Sign in to follow this  
dj-zombi

Hrvatska policija optuzila Zorana Tadica za pokolj u Skabrnji

Recommended Posts

Preuzeto sa Veritas

IDENTIFICIRAN ŠKABRNJSKI KRVNIK Zoran Tadić (59) osumnjičen da je sa svojim “dobrovoljcima” zvjerski pobio 43 ljudi, slobodu uživa u Australiji!

Uz ubijene civilne osobe upotrebom vatrenog oružja iz neposredne blizine, hicima u vitalne dijelove tijela, glavu, vrat i prsa, upotrebom hladnog oružja te udarcima tupo – tvrdim predmetima ubijeno je 13 branitelja sela, pripadnika ZNG, Samostalnog bataljuna Škabrnja, koji su prethodno prestali s pružanjem otpora ili su bili zarobljeni, pri čemu su prije ubojstva fizički zlostavljani i mučeni, opisao je ovaj krvnički pohod voditelj Odjela ratnih zločina, Ivan Gambiraža

ZLOCIN1.jpg?itok=0os0VyrN
Facebook/Marijan Dobričić Maša
Osumnjičeni Zoran Tadić na slici u sredini

Policijski službenici Odjela ratnih zločina, Službe kriminalističke policije PU zadarske u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvima u Zadru i Splitu dovršili su dugotrajno, zahtjevno kriminalističko istraživanje počinjenog ratnog zločina prilikom napada na Škabrnju, 18. studenog 1991. kojim je utvrđeno da je tada 32-godišnji Zoran Tadić, državljanin Srbije, izravno odgovoran za počinjeni zločin u Škabrnji.

Ovaj, tada 32-godišnjak izravno je odgovoran za mučenja, zlostavljanja i ubijanje 43 Škabrnjana, u čijim ubojstvima je i sam sudjelovao. O njegovom značaju u velikosrpskom pohodu na Hrvatsku, govore činjenice da je osumnjičenom tada 32-godišnjaku zbog dobro odrađenog posla u Škabrnji, na korištenje dodijeljena kuća prognanih Hrvata u gradu Benkovcu te je postavljen na mjesto Načelnika državne bezbednosti Teritorijalne obrane Benkovac.

Sredinom 1992. godine tadašnje vlasti iz Srbije premještaju ga u Beograd, a zatim u kolovozu iste godine i u Australiju gdje je dobio državljanstvo i dan danas tamo prebiva.

- Osumnjičenog, sada 59-godišnjaka se sumnjiči da je zajedno s dobrovoljcima iz Srbije i BiH došao na područje Benkovca gdje su se obučavali za zločinačke ratne pothvate, te je kao zapovjednik 2. specijalnog voda TO Benkovac, tzv. Dobrovoljačkog voda, sastavljenog mahom od dobrovoljaca iz srbije, BiH i manjim dijelom državljana RH – sa zadarskog područja, zajedno s dobrovoljcima nakon sloma škabrnjskih branitelja i ulaska u Škabrnju u predio Ambar, mučili i zvjerski ubili ukupno 43 Škabrnjana, od toga 13 škabrnjskih branitelja (Ante Ražov, Gašpar Perica, Nedjeljko Škara, Bude Šegarić, Miljenko Šegarić, Ivica Šegarić, Šime Šegarić, Mile Pavičić, Stanko Vicković, Nediljko Jurić, Marko Rogić, Slavko Miljanić i Vladimir Horvat) te 30 civila među kojima 10 žena i 20 muškaraca (Marija Brkić, Marko Brkić, Ljubo Perica, Niko Pavičić, Petar Jurić, Željko Ćurković, Josip Perica, Anica Jurić, Roko Žilić, Joso Brkić, Grgo Jurić, Krste Šegarić, Tadija Žilić, Pavica Žilić, Mara Žilić, Kata Rogić, Ivan Ražov, Nikola Rogić, Rade Šegarić, Joso Miljanić, Petar Pavičić, Vice Šegarić, Stana Vicković, Grgica Šegarić, Marko Župan, Marko Ivković, Petar Rogić, Marija Dražina, Milka Žilić i Jela Ražov), istaknuo je na današnjoj konferenciji za novinare voditelj Službe kriminalističke policije, Bore Mršić.

