Sign in to follow this  
gnr

Sin hrvatskog poslanika poželeo srećan Božić slikom ustaše sa zaklanim Srbinom

Recommended Posts


"Svim 'prijateljima' srbićima sretan božić", napisao je klinac sa proustaškim razmišljanjem i vaspitanjem.

 

Sajt Index.hr navodi da prema onome što se može pronaći na internetu slika prikazuje "jednog od ustaških koljača iz Jasenovca", ustaškog koncentracijskog logora u Drugom svjetskom ratu.


Kako se navodi, Index je kontaktirao Ivana Đakića, koji je priznao da je objavio fotografiju i "ispričao se svima koje je uvrijedio".

 

- Podijelio sam fotografiju od kolege i izbrisao je za minutu. To nije moje mišljenje i ovim putem se izvinjavam svima koje sam uvrijedio, te im čestitam Božić - rekao je Đakić.

 

Kako se navodi, njegov otac Josip je, nakon što je upitan da prokomentira sliku za koju je utvrđeno da nije podijeljena, već da ju je Ivan sam objavio i da je nije obrisao za minutu, prekinuo telefonsku vezu.

 

Srbin.info 8.1.2018.

Share this post


Link to post

HDZ osudio post sa slikom ustaše i odrubljene glave Srbina

Zagreb -- HDZ osudio objavljivanje fotografije ustaše sa odrubljenom glavom Srbina i objavila pokretanje disciplinskog postupka protiv sina poslanika HDZ, zbog toga.

 

Izvor: Tanjug utorak, 8.01.2019. | 07:57

 

Naime, sina poslanika Josipa Đakića, Ivan, objavio je ranije tu spornu fotografiju. Đakić je na svom Fejsbuku objavio fotografiju osobe sa ustaškim simbolima koja u ruci drži odrubljenu glavu osobe sa četničkim oznakama iznad koje je napisao "Svim 'prijateljima' Srbicima sretan Božic", preneo je Index.hr.

 

"Povodom objave Ivana Đakića na njegovom privatnom Fejsbuk profilu, Hrvatska demokratska zajednica najoštrije osuđuje takav govor mržnje, kao i pozivanje na društvenu netrpeljivost. Nadležna stranačka tela pokrenuće odgovarajući disciplinski postupak zbog ovakvog ponašanja", navodi se u saopštenju HDZ-a.

 

------------------

 

Došlo vrijeme da oni koji su stvorili ovakve mlade ljude u Hrvatskoj sad kao nešto najoštrije osuđuju.

Share this post


Link to post

 

Otac se izvinio zbog sina, mladić zbog posta izašao iz HDZ

 

Izvor: Tanjug utorak, 8.01.2019. | 13:58 

 

Zagreb -- Poslanik u hrvatskom Saboru iz HDZ-a Josip Đakić osudio objavu svog sina Ivana na Fejsbuku i izvinio se.

 

Ivan Đakić (22), koji je u ponedeljak, na pravoslavni Božić, na svom Fejsbuku objavio fotografiju ustaštva sa odrubljenom glavom srpskog vojnika sa šajkačom na glavi, uz komentar "Svim 'prijateljima' srbićima sretan božić". Taj post izazvao je dosta negativnih komentara, a Ivan se jutros iščlanio iz HDZ-a, prenosi Hina.

 

Njegov otac Josip ocenio je da to što se iščlanio smatra priznanjem velike greške i shvatanjem "težine nemilog čina".

"Povodom sramne i uvredljive objave slike i teksta na privatnom Fejsbuk profilu člana HDZ-a i mog sina Ivana Đakića, izjavljujem da najoštrije osuđujem svako takvo delovanje bilo kojeg člana HDZ-a, pa i mog sina i izvinjavam se i izražavam žaljenje zbog nemilog događaja i nepromišljenog postupka ovog mladog čoveka, koji nije vaspitan da mrzi ili širi govor mržnje", piše u izjavi Đakića starijeg.

 

------------------------------

 

'''koji nije vaspitan da mrzi ili širi govor mržnje", piše u izjavi Đakića starijeg.''''''''

 

Ne nije, vjerujemo ti....

 

Mali je odgojen u mržnji do nivoa da stavlja odrubljene srpske glave kao čestitku za srpski Božić, ali nije to odgoj i nešto iz kuće... Lako je hadezovcima, oni kad im voda dođe do grla samo kažu "Osuđujemo" i "Nismo mi to stvorili". I sve se zaboravi za 7 dana.

Share this post


Link to post

Priveden sin hadezeovca zbog slike ustaše i Srbina

Zagreb -- Hrvatska policija zbog govora mržnje na Fejsbuku privela Ivana Đakića, sina poslanika vladajuće Hrvatske demokratske zajednice u Saboru Josipa Đakića.

