Sign in to follow this  
grom

Документарни филм "СВЕТСКИ ПОРЕДАК"

Recommended Posts

5 jan. 2017

 
 
Нови документарни филм "Светски поредак" ексклузивно је емитован на руском телевизијском каналу Росија 1, а председник Владимир Путин био је међу онима који су за потребе филма интервјуисани.
Документарац је подељен у седам епизода: "Пад система са Јалте", "Демократија: Прва крв", "Технологија обојених револуција – насилна демократизација", "Европа као европски вазал и Мигрантска криза као резултат демократизације САД", "Гаранције за стабилан развој у свету – јединство кроз различитост", "Геополитичка борба мора бити цивилизована" и, на крају, "Интерес земље изнад свега".
Сви делови су коначно постали доступни и публици ван Русије и можете их погледати у овом чланку. Као саговорник, Путин је и био најважнији извор информација за документаристе.
Било је речи о готово свим светским проблемима, а овде ћемо поменути само најважније закључке до којих је руски председник дошао.
Путин је нагласио да је важно бити опрезан када је у питању нуклеарно оружје, наводећи да, иако Русија држи своје нуклеарке спремне, "она никада не би замахнула својом нуклеарном палицом ка другима." - Надам се да ни једна особа на планети није довољно луда да се усудио да користи нуклеарно оружје - рекао је Путин.

Share this post


Link to post

Документарни филм "СВЕТСКИ ПОРЕДАК" други део

 

5 jan. 2017

У другом делу, "Демократија: Прва крв", документарац се бави распадом Југославије и агресијом НАТО пакта, али и америчким интервенцијама у Авганистану, Ираку, рату у Либији итд.

 

 

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this