Prema riječima voditelja Odjela ratnih zločina, Ivana Gambiraže, danas 59-godišnjeg Zorana Tadića se sumnjiči da je postupajući protivno odredbama Ženevskih konvencija o zaštiti građanskih osoba za vrijeme rata i protivno odredbama Ženevskih konvencija o postupanju s ratnim zarobljenicima, počinio kaznena djela Ratni zločin protiv civilnog stanovništva (čl. 120 OKZ RH) i Ratni zločin protiv ratnih zarobljenika (čl. 122 OKZ RH).

- Kazneno djelo počinjeno je na način da je tada 32-godišnjak 18. studenog 1991. godine kao zapovjednik tzv. Dobrovoljačkog voda sastavljenog najvećim dijelom od dobrovoljaca iz Srbije i BiH, zajedno s drugim paravojnim postrojbama i postrojbama bivše JNA, s početkom u 7.30 sati iz pravca mjesta Zemunik Gornji zapovjedajući svojim vodom započeo napad na mjesto Škabrnja u kojem je živjelo isključivo hrvatsko stanovništvo pri čemu je nakon slomljenog otpora branitelja sela i masovnog topničkog uništavanja stambenih, gospodarskih i sakraqlnih objekata, među prvima u pratnji tenkova i oklopnih transportera oko 11.30 sati ušao u zapadni dio Škabrnje zvani Ambar i dalje prema centru sela. Sumnjiči ga se kako je tom prilikom sudjelovao u nasilnom izvlačenju iz skloništa civilnog stanovništva, pretežno žena, djece i osoba starije dobi, koji za njih nisu predstavljali nikakvu opasnost te su im prijetili vatrenim oružjem, vrijeđali ih i fizički zlostavljali pri čemu su ih iz neposredne blizine, pretežno hicima iz vatrenog oružja u vitalne dijelove tijela, glavu, vrat i prsa, ubili 30 civilnih osoba u dobi od 23 do 88 godina, naglasio je Gambiraža.

Osim navedenog opisao je na koji način su pripadnici tzv. Dobrovoljačkog odreda s drugim paravojnim postrojbama i postrojbama bivše JNA postupali s ratnim zarobljenicima, braniteljima sela, pripadnicima ZNG-a, Samostalnog bataljuna Škabrnja.

- Uz ubijene civilne osobe upotrebom vatrenog oružja iz neposredne blizine, hicima u vitalne dijelove tijela, glavu, vrat i prsa, upotrebom hladnog oružja te udarcima tupo – tvrdim predmetima ubijeno je 13 branitelja sela, pripadnika ZNG, Samostalnog bataljuna Škabrnja, koji su prethodno prestali s pružanjem otpora ili su bili zarobljeni, pri čemu su prije ubojstva fizički zlostavljani i mučeni, opisao je ovaj krvnički pohod Gambiraža.

Prijavljenog Zorana Tadića, iz mjesta Loznica u Republici Srbiji se sumnjiči da je kao stvarni zapovjednik voda čiji pripadnici su prednjačili u činjenju zločina, iako je imao kontrolu i autoritet nad pripadnicima voda, nije učinio ništa niti je poduzeo bilo kakve radnje da po ulasku u selo spriječi pripadnike svog voda u činjenju zločina, već se sa njima potpuno solidarizirao te sudjelovao u izvlačenju iz skloništa, zlostavljanju i ubojstvu civila i branitelja koji su prestali s pružanjem otpora.

Protiv 59-godišnjeg Tadića, državljanina Srbije i Australije podnesena je kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu, te trenutno nije dostupan hrvatskim vlastima, a prema prikupljenim raspoloživim informacijama isti trenutno živi u Australiji, no na današnjoj konferenciji za novinare najavili su kako će RH zatražiti njegovo izručenje.

Za Tadića tvrde iz PU zadarske kako imaju saznanja da je i prije Domovinskog rata na području Kosova sudjelovao u nekim velikosrpskim projektima, a na područje Benkovca je iz Srbije došao kako bi se obučavao za zločinačke pothvate.

Na konferenciji za novinare još jednom su istaknuti podaci o kriminalističkim istraživanjima u protekloj godini kada je podnesena i kaznena prijava protiv 60-godišnjaka za ratni zločin protiv civilnog stanovništva, zbog granatiranja Zadra i šireg zadarskog područja, te prikupili čitav niz neoborivih dokaza i podnijeli posebno izviješće protiv Ratka Mladića.