 

Izvor: Beta utorak, 8.01.2019. | 14:15 -> 14:53 

 

Ivan Đakić (22) je juče na Fejsbuku okačio fotografiju osobe s ustaškim obeležjima koja u ruci drži odrubljenu glavu osobe s četničkim simbolima, a uz fotografiju je napisao "Svim ‘prijateljima’ srbićima sretan božić".

 

Josip Đakić, koji je ranije danas osudio taj potez svog sina, rekao je za regionalnu televiziju N1 da je Ivan Đakić priveden u virovitičku policiju.

"On je sve priznao, izvinio se, jutros je došao kod mene u stranku, iščlanio se i izvinio se i članovima i čelništvu i svima koje je uvredio", rekao je Josip Đakić za N1.

Ivan Đakić se jutros iščlanio iz HDZ-a, pošto je HDZ sinoć najoštrije osudio njegov govor mržnje i pozivanje na društvenu netrpeljivost i najavio da će protiv njega pokrenuti disciplinski postupak.

Josip Đakić je predsednik Hvidre, udruženja vojnih invalida Domovinskog rata.

 

---------------------------

 

''''Ivan Đakić (22) je juče na Fejsbuku''''

 

Znači rođen 1997, nakon rata, i mržnja do nivoa koju ne pokazuju ni isilovci preko interneta, barem ne bi za vjerski blagdan takvo što išli stavljati na internet. 

Share this post


Link to post

"Ako nešto ne učine nadležni, učinićemo mi"

Zagreb -- Lider SDSS Milorad Pupovac najoštrije osudio postupak Ivana Đakića, koji je na Fejsbuku objavio fotografiju ustaše koji drži odrubljenu glavu srpskog vojnika.


Izvor: Tanjug utorak, 8.01.2019.

 

Tim povodom Pupovac je poručio da, ako nadležni u Hvatskoj nešto ne preduzmu povodom ovog događaja, krivičnu prijavu će podneti srpska zajednica.

Pupovac je podsetio da je kazna za ovakvo delo tri godine zatvora, ali je istakao i da zbog dosadašnje prakse, nije siguran da će pravosudni organi reagovati i ovo adekvatno kazniti.

Mlađi Đakić, inače sin HDZ-ovog poslanika Josipa Đakića, ispod fotografije na statusu na Fejsbuku napisao je: "Svim 'prijateljima' srbićima sretan Božić", koju je kasnije obrisao.

Pupovac je na vanrednojj konferenciji za novinare ovim povodom rekao da SDSS traži da ova poruka Ivana Đakića bude ozbiljno shvaćena. "Hrvatskoj danas ne preti ni Jugoslavija ni komunizam već proustaški revizionizam i tražim jasnu osudu toga", rekao je Pupovac.

Mi očekujemo da nadležne institucije sudske vlasti u ovom i svakom drugom slučaju deluju u skladu sa zakonom.

"Očekujemo od najviših institucija vlasti i moralnih integriteta da uvide ono što mi uvidjamo a to je da je to razarajuća pojava za našu zemlju i naše društvo. I ovo shvatite kao način naše borbe da se to promeni, uključujući nas same", rekao je Pupovac, čija stranka, inače, podržava vladajuću koaliciju u Hrvatskoj.

Upitan šta očekuje od premijera Andreja Plenkovića, Pupovac je rekao da aktuelna vlada i premijer Plenković imaju njegovu i podršku njegove stranke. Međutim, dodao je da Plenković, kako je rekao, ne može imati podršku pod bilo kojim uslovima i od bilo koga.

 

-----------------------

 

"I ovo shvatite kao način naše borbe da se to promeni, uključujući nas same", rekao je Pupovac,"

 

Čovjek koji je doktor znanosti da ovakvo nešto kaže, koja naiva.


Znamo i zato i živimo na zemlji - da bi prestali biti naivni i da bi učili i naučili - znači znamo da i obični konflikti među ljudima znaju biti takvi da čak i otac i sin ne pričaju godinama, ništa se ne mijenja, postoji i mržnja, pa ratovi i vrijeme iza toga, sve ide polako među narodima zbog ratnih rana, ali gospodine Pupovac kada imate generaciju u Hrvatskoj koja nije ni bila živa za vrijeme rata 90-tih a koja je još zatrovanija od one prijašnje onda i sljepac vidi šta se dešava. Neko ih namjerno i sistematski truje šovinizmom. I ono najbitnije: kada imate stotine hiljada ljudi ubijenih nožem, jame, masovno klanje djece, to onda nije više tip problema Francuske i Njemačke ili nekakve trenutne mržnje prema Srbima u Hrvatskoj. Čovječe kako imaš snage da godinama bacaš te polu-udarce i kako je moguće da do danas ne vidiš da ni okrznuo nisi nikoga.

