Sign in to follow this  
grom

PUTIN U SRBIJI

Recommended Posts

 

Sputnjik – 20:40 17.01.2019

Ruski predsednik Vladimir Putin posetio je Srbiju, a iz Beograda ga je ispratilo više od 100.000 građana. Putin se narodu ispred Hrama Svetog Save obratio rečima: „Hvala vam na prijateljstvu!“.

 

Predsednika Rusije Vladimira Putina na aerodromu „Nikola Tesla“ dočekao je srpski predsednik Aleksandar Vučić, odakle su limuzinom „Kortež“ krenuli ka Groblju oslobodilaca Beograda.

Kasnije je u Palati Srbija potpisan niz važnih ugovora, a na konferenciji za novinare je Putin poslao važnu poruku srpskim građanima: „Ako smo zajedno, uvek pobeđujemo!“

Predsednik Putin je zatim Vučiću uručio Orden „Aleksandra Nevskog“, da bi se poseta završila u Hramu Svetog Save, gde su zajedno postavili kamenčiće u mozaik.

 

 • Ruski predsednik Vladimir Putin završio je posetu Srbiji.

 • 20:41
  Putin postavlja kamenčić u mozaik u Hramu

  Vučić i Putin postavili kockice u mozaik u Hramu Svetog Save (foto)

  20:40 17.01.2019

  Predsednici Srbije i Rusije Aleksandar Vučić i Vladimir Putin i srpski patrijarh Irinej su obišli Hram Svetog Save i simbolično postavili kockice u mozaik sa likom Isusa Hrista i potpisali se na fresku sa njegovim likom.

   

 • 19:49

  Ruski novinari: Srbi nisu hteli da puste Putina iz Beograda

  „Srbi nisu hteli da puste Putina da ode iz Beograda. Prema ocenama lokalnih vlkasti, na mitingu u čast njegove posete izašlo je više od 180 hiljada ljudi“, izveštava pul novinara agencija RIA.
 • 19:38
  Udarna vest

  Putin građanima ispred Hrama na srpskom: Hvala na prijateljstvu

  19:29 17.01.2019

  Predsednik Rusije Vladimir Putin zahvalio je građanima okupljenim ispred Hrama Svetog Save.

   

 • 19:25

  Putin, Vučić i patrijarh Irinej postavili su kamenčiće u mozaik u Hramu

  Putin

   

Share this post


Link to post
 • Putine brate, spasi srpski narod

  Putine brate, spasi srpski narod

  © Sputnik / Nikola Joksimović
 • 17:01

  Noćni vukovi ispred fontane na Slaviji

  Noćni vukovi ispred fontane na Slaviji

  © Sputnik / Nikola Joksimović
 • 16:59

  Građani na Slaviji prate konferenciju za novinare

  Građani na Slaviji prate konferenciju za novinare

Share this post


Link to post

ДРАГОЦЕНИ ПОКЛОН РУСИЈЕ СРБИЈИ

 

 

7-01-2019 – Фокус

Како незванично сазнајемо од извора блиског Министарству културе Србије, посета руског председника Владимира Путина са делегацијом донела је нашој земљи и један неочекиван и веома драгоцен поклон. Наиме, у Србију ће веома ускоро бити враћена и последња недостајућа страница изузетно вредног Мирослављевог јеванђеља које се чува у Народном музеју у Београду.

Пре, сада већ три године, српска делегација предвођена Томиславом Николићем је боравећи у Санкт Петербургу имала ексклузивну прилику да види оригиналну 166. страницу Мирослављевог јеванђеља која се чува у библиотеци у том граду. Директор Руске националне библиотеке тада му је био уручио копију листа.

Мирослављево јеванђеље је најзначајнији ћирилични споменик српске и јужнословенске односно српскословенске писмености из 12. века. Настао је по наруџбини захумског кнеза Мирослава, брата рашког великог жупана Стефана Немање, највероватније у Котору, око 1186. године, а за потребе цркве Св. Петра на Лиму у Бијелом Пољу, задужбине хумског кнеза Мирослава. Највећи део јеванђелистара дело је непознатог преписивача (у науци названог Варсамелеон), док је Глигорије (Григорије) Дијак, други писар, написао крај рукописа, неколико кратких записа и украсио текст орнаментима. Књига је написана на пергаменту словима тзв. уставне ћирилице, а украшена је са три стотине стилизованих минијатура и иницијала, у боји и злату. У основном делу текста заступљене су две редакције старословенског, зетско-хумска и рашка, а у начину како је обликована ћирилица осећа се присутност глагољичке традиције, док је орнаментика списа обележена снажним западним, романским, утицајем.