- Također je temeljem naših kaznenih prijava nadležno ŽDO u Splitu podignulo optužnicu protiv Milana Gnjidića zbog ubojstva i masakriranja mještanina Škabrnje, Ante Ražova, te protiv Predraga Dobrića i Dragana Ergića zbog ratnih zločina u Dobropoljcima, kada su ubijeni supružnici Ivković. Isto tako pri ulasku u RH na Bajakovu, temeljem raspisane tjeralice uhićen je 44-godišnjak također zbog ratnih zločina u Dobropoljcima, a temeljem raspisane tjeralice u zračnoj luci u Pragu uhićen je i RH izručen 53-godišnjak zbog ratnih zločina protiv ratnih zarobljenika, a koji se sada nalaze u istražnom zatvoru u Splitu, zaključio je na ovoj konferenciji načelnik PU zadarske Anton Dražina.

Najznačajnije kriminalističko istraživanje ratnog zločina na području PU zadarske

Iz PU zadarske ističu kako je upravo ovaj slučaj, 59-godišnjeg Zorana Tadića, najznačajnije kriminalističko istraživanje ratnog zločina, provedenog na području zadarske policijske uprave, jer je upravo on, tada 32-godišnjak izravno odgovoran za mučenja, zlostavljanja i ubijanje 43-oje Škabrnjana, u čijim ubojstvima je uz svoje dobrovoljce i sam sudjelovao.

- Prilikom ovog opsežnog kriminalističkog istraživanja policijski službenici Odjela ratnih zločina su uložili znatne napore, a mogu reći da su primjenjivali i rijetko korištenu taktiku i metode u svojoj ustrajnosti da identificiraju škabrnjskog krvnika. Naime, osim prezimena o dotičnom nismo imali drugih podataka. No, doznali smo kako je upravo iz mjesta Loznica u Srbiji dosta dobrovoljaca pristiglo na naše područje te smo se u istrazi usmjerili upravo na to mjesto te zahvaljujući upornosti kolega iz Odjela za ratne zločine u roku godinu dana smo došli do određenih saznanja. Naime, kaznena djela ratnih zločina su specifična zbog nedostupnosti informacija jer su se događala na tada okupiranom području. Stoga je jedan dio dokumenata prikupljen iz privatnih arhiva, a ovom prigodom bih pozvao sve one koji bi s nekakvom dokumentacijom mogli pripomoći u našim istragama da nam se slobodno obrate, istaknuo je Mršić.

Loša suradnja sa Srbijom po pitanju procesuiranja ratnih zločina

Brže procesuiranje ratnih zločina pema riječima Ivana Gambiraže, voditelja Odjela ratnih zločina, otežava vrlo loša suradnja s Republikom Srbijom.

- Da, suradnja s Republikom Srbijom po tom pitanju je jako loša. Od njih ne dobivamo potrebite podatke koji bi nam pomogli u rasvjetljivanju velikog broja slučajeva ratnih zločina počinjenih na prostoru RH za vrijeme Domovinskog rata. Nadamo se da će naša suradnja s vremenom ipak postati nešto bolja, jer nama nije dovoljno da znamo tko je bio, primjerice u Škabrnji, već trebamo neposredno dokazati kako je određena osoba ubila tu i tu osobu, a za takvo što treba puno dokaznih materijala, zaključio je Gambiraža.

Podnesene kaznene prijave protiv dijela Dobrovoljačkog voda

Osim protiv Tadića kaznene prijave podignute su još protiv dvojice iz njegovog tzv. Dobrovoljačkog voda. Jedan je u međuvremenu preminuo te je protiv njega obustavljen postupak, dok je drugi, Milan Gnjidić, optužen za ubojstvo i masakriranje žrtve, Ante Ražova u Škabrnji.

Fotografije Zorana Tadića preuzete su s Facebook profila Marijana Dobričića zvanog Maša, navodno također pripadnika tzv. Dobrovoljačkog voda.

 

zadarskilist.hr. 17.01.2019,

Share this post


Link to post

Ako je kriv za sto ga optuzuju, onda neka mu se sudi i neka odgovara najstrozom kaznom. Kao sto treba da odgovaraju i svi ostali koji su pocinili ratne zlocine.

Ali neka mu se sudi nepristrasno i posteno i bez unapred proglasene i donesene osude samo po nacionalnoj osnovi.