 

Share this post


Link to post

Nema Srba pa ustaška torcida  izmišlja Srbe u navijačima Rijeke koji su Hrvati katolici koji bi da sutra igraju sa Zvezdom ili Partizanom 90 minuta pjevali "Ubi Srbina". 

NAVIJAČI HAJDUKA ČESTITALI srpski Božić navijačima Rijeke

RIJEKA Navijačka facebook stranica Iza gola objavila je u noći s nedjelje na ponedjeljak fotografije snimljene na stadionu na Kantridi. Iz snimljenih fotografija i potpisa proizlazi jednostavan zaključak: pripadnici Torcide ostavili su Armadi poruku i čestitku za pravoslavni Božić na legendarnom stadionu i zapadnoj tribini koja je desetljećima bila zaštitni znak riječke navijačke skupine.

 

torcida1.jpg

 

 

Naravno da mjesto i tajming nisu slučajno odabrani i na tome otprilike završava priča o navijačkoj kreativnosti pripadnika Torcide. Sama poruka u sebi ne krije baš previše spisateljskog dara i smisla za podbadanje suparničke navijačke skupine.

 

 

torcida.jpg

 

Tema je možda pogođena (povratak na Kantridu, odnos Armada - Mišković), ali način i rječnik su potpuno promašeni čak i za navijački svijet u kojem vulgarizmi nisu rijetkost.

Inače, za one koji ne znaju stadion na Kantridi je u noćnim satima lako dostupan svima onima koji su u stanju preskočiti željezna vrata visoka otprilike dva metra. S obzirom da noću oko stadiona u pravilu nema nikoga, da stadion nema video nadzor koji radi 24 sata, a ni okolnih zgrada iz kojih bi netko mogao vidjeti "provalnike" jasno je da za taj čin, za razlike od onog literalnog nije trebalo imati previše hrabrosti, spretnosti i kreativnost.

 

Srbin.info 8.1.2019.

Share this post


Link to post

Dakle Ivan Đakić koji je rođen 1997 i koji nije ni bio živ za vrijeme rata i prijašnji komentari sa kf foruma na tu temu i općenito u vezi hrvatske mržnje:

 

"Ništa to nije čudno. Srbožderstvo je usađeno u svaku poru njihovog bića čak u majčinoj utrobi. Čuo sam jednom od njihovog osnovca još davne 1985. godine kako na tramvajskoj stanici u zagrebačkoj Ilici deklamuje: "Majko hvala ti što me nisi rodila kao Srbina". Ovaj sud se ništa ne razlikuje od svih koji su oslobađali njihove najbezumnije koljače poput Hrastova, zlikovce iz lore, Merčepove zlikovce...Od kada znam za sebe i koliko god sam bio u stanju doći do informacija Hrvati nikada nisu imali i jednu dobronamjernu misam prema Srbima. Njihova djeca se vaspitavaju na osnovama mržnje koja je intezivna posebno kad su Srbi u pitanju. Otac njihove nacije Ante Starčević je bio najveći srbožder, a nasledili su ga Frank, Pavelić, Bakarić, Tuđman..."Što mačka koti to miša lovi", kaže stara srpska poslovica. Ono što ustaškinja okoti to Srbe mrzi do ludila. Nikada evropa ni svijet neće shvatiti  tu urođenu patološku mržnju kojoj na svijetu možda i nema ravne.  Sretan je onaj Srbin koji s njima nema nikakvih kontakata. Što bi god čovjek rekao osim da je to u skladu s njihovom genocidnom prirodom bila bi nepotpuna istina. Kako im stati na kraj? Oni izgleda razumiju samo naređenja gazde, a ko su im gazde zna se. Dakle treba naći načina da se njihovim gazdama dokaže kako se oni zapravo ponašaju necivilizovano u odnosu na Srbe i da to ne može izaći na dobro, jer postoje i drugi načini koji će im se manje svidjeti. Mržnja prema Srbima ne datira od 1991. Ona je utkana u vaše biće još od Ante Starčevića i sistematski podhranjivana od strane rimokatoličkog sveštenstvea. Bez takvog stanja svijesti nebi nikada bilo moguće izvršiti onakva zvjerstva nad našom nejači, a pod okriljem vaših zaštitnika Hitlera i Musolinija. U odgoju djece se nikada ne smije lagati, jer kad jednog dana otkriju laž neće vjerovati ničemu baš kao ni sve generacije koje su slušale o "bratstvu-jedinstvu", a jednog dana nož u leđa. Djeci treba reći istinu počevši od Ante Starčevića pa preko Frankovaca, Pavelića i ustaša do Tuđmana i njegove NDH. Isto tako treba im pričati o srpskoj lakovjernosti od regenta Aleksandra, Rankovića, Đilasa...Treba ih podučiti i opasnoj i podmukloj rimokatoličkoj crkvi i njihovom "ekumenizmu" pomoću kojeg želi zagospodariti pravoslavnim i još neokaljanim istokom. Niste vi svi ustaše (Ne daj bože), jer bi to značilo da vas treba istrebiti poput bubašvaba (bakula). No veliki postotak jesu ustaše ili njihovi simpatizeri. Koliko procenata je 1990.g. glasalo za Tuđmana, Veselicu i njima srodne srboždere tačno toliko je ustaša i njihovih simpatizera."