Рукопис се до 1896. налазио у Хиландару, када је поклоњен краљу Александру Обреновићу приликом његове посете Атосу. Фалила је само та једна страна која је била изгубљена још током труске владавине, када ју је вероватно неки руски монах спасио и донео у Русију.

2005. године Мирослављево јеванђеље је стављено на листу УНЕСКО- Памћење света као признање за његову историјску важност.

Share this post


Link to post

“Аурус сенат” и на улицама Београдa

 

 

Руска служба за обезбеђење руководилаца је испробала прве моделе “Кортежа”. Урађени су сигурносни тестови ригорознији од Еуро НЦАП тестова, који су подразумевали удар од 1.300 килограма при брзини од 50 км/х у задњи део аутомобила. Лимузина се добром показала и приликом чеоног судара при брзини од 64 км/х.

Putinov automobil Kortež

Унутрашњост је израђена у комбинацији коже, дрвета и брушеног метала.

16-01-Kortez-novi--automobil-.jpg

 

16-01-Unutrasnjost-novog-automobi.jpg

Што се тиче сигурности, лимузина поседује 15-милиматарски оклоп, а и сама шасија је посебно израђена како би издржала не само масу ојачане каросерије, већ и експлозију нагазне мине.

мотор: В8 од 4.400 кубика, направљен у сарадњи са “Поршеом”
коњских снага: 600
дужина: 6,6 метара
ширина: 2 метра
висина: 1,7 метара
тежина: 6,5 тона

“Аурус” има сопствени комуникациони систем, а заштићен је и у случају хемијског напада.

Занимљиво је да ће у овој лимузини, само у краћој, не-блиндираној верзији, моћи да возе и грађани Русије. У почетку “сенат” ће се продавати само у Русији, али је план да се овај аутомобил понуди и ван највеће земље на свету.

Share this post


Link to post

19:53 – ПУТИН: ХВАЛА ВАМ НА ПРИЈАТЕЉСТВУ

Хвала вам на пријатељству, поручио је вечерас на српском језику председник Русије Владимир Путин по изласку из Храма Светог Саве огромном броју грађана који су се окупили вечерас у жељи да виде и чују шефа руске државе.

 
Tan2019-1-17_193856554_0.jpg
Tan2019-1-17_194349845_0.jpg
Посетом врачарском Храму Путин завршио једнодневну посету нашој земљи, четврту по реду.
IMG-83938f3e48fb2e5c75f3e54.jpg

20:13 – ВУЧИЋ ИСПРАТИО ПУТИНА (ФОТО)

Вучић је испратио Путина на Аеродрому Никола Тесла и том приликом му је рекао да би волео да се поново виде на прослави 800 година аутокефалности Српске православне цркве, која се обележава крајем године.

IMG-237a740bf9213178fa3ebbd.jpg
IMG-105b3d6bc4aaf33664a7947.jpg

Share this post


Link to post

Ove brojeve građana ispred Hrama treba uzeti s rezervom, jer je veliki broj njih dovođen organizovano, mnogi pod moranjem. Dovukli su SNS-ovci i kuso i repato iz svih delova države. Ne znam zašto se to radilo, kao u stara dobra vremena događanja naroda. Putina bi i bez toga spontano pozdravio ogroman broj Srba.

Share this post


Link to post

Danas sam poslušao gostovanje Nikole Koje. I bolji je nego u filmu "Lepa sela lepo gore" a to sve govori.. ali mislio sam si koliko će to biti popraćeno i gledano.

 

i onda vidim ovo, znači yt video se zove: "Nikola Kojo za N1: Ovo je zadnji momenat da se spasu naše glave"

 

245.649 pregleda
(245 hiljada u 4 dana). 
Nešto se kotrlja.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this