 

Samo mi jedno nije jasno?, Zasto se cekalo 24 godine od zavrsetka rata da se ovo objavi i da se navodno ustanovi da je bas on kriv?

Niko normalan ne moze reci da Hrvati nisu znali ko je na kojoj i kakvoj funkciji bio tokom rata.

Zna se sve, ko je i sta bio, pocevsi od one najobicnije cistacice u nekakvoj lokalnoj komandi pa do brojnog stanja, vrste naoruzanja, i gdje je i sta ko bio.

 

Zasto se onda cekalo 24 godine? Kome odgovara ovo zakasnjelo ili otezajuce propcesuiranje optuzenih za ratne zlocine?

Sve se svodi na psiholoski rat, pristisak i zastrasivanje i ono malo Srba koji bi se zeljeli vratiti kucama ili koji su vec tamo a pomisljaju ili se usudjuju traziti i boriti za neka bolja prava i uslove zivota. Ja drugog razloga ne vidim zasto se ova optuznicva nije mogla objaviti jos prije recimo nekih 15 godina, u najmanju ruku ...

 

Ili je ovo dobar tajming sada kada bi vec trebali i morali pustiti kapetana Dragana pa hajmo zamazati oci javnosti sa novom hajkom na neku novu "veliku pticu" ...

Share this post


Link to post

Serbian ‘war criminal’ has lived in Sydney for over 25 years

Zoran Tadic (C top row) with members of his brigade. Picture: Suppled.
Zoran Tadic (C top row) with members of his brigade. Picture: Suppled.

An alleged Serbian war criminal, accused of killing dozens of innocent civilians including women in one of Croatia’s worst massacres has been living in suburban Sydney for more than 25 years.

Yesterday Croatian police announced war crimes charges against the man, 59-year-old Zoran Tadic for the murder of 43 people, of which 30 were civilians and 13 were soldiers. They were slaughtered in 1991 in the Croatian village of Skabrnja. The mass killing took place on the same day as the north-eastern Croatian city of Vukovar fell after two months of fierce fights, resulting in the murder of 260 civilians and war prisoners.

Investigators said Mr Tadic, then aged 32, and his men entered Škabrnja at 7.30 in the morning of November 18, 1991, where they “broke the resistance of the defenders and then mass destroyed residential, commercial and sanctuary facilities. Tanks and armed convoys then arrived around 11.30am’’.

Mr Tadic is accused of forcing the withdrawal of the civil population who didn’t pose any danger.

He is alleged to have been directly involved in rounding up 30 people: 20 men and 10 women aged between 23 and 88, who were killed with shots to the head, neck and chest after being physically abused and insulted. Another 13 soldiers who were defending the village were beaten and tortured, including having their ears hacked off, before being killed.

Every year the killings in the two locations are commemorated with state ceremonies.

The head of Criminal Police Office in Croatia, Bore Mrsic said that due to a scale of the Skabrnja case: “This is the most important war crimes investigation in this area’’.

The Croatian police said Mr Tadic has been living in Sydney after obtaining Australian residency in August 1992 with the assistance of Serbian officials.

While the Croatian police have filed an official charge request against Mr Tadic to the State Attorney in Split, they are yet to request assistance to arrest him.

Zoran Tadic (C) with two other Serbian soldiers.
Zoran Tadic (C) with two other Serbian soldiers.

Croatian Police spokesperson Ivana Grbin said it has been determined that Mr Tadic lives in Sydney and is currently “unavailable’’ to Croatian authorities.

“It is still too early to talk about extradition request, or Mr Tadic’s exact whereabouts,’’ Ms Grbin said.

In a press conference in Croatia yesterday investigators from the War Crimes Unit in Zadar said they had painstakingly put together a file of evidence against Mr Tadic and they have officially charged him with war crimes under the Geneva Convention including criminal offences against civilians and crimes against prisoners of war.

Zoran Tadic (L) with (3rd L in beret) Vojislav Seselj, Serbian politician convicted of war crimes at The Hague.
Zoran Tadic (L) with (3rd L in beret) Vojislav Seselj, Serbian politician convicted of war crimes at The Hague.

Investigators said after the massacre Mr Tadic was rewarded by his Belgrade bosses with a promotion to Chief of State Security of the Benkovac Territorial Defense, also known as “Dobrovoljacki vod” to head up a voluntary force from Serbia, Bosnia and Herzegovina around Benkovac in Croatia. He was also given housing in Benkovac that belonged to an expelled Croatian family.