 

"Vidim da se neki od vas ubjeđuju s onom drugom stranom koja se često pravi nevješta oko toga kada i zašto je kod Hrvata nastala mržnja prema Srbima? Moram priznati da sam u mladosti i sam često sebe zaticao u nedoumici i pitao se: Od kuda?, ?,Zašto?,Dokle?...Sve do 1971. g. i "maspoka", a tada sam se prihvatio literature koju sam nalazio na raznim mjestima počevši od četnika emigranata, pravoslavnih sveštenika u Australiji pa do novije publikacije (Vasilije Krestić, Petar Džadžić i drugi). Sve što sam pročitao kada sam uporedio s onim što sam lično doživljavao krećući se i radeći u njihovoj sredini stvorilo mi je jasnu sliku od kuda ta njihova neopisiva mržnja prema nama. Korijeni te mržnje sežu daleko u prošlost i proći će jako mnogo vremena koje se mjeri i stoljećima da ona ne isčezne. Čudite se kako njihova djeca koja su se tek odljepila od kolica zdušno kliču: "Ubij, ubij, ubij Srbina, Srbina"! I svaki puta kada iznosim činjenice oni me nazovu "bolesnim" čovjekom zadojenim mržnjom i tome slično. Ja na hiljadu načina mogu dokazati da oni nisu u pravu, ali nije vajde. Kao nepotpun odgovor na pitanje od kada nas mrze navodim izsječke iz biografije njihovog "oca nacije" sahranjenog u Šestinama pod Sljemenom. Na pitanje zašto, bilo je već dosta odgovora i kada bismo najkraće morali sažeti odgovor to je njihov kompleks manje vrednosti u odnosu na nas, vjerska netrpeljivost, koju njihova crkva uporno raspiruje, kao i nasleđe glorificiranja zločina kod njih. Poslušajte njihove pjesme: "Jasenovac i Gradiška Stara", "Evo zore evo dana, evo Jure i Bobana" Nedavno sam gledao jednu snimku kad jedna klapa u dalmaciji pjeva:" Mi Hrvati, mi smo ljudi pravi. Za to Srbi plutaju po Savi. Kad se kod vas "poštuju ljdska prava" tada mi kažite zbog čega se mladi Srbi ne vraćaju tamo na svoja ognjišta? Možda im je "mozak ispran"? Ili možda ne mogu od "mržnje"...Dolaze starci (poput mene) da tamo ostave kosti. Vaši novinari ih obilaze i prave neke emisije o prošlosti nastojeći da speru tu vjekovnu sramotu. To blato sa vašeg lica, koje su vam nalijepili Ante Starčević, Frank, Pavelić, Tuđman...Tužno je na internetu gledati što ti ubogi starčići pričaju o svojim stradanjima 1941.-1945. godine. Jedna starica iz sela Krbavice kojoj su ustaše pobili 6 članova porodice priča i ne spominje ustaše. Svi su "poginuli" a ne zna se od čije ruke. Eto to je slika vašeg poimanja ljudskih prava,slobode i konačno to je i civilizacijski pomak vašeg društva."

