarinom stanju obavestio ju je srpski konzul. 

"Ona je prenela njoj da se vrlo korektno ponašaju prema njoj, da nema nikakvih primedbi. Ono za šta sam ja zabrinuta je njeno zdravstveno stanje, pošto je pre 15 dana sada možda vec i 20 izašla iz bolnice. Stanje je takvo da može u svakom momentu nešto da se desi, skrenuta je pažnja komandirima, njihovoj zdravstvenoj službi", navodi Sarina majka. 

Povodom ovog slučaja reagovali su ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i predsednik Aleksandar Vučić, koji je rekao da Srbija čini sve što je do nje, te da je o svemu razgovarao i sa ministarkom pravde Nelom Kuburović.

 

IZVOR: PRVA UTORAK, 21.08.2018.

 

Share this post


Link to post

Ima i dio gdje Ratko Dmitrović kaže da Vučić radi na srpskom pitanju. Mislim tužno je da Ratko sam kaže nešto za što zna da je neistina i da to govori samo zbog ulizivanja, poznato je da je Ratko Dmitrović dobar poznavatelj srpsko hrvatskih odnosa i ne jednom je napisao i rekao da je srpsko pitanje u Hrvatskoj završeno jer Srba više nema. Na 3 % su. I onda se ideš ulizivati.

 

I pogledajte o kakvoj Briselskoj slugi se radi i kakav je u odnosu sa Hrvatima.

 

Kao da traži slatkiš, nivo djeteta, i to još ovdje gdje je hrvatski premijer tako da ponižavanje bude kompletno.

 

Slikovni rezultat za vuÄiÄ plenkoviÄ 2018

 

i kako sam vidio tu sliku prva reakcija mi je bila da mi djeluje kao da ga žica čokoladu/slatkiš i onda nađem ovo:

 

Slikovni rezultat za vuÄiÄ plenkoviÄ 2018

 

Naravno, nije baš takva priča bila.

Donja slika: donio je na sramotu cijele Srbije i svih Srba čokoladu iz Srbije,  pošto je Kolinda imala onaj fašističko ustaški ispad zbog srpskih čokoladica.

Umjesto da se sa ogradi od takvih ljudi, pošalje im jasnu poruku i sam shvati neke stvari, on im nosi čokoladice. I pogledajte pogled Plenkovića. 

Ne doživljava ga i ne poštuje ni 1 %. I ko bi ga poštivao nakon toga?

Share this post


Link to post

U Hrvatskoj danas postoji jedna organizacija koja se zove "Sistem tri logora Jasenovac". Oni dokazuju da je Jasenovac bio sanatorijum i da su prihvaćali jadne Srbe i druge koji nisu imali od čega da žive, dakle Jasenovac je bio jedna humanitarna organizacija na čijem čelu je bio Artuković i tvrde da su oni tu ljude smještali iz dobrih razloga, a sekretar te organizacije je Igor Vukić. Oni tvrde da se u Jasenovcu igrala 'gospođa ministarka', 'ero so onoga svijeta', da su imali redovne nogometne turnire i tvrde da je Artuković streljao 9 ustaških rojnika ne zato što su ubijali nevine, već zato što su uzeli od njih nekakvu imovinu (satove i nakit koji su donjeli u logor). I sad glavna stvar: tu organizaciju financira Vlada RH preko ministarstva branitelja. imaju na raspologanju koliko god novaca im treba. Zamislite da Vlada Njemačke financira jednu takvu nakaznu organizaciju koja tvrdi da se u Aušvicu igrao nogomet i gledale predstave i da su se u Aušvicu ubijali samo čuvari koji su krali logorašima stvari. To bi bio problem.

 

Neki dan je u Večernjem listu poznati novinar u svojem tekstu navodio ove stvari i davao im novu snagu. Tako da to zlo polako dolazi do Večernjeg lista.

Da li će barem jedan novinar, jednako poznati kao Milan Ivkošić, jasno i glasno osuditi taj tekst. 

 

Ali šta ja pitam. Tu organizaciju i tu priču financira Vlada RH preko ministarstva branitelja. Imaju na raspologanju koliko god novaca im treba.

 

I kako griješi ovaj Krstić kad kaže da i u Hrvatskoj ima reakcija na ovaj tekst a nema, reakcija bi bila zabrana Ivkošića da se ikada više bavi temom genocida i Jasenovca. Sad su pojedini hrvatski portali reda radi, evrope radi, nešto kao napisali u smislu da je Ivkošić u krivu.

 

I on će i dalje pisati svoju kolumnu. To je garant. Zamislite da neko u zemljama evropske unije napiše tekst o konc logoru ne u smislu relativiziranja zločina i broja ubijenih, već da se ide na ovakvo nešto gdje se tvrdi da se nije ubijalo i da se igrao nogomet.

 

U Hrvatskoj je prihvaćeno 80 hiljada žrtava Jasenovca iako se radi o onima za čije ime se zna. Židova je ubijeno 6 miliona. Oni do danas imaju popis od nešto iznad 4 miliona po imenima i nikome ne pada na pamet da negira 6 miliona. U Hrvatskoj nije tako.

 

 

 

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this