This is the same area in which Australia’s first convicted war criminal, Dragan Vasiljkovic, also known as Captain Dragan operated.

Last year Mr Vasiljkovic was found guilty of war crimes in Knin and Glina committed in 1991 but acquitted of killing two soldiers near Benkovac and sentenced to 13 and a half years jail.

Dragan Ergic, another Serbian man who has been living in Perth, Australia, has denied a war crimes charge in Croatia, specifically the murder and mutilation of farmer’s wife Stevanija Ivkovic, a 52-year-old from Ivkovici. The Australian reported last year that this sleepy Croatian hamlet was wiped out when seven people including Mrs Ivkovic were murdered and others fled in 1991 and 1992.

Mr Ergic’s lawyer Sladjana Cankovic told The Australian that Croatian authorities had still not issued an extradition request.

“We are still waiting for State Attorney Office and court to confirm the charge. We expected it would happen this Spring, but it seems we will have to wait for some more time,’’ she said.’ “No other move has been made toward the Australian authorities.’’

 

Source: https://www.theaustralian.com.au/news/world/serbian-war-criminal-has-lived-in-sydney-for-over-25-years/news-story/4eac7e47f7bfcfaeaf9aeac76447cce7

Share this post


Link to post

I oni i mi znademo skoro pa stoprocentno jedni o drugima , a pogotovo u ratnom periodu . . .

Zasto su cekali toliko dugo sa optuzbom "za takvo delo" , nikom normalnom ne moze biti jasno .

Ili su im optuzbe kao i mnoge do sada , lazne . . . 

Pa ko mi moze objasniti , da nakon vise od dvdeset godina , od ove lakrdije nazvane rat , jos uvek pristizu poternice i hapse . . .

Imamo ozbiljan problem sa ozbiljnim svetskim psihopatama .

Share this post


Link to post

Najcrnje od svega ovog je da se tu uopste ne postuju familije zrtava.

Kako se osjecaju familije tih pobijenih Hrvata, u ovom slucaju, znajuci da se zna ko je bio komandir tog voda koji je sad osumnjicen i optuzen da je dgovoran za zlocine, a da prstom nisu mrdnuli 27 godina niti podignuli optuznicu?

Gdje je tu postovanje zrtava i njihovih familija a da ne govorimo o osnovnim nacelima, zadacima i principima organa pravosudja da u sto kracem roku provedu istrage, optuze i procesuiraju optuzene?

Znaci znalo se jos od rata imenom i prezimenom broj ovih Skabrnjskih zrtava i nacin kako su umrli, znalo se koje su jedinice bile tamo, znalo se ko im je komandovao, siguran sam, znalo se cak i imenom i prezimenom vecina vojnika u tim jedinicama.

Zasto se onda cekalo 27 godina da se podigne ova optuznica? Kome je to i zasto u interesu?

 

Hrvatska ne samo da igra igre sa tim optuznicama zarad svojih politickih i drugih ciljeva nego evo kako vidimo iz prilozenog pljuje i po svojim zrtvama sa takvom politikom.

Share this post


Link to post

Ne želim branit Hrvatsko pravosuđe ali nije samo kod nas prisutan taj problem "kasnog paljenja". Pa imaš bezbroj slučajeva nacista kojima je suđeno 50, 60, pa i 70 godina nakon 2. svj. rata. I to u puno uređenijim i ozbiljnijim zemljama od Hrvatske. Za procesuiranje teških ratnih zločina nikad nije kasno. Račun se mora platit kad tad. Bolje i nakon 30 godina nego nikad. Svi. Sve strane. Bez iznimke i milosti.

Ne vjerujem da je cilj ove optužnice spriječavanje Srba na povratak svojim kućama. Katastrofalna ekonomska situacija koja je natjerala 300 000 ljudi u zadnjih par godina da pobjegnu glavom bez obzira je dovoljan razlog da se Srbi ne vrate. Pogotovo mladi ljudi. Gdje će radit? Od čega će živit?

U ovom slučaju mislim da bi najpoštenije bilo da mu sudi Australija ako postoji kakva zakonska osnova za to. Pa ako je kriv neka plati. Ko i svi krkani sa bilo koje strane koji su okrvavili ruke.

 

 

Share this post


Link to post

Brkas naciste koji su imali kasna sudjenja sa ovim slucajem.