 

"Mržnja o kojoj govorite je svojstvena vama Hrvatima više nego i jednom narodu na tlu Evrope u što sam se uvjerio bezbroj puta još od srednje škole, preko fakulteta do dana danas. Još tamo od đačkog doma u Selskoj cesti u Zagrebu. Kako li ste samo hitro izbacili Srbe iz ustava! Kako li ste podivljali od euforije nakon ustaškog derneka u "Lisinskom"! Kako li ste sa zanosom pjevali ustaške pjesme i hrvatsku (istinsku) himnu Danke Dojčland ! Kako ste ćutali nakon ustaških nedjela u Osijeku, Zagrebu, Vukovaru, Karlovcu, Splitu... I sve prije barikada. Mnogo kasnije tamo početkom sedamdesetih godina imao sam sva saznanja pa čak i predviđao što će se dogoditi nakon promjena na istoku i smrti Josipa Broza. Tada sam sve češće dolazio u verbalne sukobe s njihovim "intelektualcima" koji su takođe u većini bili zadojeni šovinizmom prema Srbima i svemu što bi mirisalo na neki vid bliskih odnosa s nama. Sve to ponijeli su iz rodne kuće i svoje crkve u kojoj su usvojili osnovne poglede na svijet. Svi njihovi političari s rijetkim izuzecima 1990. godine su imali isti stav prema nama i treba se samo prisjetiti s kakvom lakoćom su u Saboru izbacili Srbe iz ustava. Oni bi ponovili isto ono što su već činili 1941-1945. godine samo da su bile drukčije okolnosti. U to sam sasvim siguran imajući u vidu sve ono čega sam se naslušao u srednjoškolskim klupama i na studijama."

 

'''Pitanje je koga ovdje treba žaliti? Ja lično mislim, a to mogu dokazati na više načina da ste vi Hrvati zaista vredni sažaljenja. Ne postoji narod na svijetu koji je iznjedrio toliko zločinaca kao vi. Zločinaca koje su Njemci još tokom II sv. rata opisivali kao umobolnike i čijoj bestijalnosti nema premca u istoriji. Dakle veliki dio vašeg naroda je za žaljenje ili za osudu. To što vaša država, a ni ona Juga nije ništa učinila u tom pogledu još je veća tragedija. Lično sam kroz dugogodišnji boravak među vama iskusio koliki je stepen bolesne mržnje prisutan u svim porama vašeg neizlječivog društva. Pa cijela njihova istorija je takva da bi se narod koji zna šta je to sramota stidio zbog nje. To ne može biti samo epizoda, jer je njihovo učešće u istorijskim događajima zaista takvo da se i ne mogu drukčije okarakterisati, nego strvinarenje. Za vreme svog slugenjarstva austriji i Mađarskoj činili su strašna zodjela u Bavarskoj tamo gdje god su bili prisutni o čemu govori i natpis na jednoj kapeli u Augzburgu:"Bože sačuvaj nas od kuge, gladi, rata i Hrvata". Njihovi zločini u Mačvi 1914. godine takođe je poznata činjenica. A o ustaškim zločinima 1941.-1945. ne treba ni spominjati jer nebi stalo ni u nekoliko debelih tomova knjiga. 1991.-1995 su opet činili zločine, a činili bi još više da se nismo branili."

 

 

 

Share this post


Link to post

Evo zanimljiv video oko ovih srpsko hrvatskih tema, samo što u goste zovu Kuljiša koji gostuje u tv bujici.

 

I kaže on u emisiji da se slaže sa Plenkovićem koji je došao na srpski badnjak i rekao da neće biti pomaka naprijed dok Srbija ne prizna da je izvršila agresiju na Hrvatsku. Neko bi Plenkoviću trebao reći da jedna nepostojeća zemlja 1991 nije mogla izvršiti agresiju na drugu nepostojeću zemlju i da je bio građanski rat.

 

I naravno, da i srpska strana izda dokument priznanja agresije, da klekne i Vučić i Brnabićka usred Hrvatske, tada bi nova priča glasila da Srbi moraju reći gdje su nestali Hrvati iz rata, pa bi se to razvuklo jedno 20 godina u stilu "Srbi ne žele reći", pa bi onda nakon 20 godina tražili od Srba da se bez daljnjeg ispričaju za teror u SFRJ nad Hrvatima, da je glavni bio Srbin Ranković, da je bio i blajburg i srpski partizani, pa onda kad bi to Srbija uradila onda bi se tražilo da se Srbija ispriča za srpsku hegemoniju u prvoj Jugoslaviji. Sve to skupa nema veze s ničim jer i Plenkovića i Hrvatsku je baš briga da li Srbija nešto priznaje ili ne, znaju i oni da nije moguće sudski dokazati nekakvu "agresiju'' nepostojeće Srbije u to vrijeme. Poenta je u tome da se Srbiji kaže 'Marš od nas' ali ne baš tako sirovo već kroz priču o izmišljenoj agresiji.

 

 

 

Share this post


Link to post

Iz svog ovog ustaskog ludila mogu samo 2 stvari da zakljucim

 

1. Ili zele da prave veliku hrvatsku do Zemuna

2. Ili zele sve da nas potamane

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this