Ne moze se to uporedjivati.

Ti nacisti su bili nedostupni sudovima i za vecinu se nije tacno znalo ni gdje su ni pod kojim imenima zive, odnosno aktivno su se skrivali.

Ali za svima su podignute optuznice odmah nakon drugog svijetskog rata, samo, kao sto rekoh za neke se nije znalo gdje su.

 

U Tadicevom slucaju optuznice je podignuta evo sada 27 godina kasnije, a znalo se od prvog dana da je on tamo bio i na kojoj funkciji.

Znalo se i da je u Australiji i sto je jos bolje, nije pod laznim imenom. Znaci 27 godina je dostupan pravosudju a optuznica se tek sada podize!?

Share this post


Link to post

Hrvatsko pravosuđe je generalno u teškom kaosu. Pa imaš slučajeve privatnih parnica koje traju još od vremena bivše Juge, maratonska suđenja za kaznena (ne)djela, sumnjive i šokantne presude (slučaj Horvatinčić) i sl.

Za procesuiranje ratnih zločina ih posebno boli neka stvar. Tu i tamo izleti neki slučaj, poput ovoga, što je po mom skromnom mišljenju rezultat upornosti nekog člana obitelji ili prijatelja/suborca nekog od žrtava ili pak mediji dignu galamu pa moraju reagirat.

Druga stvar je što su pripadnici SVK i policije bili obuhvaćeni općom amnestijom pa se nekoliko godina nije skoro ništa radilo po pitanju ratnih zločina jer se krivo tumačio zakon koji kaže da se amnestiraju samo pripadnici neprijateljskih formacija koji nisu počinili teške ratne zločine. Znaći ako si u borbi ubio pripadnika HV-a neće ti suditi, al ako si ga zarobio, razoružao pa ubio ideš u zatvor. Prosto ko pasulj. Ista stvar vrijedi i za pripadnike HV-a koji su okrvavili ruke al budimo realni, koja to zemlja na svijetu voli suditi svojim vojnicima koji su radili sranja? Jesu li Britanci sudili svom generalu koji je naredio razaranje Dresdena i skrivio smrt hiljada civila? Jesu li Ameri sudili svoje vojnike koji su bez suda postreljali SS-ovce koje su našli kad su ušli u Dachau? Itd... Naravno da nisu. U ovom konkretnom slučaju optužnica je rezultat nečije upornosti i pritiska na tužilaštvo jer ponavljam, isto boli neka stvar za žrtve i njihove porodice. Inaće nebi čekali 27 godina da mu se sudi. Niti bi napravili "proceduralnu grešku" pa pustili ubojice Aleksandre Zec. Itd... Itd...

Share this post


Link to post

Ja ne mislim da je to bas tako.

Cinjenice i ono sto se desava u stvarnosti ukazuju upravo na suprotno, barem sto se tice optuznica izdatim Srbima vezano za ratne zlocine.

U expresnom roku je izdato par hiljada optuznica od koji su velika vecina za banalne i glupe stvari, koje bi u najboljem slucaju mogle biti okarakterisane kao obicno manje krivicno dijelo a ne kao ratni zlocin.

Imas primjer optuzbe (i presude) za ratni zlocin jer je neko ubio “hrvatskog konja”, ili maznuo neki frizider iz necije kuce ....

 

Ako su se te optuznice za kvazi ratne zlocine mogle u tako velikom broju sloziti i izdati, ostaje nejasno kako se recimo ova optuznica za tesko dijelo ratnog zlocina nije izdala 27 godina? A znalo se sve, kao sto vec napisah u prethodnim postovima. Kako i zasto?

 

A u pravu si da pobjednici nece svoju vojsku osudjivati, tog se Hrvatska i te kako pridrzava...

Share this post


Link to post

И све ово уочи годишњице агресије на Масленицу. Супер чим га оптужи хрвтско правосуђе мора да је крив. Нарочито послије оваквих конструкција

"Za Tadića tvrde iz PU zadarske kako imaju saznanja da je i prije Domovinskog rata na području Kosova sudjelovao u nekim velikosrpskim projektima, a na područje Benkovca je iz Srbije došao kako bi se obučavao za zločinačke pothvate.

"

Не знам на које Косово мисле.. дал на Косово и Метохију или Косово код Книна. Зашто им је требало толико дуго? Довољно је времена прошло да се намјести сцена и прикупе "докази" да изгледа да је све онако како каже полиција. Вјероватно су нашли неког "инсајдера" који ће као живи свједок потврдити да је све тако било. Лако се може десити да ће све ово бити искориштено у политичке сврхе и у сврху застрашивања повратника. То село се налази близу чисто спрских села и из њега су војници Фрање Туђмана дејстовали по ЈНА и тамошњим Србима, наравно да тамошњим Хрватима не одговара да се Срби тамо враћају. Злочин треба да се истражи и злочинци треба да буду кажњени али бих рекао да хрватску полицију и правосуђе не занима да се изтраже злочини над Србима и казне кривци.

Share this post


Link to post
Quote

Imas primjer optuzbe (i presude) za ratni zlocin jer je neko ubio “hrvatskog konja”, ili maznuo neki frizider iz necije kuce ....

 

od 11:00

 

https://www.youtube.com/watch?v=lb_oJoSMg8c&t=524s

 

Quote

Ili su im optuzbe kao i mnoge do sada , lazne . . . 

Pa ko mi moze objasniti , da nakon vise od dvdeset godina , od ove lakrdije nazvane rat , jos uvek pristizu poternice i hapse . . .

Imamo ozbiljan problem sa ozbiljnim svetskim psihopatama .

 

I njihovim slugama u Hrvatskoj.

Share this post


Link to post
Quote

Hrvatska policija optuzila . . .

 

Sjeca li se ko serijala "igre bez granica" . . .

Share this post


Link to post

 

 

Quote

Hrvatska policija optuzila . . .

Grom: Sjeca li se ko serijala "igre bez granica" . . .

 

Hrvatska policija. Preko 3 hiljade uništenih antifašističkih spomenika do danas i NIKO nije odgovarao.

A kad se dirne u Tuđmana i hrvatstvo onda se hapsi, onda se slika javno objavljuje i onda građani sami dojavljuju policiji. Na slici je ovaj što je pošarao tuđmanov spomenik i završio u zatvoru, šteta, moguće da je ovo uhvatila kamera nakon šaranja, šteta jer da je bio pametniji mogao je, posebno pošto je još i zima staviti crnu kapu i šal do nosa, i ne bi bio u zatvoru i ne bi plaćao hiljade kuna kazne. On je komunist ali treba biti praktičan i gledati na zdravi način: da su svi Hrvati kao on - danas bi 700 hiljada Srba živjelo u Hrvatskoj i ne bi se ni raspala SFRJ. Sve bi bilo bolje. Bravo dečko, samo rokaj.

 

Slikovni rezultat za iÅ¡arao srp i ÄekiÄ

Share this post


Link to post
On 2/4/2019 at 11:10 AM, Sokol-rus said:

Хвала за слике! Припадници ТО а имају одличну опрему.

Moj rode . . .

Mi smo u okrsaje , u pocetcima usli sa lovackim oruzjem  , dok su Hrvati imali automatske i poluautomatske puske . . .

Skrivali smo se od vojske , koja je izasla na razgranicenje nakon Plitvica i odlazili na straze .

Pravili naprave od dinamita sa kordom mjesto bomba . . .

 

Share this post


Link to post
17 hours ago, gnr said:

 

 

 

Hrvatska policija. Preko 3 hiljade uništenih antifašističkih spomenika do danas i NIKO nije odgovarao.

A kad se dirne u Tuđmana i hrvatstvo onda se hapsi, onda se slika javno objavljuje i onda građani sami dojavljuju policiji. Na slici je ovaj što je pošarao tuđmanov spomenik i završio u zatvoru, šteta, moguće da je ovo uhvatila kamera nakon šaranja, šteta jer da je bio pametniji mogao je, posebno pošto je još i zima staviti crnu kapu i šal do nosa, i ne bi bio u zatvoru i ne bi plaćao hiljade kuna kazne. On je komunist ali treba biti praktičan i gledati na zdravi način: da su svi Hrvati kao on - danas bi 700 hiljada Srba živjelo u Hrvatskoj i ne bi se ni raspala SFRJ. Sve bi bilo bolje. Bravo dečko, samo rokaj.

 

Slikovni rezultat za iÅ¡arao srp i ÄekiÄ

Pa mozda je htio da se vidi i da ga prepoznaju , smatrajuci da cini manje zlo nego sto ga njofra ucinje sa svojom bagrom . . .

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this